Оладки з кабачків — самий смачний і простий рецепт

Привіт, друзі! Кожен раз радий вітати вас на сторінках мого блогу! Взимку особливо хочеться чогось легкого, смачного, овочевого. І на цей раз я приготував овочеві оладки з того, що було під рукою. А була у мене картопля (вона завжди в будь-якому будинку з запасом), яскрава солодка і соковита морква, трохи зеленої цибулі, і цукіні – ну от купив я один днями і згодився. Вийшли ось такі рум’яні оладки.

Зізнаюся вам чесно, що в перший раз готував оладью з морквою і знаєте – не пошкодував. Морква надає незвичайну пишність і м’якість овочевим оладушкам – от не дарма з неї печуть торти і тістечка. Але про це – іншим разом. До речі, раніше розповідав кілька рецептів приготування таких овочевих оладок:

  • Оладки з кабачків з часником
  • 5 смачних рецептів оладок з кабачків

найсмачніший рецепт оладок з кабачків на сковороді з овочами, борошном і яйцем

Повертаюся до сьогоднішнього страви. І так, як готував це блюдо, приступаємо.

до Речі, замість цукіні можете взяти кабачок, а замість свіжої гілочки чебрецю – його насіння. Хто не любить – готуйте без цієї приправи, просто традиційно посоліть і поперчіть. Але якщо хочеться пікантності і яскравості смаку – рекомендую.

Час приготування — 20 хв На 100 грам: Калорії — 111.9 ккал. Білки — 5.0 гр. Жири — 1.3 гр. Вуглеводи — 20.1 гр. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

І ось які основні продукти потрібні для його приготування.

Ингредиенты

  • картопля – 4 середніх бульби;
  • морква (велика) – 1 шт.;
  • цукіні (або кабачок) – 1 шт.;
  • яйце – 1 шт.;
  • борошно – ½ Склянки;
  • пір’я зеленої цибулі – за смаком;
  • чебрець – 1 гілочка або щіпка насіння;
  • сіль, чорний перець – за смаком;
  • рослинна олія для смаження.

Я пробував багато подібних оладок (як, напевно, більшість з вас), але таке поєднання продуктів мені найбільше сподобалось, тому вирішив поділитися цим рецептом з вами.

Приготування

Крок 1. Очистіть картопля, помийте, обсушити паперовими рушниками і натріть його на тертці з великими зубчиками. Після чого відіжміть зайву вологу і злегка збризкайте його рослинним маслом, щоб він не почорнів.

Крок 2. Тепер натріть цукіні і додайте цей продукт до картоплі. До речі, якщо у вас кабачок, то краще його теж віджати – кабачок більш соковитий, а нам волога не потрібна. Якщо у плодів груба шкірка – її краще прибрати.

Крок 3. Настала черга моркви: і цей коренеплід потрібно очистити, помити, обсушити і натерти на тій же тертці. Додати до інших овочів.

Крок 4. А тепер займіться зеленню: нашаткуйте дрібно пір’я цибулі і відокремте листочки чебрецю від стебла.

Крок 5. Додайте зеленуху в миску до натертим овочів і встигніть насолодитися її яскравим ароматом, поки по ходу наситите борошно, заб’єте яйце, посоліть і поперчіть.

Крок 6. Тепер все перемішайте і подивіться, яка яскрава і апетитна маса вийшла.

Крок 7. Маса досить плотноватой консистенції, тому що віджати зайву вологу, але овочі під час приготування віддадуть ще страві сік. Викладайте оладки на сковорідку ложкою, так щоб зручно було перевертати, і смажте їх з обох сторін.

найсмачніші кабачкові оладки з овочами на сковороді

Подавайте овочеві оладки до столу гарячими, і з улюбленим соусом. Сюди підходить майонезно-гірчичний (все змішав і готово), сирний, а також томатний соус. Але на цей раз я вирішив традиційно додати сметану.

