Привіт, мої дорогі читачі! Тема сьогоднішньої статті — домашні млинці. Однією з найпоширеніших і смачних випічок. Їх прийнято подавати зі сметаною, розтопленим вершковим маслом, джемом, згущеним молоком або варенням. Випікати будемо тонкі, в них дуже зручно завертати начинку. Для цього можна використовувати сир, м’ясний фарш і багато-багато ще чого смачного. Багато люблять таку майстерну випічку, а на Масницю кожен, хоч один млинець, нехай спробує. У багатьох сім’ях це традиційне недільне частування, або просто ласощі на кожен день.
Приготувати тісто для млинців зовсім не складно. Чим гармонійніше і натуральніше склад, тим смачніше вийде ваші млинці. Але особливо важливо в цій справі ваше бажання і настрій.
Сьогодні ми розглянемо оригінальну добірку рецептів смачних млинців, замішані на молоці. Кілька таких рецептів ви знайдете у статті «Тонкі млинці на молоці» , а любителям пухнастих, товстих, пропоную подивитися «Пишні млинці на молоці» .
Рецепт тонких млинців на молоці з дірочками
Пропоную почати з самого простого і поширеного рецепта. Які ж апетитні, гарні млинці виходять за цим рецептом! Неможливо просто очей відвести! Спробуйте обов’язково!
Необхідно:
- Борошно – 160 г
- Сода – 1 ч. л.
- Цукор – 50 г
- Сіль – 0,5 чайної ложки
- Молоко – 500 мл
- Яйця курячі – 2 штуки
- Оцет 9 % — 1 ст. л
- Масло соняшникове – 70 мл
Хід роботи:
Щоб запобігти утворенню неприємних содових грудочок, рекомендую заздалегідь перемішати до однорідного складу просіяне борошно з содою.
1.В окремій мисці з’єднати цукор, сіль, молоко. Сюди ж розбити яйця і добре перемішати.
2. Пересипати борошно з содою, створити віночком максимально однорідний склад.
3. Налити зовсім невелику кількість оцту. Ще раз добре все розмішати. Таким чином сода загаситься.
Погасити соду можна кількома способами. Зробити це за допомогою лимонного соку або лимонної кислоти. Не менш поширеним є спосіб гасіння сметаною.
4. Сковороду змастити рослинним маслом, потім загострити її. Вливати отримане тісто невеликими порціями на сковороду, обсмажують до рум’яного кольору кожну сторону.
Хорошого чаювання!
Тонкі млинці на молоці з дірочками, рецепт з содою
Частування вийде на славу. Швидко, смачно, дуже апетитно!
Потрібно:
- Яйця – 3 шт.
- Молоко – 1 літр
- Цукровий пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1/4 ч. л.
- Борошно – приблизно 350 мл
- Сода – щіпка
- Рослинне масло – 2-3 ст. л і для змазування сковороди
Виконання:
Щоб все вийшло в найкращому вигляді, попередньо дістаньте продукти з холодильника. Для успішної випічки, вони повинні бути кімнатної температури.
1. Яйця кімнатної температури розбити в миску. Збити до утворення легкої піни.
У окрему посуд налити молоко. Підігрівати його до тих пір, поки воно не стане теплим.
2. До яйцям насипати трохи солі і дві ложки цукрового піску. Перемішати отриманий склад до повного розчинення.
3. Борошно обов’язково просіяти через дрібне сито. Додати до неї соду, перемішати.
4. Налити підігріте молоко. Всі перемішавши, налити трохи рослинного масла.
5. Довести масу до однорідного стану, без утворилися борошняних грудочок.
6. Залишити в спокої отримане тісто на 15 хвилин. Після закінчення часу добре нагріти сковорідку (бажано млинцеву). Змастити невеликою кількістю рослинної олії
5. Наливаючи масу ополоником на напружену сковорідку, напекти рум’яні млинці.
Млинці більш апетитні і здаються смачнішими, коли вони виходять тонкими, ажурними!
Млинці на соді готові! Можна подавати до столу з маслом, сметаною або джемом. А може хтось і зі згущеним молоком забажає. Гарного вам настрою!
Смачні млинці на молоці, тонкі без дріжджів
Хочете спробувати напекти смачні млинці з безліччю дірочок, не використовуючи соду, розпушувач і дріжджі? Цей рецепт для вас, використовуйте швидше.
Вам знадобиться:
- Яйце – 2 шт.
- Молоко – 250 г
- Сіль – 0,5 ч. л
- Цукровий пісок – 2 ст. л
- Окріп – 150 г
- Борошно – 120 г
- Рослинна олія – 1 ст. л
Приготування:
1.У миску розбити яйця, додати дві столові ложки цукру і трохи солі. Збивати міксером або віночком протягом 1 хвилини.
2. Влити молоко, яке обов’язково повинно бути теплим, але не гарячим. Всипати просіяне борошно, розмішати.
3. Додати окріп, все перемішати міксером. Масло вилити в масу, збити все міксером.
При більш рідкої консистенції виходять більш тонкі млинці!
