Тонкі млинці на сироватці з дірочками. Рецепт дуже смачних млинців

Всім величезний привіт! У нашому домашньому меню часто буває споконвічно російська страва — млинці. Найчастіше печемо тонкі, хоча рецептів приготування величезна, як і начинок до них. З одного боку, млинці – це просте блюдо, але готувати його треба з особливим умінням. Найголовніше – правильно приготоване тісто і вибрати сковороду. У нас для цього спеціальна, печемо тільки на ній.

Для випічки краще всього використовувати чавунні або спеціальні — млинниці, які продаються в посудних магазинах. Ну а рецепти тесту можуть бути у кожної господині свої. Цього разу приготували на молочній сироватці. Плюс змінили звичайний, класичний варіант, додали свіжу гарбуз. Ось що вийшло.

Всі млинці вийшли тонкими, з дірочками, приємні на смак. Їли зі сметаною, я люблю в сметану додати трохи солі. Найцікавіше, залишки з’їв з борщем, відмінно замінили хліб.

Млинці на сироватці тонкі з дірочками — дуже смачний рецепт з гарбузом

Сьогодні хочу вам запропонувати не прості млинці, а з додаванням гарбузового пюре. Завдяки чому, вони виходять оранжево – золотисті кольору, дуже ніжні, м’які і дуже ароматні. Обов’язково спробуйте приготувати за моїм рецептом і урізноманітнити своє млинцеве меню.

Час приготування: 1 год; кількість порцій: 8. Харчова цінність на 100 г: Калорії — 156.6 ккал. Білки — 5.7 гр. Жири — 1.2 гр. Вуглеводи — 30.9 гр. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Нам знадобиться ось такий набір продуктів:

Ингредиенты:

  • Яйця – 2 шт.
  • Сіль – чайна ложка.
  • Цукор – 1-2 столових ложки.
  • Кориця – половини чайної ложки.
  • Сироватка – 2 склянки.
  • Борошно – 2 склянки.
  • Розпушувач – пакетик.
  • Гарбуз – 500 гр.

Як спекти смачні млинці

Крок 1. Гарбуз почистити від шкірки і нарізати на невеликі шматочки, скласти в скляну ємність. У нас зі свого городу, долежала з осені в цілості.

Крок 2. Додамо трохи води.

Крок 3. Закриваємо кришкою і ставимо в мікрохвильову піч на 7 хвилин в режимі приготування.

Крок 4. Гарбуз стане дуже м’якою, тому нам залишиться тільки перетерти блендером.

Крок 5. Даємо гарбузового пюре охолонути.

Крок 6. Яйця добре промити і просушити паперовим рушником. Вбиваємо два яйця в глибоку миску для приготування тіста.

Крок 7. Додаємо дрібку солі.

Крок 8. Висипаємо цукор. Можна цукор замінити на запашний мед, буде ще смачніше.

Крок 9. Додаємо трохи кориці.

Поєднання яблука і гарбузи, а якщо ще додати мед — буде просто чудове!

Крок 10. Сироватку краще підігріти до теплого стану.

Додаємо на цьому етапі одну склянку сироватки.

Крок 11. Борошно просіваємо через сито, потім поступово, невеликими порціями, додаємо.

Крок 12. Замішуємо тісто, не лякайтеся, що тісто вийшло густуватим. Потім ще будемо додавати склянку теплої сироватки.

Даємо тісту настоятися хвилин 20, щоб клейковина розійшлася і тісто стало однорідним.

Крок 13. Коли тісто настоїться, викладаємо остигле гарбузове пюре.

Крок 14. Добре перемішуємо. Тісто відразу забарвитися в гарний помаранчевий колір, натуральний барвник.

Крок 15. Тепер додаємо ще одну склянку сироватки, теж теплою.

Крок 16. На останньому етапі висипаємо пакетик розпушувача.

ВАЖЛИВО! Розпушувач обов’язково додавати в кінці приготування тіста, тоді піде реакція і млинці вийдуть з дірками.

Крок 17. Добре розігріваємо сковороду і злегка змащуємо рослинним маслом. Потім наливаємо невелику кількість тіста і розподіляємо по поверхні сковороди. У мене окрема для цього сковорода, вже перевірена у випічці, використовую її тільки для млинців.

Смажимо млинці до золотистого кольору приблизно по 30 секунд з кожної сторони.

Крок 18. Готові млинці викладаємо на тарілку, змащуючи кожен зверху шматочком вершкового масла.

Смачні тонкі млинці на сироватці з дірочками з гарбузом

Ніжні, пишні, смачні і ароматні млинці готові! Можна загорнути їх в акуратні рулетики.

Все відмінно вийшло: тісто дуже слухняна, можна робити товщину млинчиків на свій смак. Я люблю, щоб були обов’язково тонкі. Плюс гарбузових млинців в тому, що вони не сухі – навіть без вершкового масла млинці залишаться дуже ніжними, ледь влажноватыми всередині.

Дуже радий, що на сироватці виходять відмінні гарбузові млинці!