Друзі, все просто, доступно, недорого і що важливо – швидко! У мене пішло всього 20 хвилин на приготування цих смачних рум’яних оладок, і невигадливий легкий обід був готовий. А головне – не дорого і смачно. І так, це блюдо цілком підійде і на сніданок і на обід. Вам залишається тільки спробувати і самим переконатися в цьому, а мені підготувати для вас новий рецепт!

Приємного апетиту!

Ще кілька простих рецептів оладок з кабачків для різноманітності вашого меню, які відмінно підходять для гарніру або закуски.

Як приготувати дуже смачні оладки з кабачків

В цьому рецепті використовуються кабачки, яйця, борошно, зелений лук, зелень і цедра лимона. Обсмажують в гарячому маслі, поки не підрум’яняться з обох сторін.

Зробимо сметанний соус для подачі з лимоном і часником.

Час підготовки — 10 хвилин. Час підготовки кабачків — 10 хвилин. Час приготування — 20 хвилин. Загальний час — 40 хвилин.

Харчова цінність на порцію : Калорійність — 395 ккал. Жири — 35 гр. Вуглеводи — 18 гр. Білки — 5 гр.

Інгредієнти на 4 порції

  • 500 гр. кабачків (близько 3 середніх), натертих на крупній тертці
  • 1 чайна ложка солі

Для соусу:

  • 1/2 склянки сметани (можна замінити грецьким йогуртом)
  • 1 зубчик часнику , подрібнений, близько 1 чайної ложки
  • 1/2 чайної ложки цедри лимона
  • 1 чайна ложка лимонного соку
  • Щіпка солі

Для оладок:

  • 1 велике яйце
  • 1/2 склянки пшеничного борошна
  • невеликий пучок зеленого цибулі, подрібнити
  • 1 чайна ложка свіжого чебрецю, подрібненого
  • 1 чайна ложка свіжого базиліка, подрібненого
  • 1/2 чайної ложки цедри лимона
  • 1 чайна ложка солі (за смаком)
  • 1/4 чайної ложки чорного перцю
  • 1/2 склянки оливкової олії першого холодного віджиму

Приготування

Натерті кабачки посолити, перемішати і перекласти в друшляк для стікання соку. Залишити на 10 хвилин. Після цього віджати сік, що залишився руками.

Поки готуються кабачки, можна приготувати соус.

Змішайте сметану, подрібнений часник, лимонну цедру, лимонний сік і дрібку солі в середній мисці і на час відставте в бік.

Приготування оладок:

Збийте яйце у великій мисці. Додайте натерті кабачки, борошно, подрібнений зелений лук, чебрець, базилік, цедру лимона, сіль і перець. Добре перемішайте тісто.

Можна замінити свіжі трави приблизно 0,5 чайної ложкою сушених трав, таких як італійська приправа.

Нагрійте оливкову олію у великій сковороді на середньому вогні (рекомендую використовувати чавунну сковороду).

Перевірити температуру масла, можна підсипавши в нього трохи борошна. Якщо борошно шипить, значить масло готове.

Наберіть в столову ложку тесту з гіркою, викладіть в сковороду. Злегка прbплюсніть кінцем ложки або лопатки. Смажити, поки не підрум’яняться по 4-6 хвилин з кожного боку.

Готові перекладіть на тарілку, застелену паперовою серветкою.

Подавайте відразу ж зі сметанним соусом, як просту закуску або разом з м’ясом, зеленим салатом або навіть з смаженим яйцем.

Остиглі оладки можна розігріти на деку в духовці або в мікрохвильовій печі протягом хвилини або двох.

Рецепт смачних оладок з кабачків з сиром і борошном на сковороді

Підготовка: 20 хвилин. Готувати: 15 хвилин. Всього: 35 хвилин. На порцію: Калорійність — 66 ккал. Жири — 3,2 гр. Вуглеводи — 6,5 гр. Білки — 2,8 гр.

