Тонкі млинці на кефірі — 5 простих рецептів млинців з дірочками

В нашій родині, млинці, це одне з улюблених страв. Тому хочу поділитися з вами рецептами класичних російських млинців на кефірі. З них виходять тонкі, з дірочками — улюблений сніданок на вихідних.

Головний секрет отримання гарних мереживних і повітряних млинців — це використання в тесті кефіру замість молока. Гарну пляшку кефіру завжди можна знайти в будь-якому магазині. Він сприяє бродінню в тесті і грає головну роль у приготуванні ажурних виробів.

Є багато традиційних способів випікання і подачі на стіл. Солодкі або несолодкі. Приготуйте їх з копченим лососем. Спробуйте з фруктовим желе чи солодкою сметаною, вершковим сиром, медом, згущеним молоком, варенням. Як варіант, можете наповнити їх начинкою і скачати в маленькі рулети або конверти. Ще одна російська традиція — не рахувати кількість з’їдених млинців.

Млинці на кефірі тонкі з дірочками, рецепт на 1 літр кефіру

Кількість використовуваної борошна буде залежати від густоти кефіру, який ви використовуєте. Якщо є вибір — використовуйте більше рідкого кефіру.

Загальний час приготування: 1 година 30 хвилин. Млинці на кефірі ніжніше, ніж на молоці, але їх складніше приготувати.

Інгредієнти:

  • 1 літр кефіру
  • 2-3 яйця
  • 4 столові ложки цукру
  • 0,5 ч. ложки. солі
  • 1 чайна ложка харчової соди
  • 3 ст. ложки. соняшникової олії
  • приблизно 2 склянки борошна
  • ванільний цукор за смаком (за бажанням)
  • 2 столові ложки вершкового масла

Як приготувати

Готуємо всі інгредієнти:

Крок 1. Вбиваємо яйця в чашу блендера або глибоку миску, в якій буде зручно завести тісто. Додаємо цукор і сіль.

Крок 2. Перемішуємо на невеликій швидкості до розчинення цукру і солі.

Крок 3. Висипаємо в ячную суміш півсклянки борошна і половину чайної ложки харчової соди.

Крок 4. Включаємо знову блендер, змішуємо борошно, поступово додаючи і вмішуючи весь кефір.

Крок 5. Наливаємо 2 столові ложки рослинної олії (я використовую соняшникова).

Крок 6. Обережно засипаємо борошно, перемішуємо, поки тісто не стане бажаної густоти (в залежності від густоти кефіру може знадобитися більше або менше борошна).

Крок 7. Потім за своїм бажанням, додаємо ванільний цукор, есенцію або екстракт. За консистенцією тісто має вийти вершковим, легко наливатися, але не дуже рідким.

Крок 8. Розігріваємо сковороду на помірному вогні, млинці на кефірі ніжніше, ніж на молоці, їх буде легше перевернути, якщо використовувати сковороду невеликого розміру. Змащуємо дно сковорідки паперовим рушником, змоченим в невеликій кількості олії.

Крок 9. Набираємо тісто ополоником і наливаємо його на сковороду, рівномірно розподіляємо по всій поверхні круговими рухами.

Продовжуємо повертати, Поки не сформується тонкий млинець. Потім обсмажуємо до тих пір, поки не підсохнуть краю, а низ не стане золотистим.

З допомогою лопатки, кулінарного шпателя або руками перевертаємо млинець на іншу сторону.

Обсмажуємо ще 1-2 хвилини. Перекладаємо спечений млинець на велику плоску тарілку. Зверху змащуємо поверхню шматочком вершкового масла.

Крок 10. Продовжуємо випічку, поки не закінчиться тісто. Потім накриваємо стопку млинців ще однією великою тарілкою, перевертаємо всю стопку млинців догори дном і прибираємо верхню тарілку.

Подаємо на стіл з соусом на свій вибір — сметаною, медом, джемом, цукром, топленим маслом, нутеллою. Використовувати можна все, що прийде вам в голову:

Приємного апетиту!

