Млинці на молоці з дірочками тонкі і дуже смачні на дріжджах

Всім доброго дня! Пекли млинці, вийшли дуже смачні, тонкі, мереживні. Тісто зробили на молоці з сухими дріжджами. Млинці можна спекти дріжджові і без дріжджів, я хочу з вами поділитися з дуже простим рецептом тонких дріжджових млинців на молоці.

Вміння їх готувати ніколи не буде зайвим, а може бути просто паличкою виручалочкою в самих різних ситуаціях. Готуються, щоправда не дуже швидко, так як тесту треба настоятися і піднятися.

Млинці на молоці — рецепт тонких з дірочками, дуже смачних млинців на дріжджах

Дріжджові млинці на молоці виходять мереживні, дуже тонкі, ніжні з хрусткому краєм. Фантастичні млинці сподобаються вам і вашим близьким. Найважливіше, що млинці довго залишаються м’якими, ніжними і дуже смачними.

Нам знадобиться дуже простий набір продуктів:

Ингредиенты:

  • Молоко тепле – 700 мл
  • Вода тепла – 300 мл
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 450 гр.
  • Цукор – 2 столові ложки.
  • Сіль – 1 чайна ложка.
  • Клітковина (можна і без неї) – 1 столова ложка.
  • Ванілін – пакетик.
  • Дріжджі – 5 г (1 чайна ложка).
  • Рослинне масло – 2 столових ложки.

Час приготування: 1ч, кількість порцій: 8. На 100 грам: Калорії — 183.8 ккал. Білки — 6.2 гр. Жири — 6.8 гр. Вуглеводи — 24.4 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.

Приготування

Важливо! Щоб тісто легше замішувати, а на млинці з’явилися акуратні дірочки, необхідно використовувати продукти кімнатної температури.

Крок 1. Тепле молоко вливаємо в глибоку чашу для замішування тіста.

Крок 2. Додаємо теплу воду.

Крок 3. Яйця добре промити, обсушити паперовим рушником. Вбиваємо в миску до молока і воді.

Крок 4. Висипаємо дві ложки цукру і сіль. Розмішуємо блендером на низькій швидкості або віночком до повного розчинення цукру.

Важливо! Не додавайте більше цукру, ніж зазначено в рецепті. Інакше млинці будуть пригорати по краях і перевернути їх буде складніше.

Крок 5. Додаємо 1 столову ложку клітковини (можна і без неї, але я за здорову їжу).

Крок 6. Висипаємо пакетик ваніліну і чайну ложку сухих дріжджів. Ще раз перемішуємо вінчиком.

Крок 7. Невеликими порціями додаємо просіяне борошно, розмішуючи кожну порцію.

Крок 8. Замішуємо млинцеве тісто, щоб не залишилося борошняних грудочок.

Тісто для тонких млинців не повинно бути густим.

Важливо! Не перестарайтеся з замешиванием тесту. Якщо збивати його занадто довго і сильно, млинці можуть бути жорсткими.

Крок 9. Накриваємо тісто харчовою плівкою і залишаємо на 40 хвилин, бажано в тепле місце.

Крок 10. Коли тісто підніметься і покриється пухирцями, перемішуємо і наливаємо 2 столових ложки рослинного масла.

Крок 11. Нагріваємо сковороду, я зазвичай використовую чавунну, вона добре прогрівається, але можна використовувати з товстим дном.

Важливо! Щоб млинець вийшов тонким і красивим, як слід нагрійте змащену маслом сковороду.

Перед самим першим млинцем краще пензликом змастити сковороду з рослинним маслом, для наступних млинців змазування не потрібно, але орієнтуйтеся на свою сковороду, можливо, вам доведеться змащувати її хоча б через раз.

Крок 12. Підніміть сковороду, на середину налийте трохи тіста і зробіть кілька швидких рухів сковородою навколо її осі.

Крок 13. Коли краї злегка підсохнуть, а низ млинця зазолотиться, обережно лопаткою перевертаємо на інший бік. Обсмажуємо по 1 – 2 хвилини з кожного боку до золотистого кольору.

Завдяки вмісту олії в тесті, млинці відмінно знімають зі сковороди, і навіть перший млинець — «не комом».

Крок 14. Готовий млинець знімаємо на тарілку, продовжуємо випікати поки не закінчиться тісто.

Як тільки перший знятий блін з’явиться на тарілці, можна змастити його вершковим маслом. Розтоплювати олія не потрібно, так як потрапивши на гарячу поверхню, масло само стане плавитися.

Млинці на молоці, тонкі з дірочками на дріжджах

Ось така стопка смачних млинців у мене вийшла! Подивіться на структуру млинців: вони найтонші, в дрібну дірочку.

Неможливо встояти! Хороше доповнення до млинців зі склянкою чаю буде ваше улюблене варення, а може сметана або згущене молоко, вибір за вами.

Сподіваюся мій рецепт вам сподобається і ви поділіться з ним зі своїми друзями!

Приємного апетиту!