4. Розжарити сковороду, змастити будь-яким маслом. Наливати невелику кількість підготовленої маси. Повертаючи сковороду, домогтися, щоб тісто рівномірно розтеклося по всій поверхні .
Чим сильніше сковорода нагріється, тим більше буде дірочок на млинці!
5. Смажити на середньому нагріві, через 10-15 секунд перевернути млинець на іншу сторону, запекти до золотистого відтінку.
Готові млинці скласти один на одного стопкою на плоскій тарілці.
Готуйте з душею! Приємного вам настрою!
Як приготувати тонкі з дірочками млинці без соди
А зараз, я б хотіла розкрити секрет приготування млинців без використання соди. Випічка виходить просто приголомшливою, спробуйте і ви!
Потрібно:
- Яйця – 3 штуки
- Цукор – 2 столових ложки
- Сіль – 0,5 чайної ложки
- Рослинне масло – 1-2 столових ложки
- Борошно – дивитися по консистенції
- Молоко – 1 літр
- Крутий окріп — 0,5 літра
Ваші дії:
Млинці виходять ще більш смачними, якщо в тісто замість рослинного, додати розтоплене, якісне вершкове масло!
1. У глибоку ємність розбити яйця. Висипати цукор, сіль і влити рослинне масло. Все добре перемішати віночком. Влити тепле молоко.
2. Обов’язково просіяне борошно через сито, висипати в миску. Збити віночком так, щоб розчинилися всі можливі утворилися грудочки. В кінці додати крутий окріп.
3. Перед випічкою першого млинця злегка змастити добре розігріту сковорідку олією, потім нагріти її сильно.
4. Вливати тісто тонким шаром. Випікати млинці, як зазвичай, до легкого золотистого кольору. Готові млинці готові до вживання.
Частування подавати на стіл з тим, що вам більше подобається. Все залежить від ваших уподобань. Відмінного чаювання!
Рецепт млинців на молоці з дірочками з сухими дріжджами
Чудовий старовинний швидкий рецепт. Випічка виходить дуже м’якою, ніжною, у роті немов тане.
Склад:
- Молоко – 500 мл
- Сухі дріжджі – 1 ч. л
- Сметана жирна – 50 мл
- Яйце куряче – 1 шт
- Сіль – 0,5 ч. л
- Цукор — 2,5 ст. л
- Борошно – 250 г
Виконання:
1. З’єднати просіяне борошно з сухими дріжджами.
2. Влити тонким струменем молоко температури приблизно 40 градусів. Віночком відразу потрібно розмішувати масу, щоб не утворювалися грудки. Отриманий склад повинен почати пузиритися.
3. Вбити яйце, сіль, цукор і сметану.
4. Перемішувати до повного однорідного стану. Поставити в тепле місце рівно на одну годину.
5. За цей час маса помітно збільшиться. Дріжджі почнуть діяти.
Для прискорення процесу можна отримане тісто помістити в духову шафу або мультиварку на 20 хвилин при температурі 40 градусів.
6. Коли тісто розстоїться, можна з нього випікати на спеціально підготовленій, гарячій сковороді, змащеній олією. Кожен млинець слід перевертати, коли він зарум’яниться.
Відстежувати готовність до перевертання випічки зарумяненным краях!
Якщо раптом тісто погано розтікається по сковороді, то потрібно додати трохи теплої води або не холодного молока, помішуючи його.
7. Кожен млинець змастити топленим або рослинним маслом. Тонкі м’які і з дірочками млинці готові до пробі. Подавати з будь-якою вашою улюбленою начинкою. Такі смачні пишні млинці на дріжджах готуються просто, впорається кожен.
Всім успіхів!
Смачні млинці на мінералці і молоці на відео
Незвичайний, але дуже корисний і цікавий відео — рецепт. Така випічка не просто смачна, але і досить поживна. З нею ви зможете розлучитися з почуттям голоду на тривалий час. Спробуйте обов’язково!
Поради для смачних млинців
Подавайте млинці на стіл гарячими, з пилу, з жару з холодним молоком або свіжо завареним чаєм!
буде Відмінним доповненням сметана, для любителів солодкого, додайте в неї трохи цукру, хто віддає перевагу сіль.
Дуже смачно виходить, якщо полити їх фруктовим або ягідним сиропом. Доповнити смак варенням або джемом.
Чудовий десерт — млинець змастити шоколадною пастою і посипати подрібненими горіхами.
Загорнути у млинець начинку, тут роздолля для фантазії. Сир, м’ясний фарш, сир, шинка, овочі і фрукти.
У вас залишилися кілька штук нез’їдені на обід — вечеря наріжте млинці невеликими квадратиками і обсмажте на сковороді у вершковому маслі. Це «бомба» за вуха не відірвеш!
Приємного апетиту!
На цьому, мабуть, поки все. Я дуже сподіваюся на те, що дана підбірка простих рецептів вам обов’язково знадобиться! Впевнена, ви і ваші близькі безсумнівно залишаться задоволеними і ситими! А вам я бажаю успіхів!