Простий рецепт тонких млинців з дірочками на кефірі з окропом

Тісто для цих російських млинців на кефірі дуже просте — змішайте кефір з яйцем, щіпкою цукру і сіллю. Його злегка нагрівають на плиті, а потім змішують з борошном та іншими інгредієнтами. Ця техніка використовується у заварному тісті. Ми називаємо їх заварними млинцями . Потім змішайте тісто з гарячою киплячою водою і дрібкою харчової соди. Це додасть нашим млинців красиву шовковисту консистенцію і більше дірок. Додайте масло, і все готово. Легко!

Час підготовки — 5 хвилин. Час приготування — 35 хвилин. Загальний час — 40 хвилин. Порцій: 20-25 млинців.

Інгредієнти:

  • 2 склянки кефіру
  • 2 яйця
  • 1,5 склянки пшеничного борошна
  • 0,5 чайної ложки солі
  • 1 чайна ложка цукру
  • 0,5 чайної ложки харчової соди
  • 1 склянку окропу
  • 4 ст. ложки. рослинного масла
  • масло для змащування

Приготування

У середній каструлі збиваємо кефір, яйця, сіль і цукор. Нагріваємо суміш, щоб вона була теплою (не гарячою) на дотик, близько 2-3 хвилин, постійно помішуючи.

Потім знімаємо з вогню, перелити в миску середнього розміру і всипаємо борошно. Збиваємо все, щоб змішалися всі інгредієнти і не залишилося борошняних грудочок. Тісто буде досить густим, але не турбуйтеся, пізніше ми розчинимо його в гарячій воді.

Як тільки все перемішається, додаємо харчову соду в стакан киплячої води, розмішуємо. Повільно вливаємо її в рідке тісто, постійно помішуючи. Додаємо рослинне масло і ще раз перемішуємо.

Для зручності і значного прискорення процесу випічки, розігріваємо 2 сковороди з антипригарним покриттям на середньому або сильному вогні. Змащуємо їх невеликим шматочком вершкового масла.

Працюємо сковородами по черзі, наливаємо приблизно 0,25 — 0,3 склянки рідкого тесту, в залежності від розміру сковороди, на одну сторону. Швидко повертаємо її, щоб покрилося все дно тонким шаром рідкого тесту.

Коли верхня частина млинця злегка підсохне, а краї стануть хрусткими, проводимо лопаткою по краях млинця, потім піднімаємо його руками або шпателем і перевертаємо. Випікаємо ще 30 секунд і прибираємо на тарілку.

Зменшуємо вогонь до середнього і продовжуємо готувати інші млинці, змащуючи вершковим маслом сковороду перед кожною випічкою.

Викладаємо приготовані млинці один на інший і подаємо на стіл.

Ці млинці можна подавати з ікрою, сметаною, топленим маслом, солодкими соусами.

Тонкі млинці на кефірі, простий рецепт з яйцем

Млинці виходять ніжні, пористі і дуже смачні. Їх легко перевертати, вони не прилипають до сковороди і довго залишаються м’якими. Млинці на кефірі можна подавати на десерт зі сметаною, згущеним молоком, варенням або розтопленим шоколадом. Також їх можна начинити солодкої (сир, свіжі ягоди та фрукти) або солоною начинкою (твердий сир, гриби, шинка, м’ясо, лосось, печінка) на свій смак.

Ингредиенты

  • Кефір — 500 мл
  • Яйце — 3 шт.
  • Цільнозернові борошно — 5 ст.
  • Цукор — 1 склянка
  • Сіль — 0,5 ч. Л.
  • Харчова сода — 0,5 ч. л.
  • Рослинне масло — 1 склянка

Приготування

1. Розбиваємо 3 курячих яйця в глибоку миску. Додаємо цукор, сіль і соду.

2. Перемішуємо вінчиком до однорідної консистенції.

3. Додаємо до яєчної суміші 250 мл кефіру кімнатної температури. Знову перемішуємо вінчиком.