Подавати їх можна з медом, з варенням, сметаною або просто так до чаю, кави.

Ну а коли йде масляний тиждень, то саме час згадати традиції, вірування наших предків і, звичайно, напекти млинців, і саме за цим рецептом.

Всім успіхів у блинном справі і приємного апетиту!

Подивіться цей рецепт гарбузового млинців на сироватці з оригінальним смаком і післясмаком. Навіть діти з задоволенням будуть уплітати за обидві щоки, адже такі яскраві і солодкі млинці напевно припадуть їм до смаку!

Дуже смачні млинці на сироватці тонкі з дірочками

Млинці з гарбуза на сироватці дуже смачні і ситні, не схожі ні на які інші. Вдале, корисну страву на сніданок або вечерю.

Вони подобаються всім, хто їх пробував, готуються просто і швидко, а з’їдаються ще швидше.

Харчова цінність на 100 г: Калорії — 186.8 ккал. Білки — 5.5 гр. Жири — 5.2 гр. Вуглеводи — 29.6 гр. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Інгредієнти:

  • 2 яйця
  • 1 ч. л. солі
  • 2 ст. л. меду або тростинного цукру
  • 1 ч. л. ванільний цукор
  • 2 склянки сироватки
  • 2 склянки борошна
  • 400-500 гр. гарбуза
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 0,5 ч. л. кориця
  • 0,25 ч. л. мускатний горіх
  • 2 ст. л. рослинного масла
  • Масло для смаження

Як спекти гарбузове млинці

1. У глибоку миску вбити 2 яйця, покласти 2 ложки меду і влити сироватку. Змішати міксером на середніх обертах.

2. Частинами, просіяти в миску борошно з розпушувачем, перемішати кожну порцію. Висипати ванільний цукор, сіль, трохи кориці і мускатного горіха, влити рослинне масло. Ще раз добре перемішати тісто.

3. Гарбуз очистити, нарізати невеликими шматочками, відварити у воді в каструлі до м’якості. Злити воду, подрібнити блендером до стану пюре. Дати охолонути.

4. Перекласти пюре в млинцеве тісто. Ще раз перемішати міксером до повної однорідності.

5. Добре розігріти чавунну сковороду, змастити дно кулінарної пензликом рослинним маслом. В залежності від розмірів сковороди, налити ополоником невелику порцію тіста. Повертаючи в руках сковороду, розподілити його по всій поверхні тонким шаром.

6. Випікати близько 1 хвилини до коричневого — золотистого кольору нижньої сторони. Акуратно лопаткою перевернути на іншу сторону. Весь процес займе по 1-1,5 хвилини з кожного боку. Перекласти готовий млинець на тарілку, зверху змастити вершковим маслом.

7. Для випічки наступного, змащувати сковороду не обов’язково (в тісто додати 2 столових ложки рослинного масла).

Млинці виходять красиві, ніжні, з дірочками і дуже смачні.

В цьому рецепті не використовуються яйця. Це вегетаріанське блюдо, в якому їх замінили насінням льону.

Як спекти тонкі млинці на сироватці без яєць з гарбузом

Це вегетаріанський рецепт випічки без яєць. Їх замінимо лляними насінням.

Харчова цінність на 100 г: Калорії — 201.3 ккал. Білки — 4.7 гр. Жири — 10.6 гр. Вуглеводи — 21.8 гр. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Інгредієнти

  • гарбуз – 500 гр.
  • борошно – 240 гр.
  • молочна сироватка – 250 мл
  • цукор – 2-3 столові ложки
  • лляне насіння – 2 столові ложки
  • сода – 0,5 ч. л.
  • сіль
  • рослинне масло – 3 столові ложки

Як приготувати гарбузове млинці

1. Спочатку потрібно приготувати гарбузове пюре, для чого очищену і нарізану гарбуз необхідно відварити у воді, а потім злити воду і дати трохи охолонути. Заглибним блендером подрібнити до стану пюре, залишити повністю остуджуватися.

2. У цьому рецепті замість яєць використовуються насіння льону. Щоб приготувати насіння, їх попередньо потрібно перемолоти в кавомолці. Потім висипати їх у каструлю і залити 110 мл води (6 столових ложок). Закип’ятити суміш, потім вимкнути і дати настоятися протягом 15-20 хвилин.

3. Змішати просіяне борошно, сіль, цукор і розпушувач. Потім до суміші сухих інгредієнтів додати гарбузове пюре, влити сироватку, настоянку льону і масло. Все добре перемішати.

4. Розігріти сковороду, змастити її маслом, налити трохи тіста і розподілити його по всій поверхні тонким шаром. Через хвилину — півтори, після того, як нижня частина млинця зазолотиться, обережно перевернути на іншу сторону. Випікати ще близько півтора хвилин.

5. Готові млинці викласти на плоску тарілку, зверху, кожен змастити вершковим маслом.

Подавати на стіл з варенням або медом з гарячим чаєм або кавою.

Як бачите, гарбузові оладки готуються швидко і виходять завжди смачно! Всім приємного апетиту!