Інгредієнти на 25 оладок

  • 6 яєць
  • 3 невеликих кабачка, натертих на крупній тертці
  • 1 кабачок, нарізаний маленькими кубиками
  • 1 чайна ложка солі
  • ½ чайної ложки меленого чорного перцю
  • 3 столові ложки тертого сиру пармезан
  • ¼ склянки нарізаного свіжого базиліка
  • 1,5 склянки пшеничного борошна
  • рослинне масло для смаження

Як приготувати смачні оладки

Заздалегідь натерті кабачки відіжміть від соку.

Крок 1. Збити яйця в мисці віночком до однорідної маси. Додайте терті і нарізані кубиками кабачки, потім приправте сіллю, перцем, сиром пармезан і базиліком. Додавайте борошно невеликими порціями, перемішуючи між додатками, поки не залишиться сухих грудочок.

Крок 2. Нагрійте масло у великій сковороді до 190 градусів C.

Крок 3. Столовою ложкою викладайте підготовлене тісто в гаряче масло, злегка приминаючи кожну порцію у вигляді оладки. Обсмажуйте до тих пір, поки оладки не стануть золотисто-коричневими з кожної сторони, близько 4 хвилин.

Готові перекласти на тарілку, застелену паперовою серветкою.

Самі смачні оладки з кабачків з часником приготованих на сковороді

На порцію: Калорійність — 120 ккал. Жири — 8,4 гр. Вуглеводи — 9 гр. Білки — 3,9 гр. Час приготування 30 хвилин

Інгредієнти на 4 порції

  • 3 невеликих кабачка, натертих на крупній тертці
  • 6 репчатых цибулин, нарізаних дрібними кубиками
  • 1 пучок свіжого кропу, дрібно нарізаного
  • сіль за смаком
  • 1 яйце, збите віночком до однорідності
  • 2 столові ложки пшеничного борошна
  • 1 зубчик часнику, подрібнений
  • 2 столові ложки рослинного масла

Приготування оладок

Крок 1. Змішайте натерті і віджаті кабачки з зеленою цибулею і кропом у великій мисці. Додайте сіль, збите яйце, перемішайте до однорідного стану.

Крок 2. Вмішайте борошно і часник, поки тісто не стане однорідним.

Крок 3. Нагрійте масло у великій сковороді на середньому вогні. У розігріте масло, столовою ложкою викладайте тісто.

Крок 4. Обсмажуйте до коричневого кольору і готовності, приблизно по 3 хвилини з кожного боку.

По готовності перекладіть на тарілку з паперовим рушником, щоб видалити надлишки масла.

Рецепт приготування оладок з кабачків на сковороді з кукурудзою

Ці смачні овочеві оладки приготовані зі свіжих кабачків і кукурудзи. Смачно зі сметаною або простим йогуртом.

Час приготування: 50 хвилин. На порцію: Калорійність — 141 ккал. Білки — 5,1 гр. Вуглеводи — 19 гр. Жири — 6,1 гр. Холестерин 46,5 мг.

Інгредієнти на 4 порції

  • 3 невеликих натерті кабачки
  • 2 склянки свіжої кукурудзи
  • ¼ склянки дрібно нарізаного лука
  • ¼ склянки пшеничного борошна
  • 1 чайна ложка порошку каррі
  • 1 велике яйце, збите до піни
  • сіль і мелений чорний перець за смаком
  • ¾ склянки оливкової олії для смаження

Приготування оладок

Крок 1. Вичавити зайву вологу з натертих кабачків і змішайте в мисці з кукурудзяними зернами, цибулею, борошном і порошком каррі.

Крок 2. Вмішайте збите яйце до повного змішування і приправте сіллю і чорним перцем.

Крок 3. Нагрійте оливкову олію у великій сковороді з антипригарним покриттям на середньому вогні. Викладайте тісто столовою ложкою в гаряче масло, акуратно розрівнюючи лопаткою.

Готуйте до золотистого кольору з обох сторін, по 3-4 хвилини з кожного боку.

До зустрічі! Успіхів на кухні і приємного апетиту!