4. Насипаємо в тісто просіяне пшеничне борошно, ретельно перемішуємо.

5.Потім додаємо решту кефір.

6. Щоб млинці на кефірі були еластичними і не приставали до поверхні сковороди, наливаємо столову ложку рослинної олії. Замішуємо тісто, домігшись однорідної консистенції. Накриваємо миску сухим рушником і залишаємо на 15 хвилин для відпочинку.

7. Розігріваємо сковороду для млинців, змащуємо дно кулінарної пензликом рослинним маслом. Наливаємо невелику кількість рідкого тіста. Обертаємо сковороду круговими рухами, розподіляємо тісто по всій поверхні.

8. Коли краї млинця почнуть червоніти, акуратно перевертаємо на інший бік і випікаємо до готовності.

9. Отже, всі тонкі і дуже ніжні млинці обсмажили. Із зазначеної кількості інгредієнтів у мене вийшло 16 штук діаметром 22 див.

10. Приємного апетиту!

Ажурні млинці на кефірі з дірочками з яйцем і содою

І ще один рецепт млинців на кефірі на пробу господиням. Але є деякі цікаві моменти, які були новими для мене. Ми негайно приготували такі млинці, відокремлюючи жовтки від білків, дотримуючись весь рецепт.

Одним словом, млинці вийшли ніжними, смачними і дуже незвичайними, всім домашнім сподобалися. А тому пробуйте приготувати і беріть собі на замітку. Це смачно!

Вам будуть потрібні:

  • 6 шт. яйце відбірне
  • 4 ст. л. цукру
  • 1 щ. солі
  • 1 ч. л. сода харчова
  • 60 г масло вершкове
  • 1 ст. л. масло рослинне
  • 1 л кефір 2,5% жирності
  • 15 ст. л. борошна з маленьким верхи

Спосіб приготування:

  1. насамперед, яйця поділяємо на білки і жовтки. Білки на час відправляємо в холодильник, а жовтки додаємо цукор і розтираємо з розм’якшеним вершковим маслом. Повинна вийти пишна маса.
  2. В яєчну масу наливаємо кефір і чайну ложку соди. Гасити оцтом не будемо, кефір зробить це краще, ретельно перемішуємо
  3. Борошно використовуємо просіяне, відміряємо її столовою ложкою, перемішуємо.
  4. Тісто може вийти занадто густим, виправити це можна додавши трохи молока або кефіру. Тісто має бути по консистенції середнім між тестом для оладок і рідким на млинці.
  5. Наливаємо одну ложку рослинної олії.
  6. Тепер саме час дістати білки з холодильника. Міксером збиваємо їх з сіллю до легкої і пухкої піни.
  7. Білкову масу вмішуємо в тісто, збиваємо міксером на невеликій швидкості. Тісто збиваємо до однорідності, без грудочок
  8. На плиті розігріваємо сковороду на середньому вогні, змащуємо дно шматочком вершкового масла або сала. Робимо це перед кожною випічкою.
  9. Наливаємо тісто на сковороду, розподіляємо тонким шаром по поверхні дна. Випікаємо млинець з обох боків до рум’яного кольору.
  10. Всі млинці ще гарячими змащуємо зверху шматочком вершкового масла, складаємо їх в стопку, один на одного.
  11. Випікаємо, поки не закінчиться тісто.

Приємного апетиту!

P. S. Є кілька способів, які ви можете використовувати, якщо млинці рвуться, коли ви намагаєтеся їх перевернути. Один з них — додати більше борошна. Але це не спрацює, якщо використовуваний кефір, занадто густий. Тому ви можете додати більше яєць. В крайньому випадку використовуйте сковороду меншого розміру — тоді перевернути буде легше.

Відео рецепт млинців на кефірі з дірочками — смачних ажурних млинчиків

А на завершення, хочу показати рецепт моєї колеги Маргарити. У неї відмінний кулінарні блог «Секрети домоведення» і канал відео на ютубі.