Всім привіт! Сьогодні познайомлю читачів блогу з корейським стравою. Тушкована курка з овочами, пікантна, солодко-гостра, пряна з часниковим смаком. Скляна локшина, картоплю, моркву і цибулю, ввібравши в себе весь аромат мені подобаються не менше, ніж сама курка.
Соус у страві ідеально збалансований за смаком, неймовірно смачний. М’ясо виходить ніжне і соковите. А який стоїть аромат під час приготування — у мене течуть слинки! Інгредієнти прості, притаманні для азіатської кухні. Так що, всі любителі таких страв обов’язково спробуйте приготувати цей рецепт у вихідні.
Я дуже люблю азіатську кухню і розповідав рецепти, які мені дуже сподобалися.
- Свинина в кисло-солодкому соусі
- червона риба Смажена на сковороді
- Смажені креветки на сковороді
- Смачна куряча грудка з цукіні
Отже, якщо Ви любитель азіатської кухні і готові до приготування корейської тушкованої курки в соєвому соусі з овочами — перейдемо до рецептом!
Смачний рецепт тушкованої курки в соєвому соусі з овочами
В Корейській кухні, це блюдо називають джимдак. Розрізаний на кілька шматків з шкірою і кістками курча або невелика курка в чудовому соєвому соусі. Гострота і пікантність м’яса з крупно порізаними овочами відмінне доповнення до рису або іншому гарніру.
Час на підготовку: 10 хвилин. Час приготування: 35 хвилин. Загальний час: 45 хвилин.
Інгредієнти
- 100-170 г корейської скляної локшини (фунчоза)
- 1,5 кг курка, нарізана на 12-13 частин
Для соусу
- 0,5 склянки соєвого соусу
- 0,25 склянки рибного соусу
- 0,25 склянки міріна
- 1 столова ложка темного соєвого соусу (з карамеллю), за бажанням
- 0,5 склянки цукру
- 1 чайна ложка чорного перцю
- 5-10 сушених перчиком чилі, за бажанням
- 15-20 невеликих зубчиків часнику, дрібно нарізаних
Овочі
- 250-300 грам моркви, очищеної і нарізаної великими шматочками
- 250-300 грам солодкого картоплі або звичайної картоплі, очищеного від шкірки і нарізаної великими шматками
- 1 велика цибулина, нарізана часточками
- 2 пучка зеленого цибулі
- щіпка насіння кунжуту
Приготування
Для приготування страви використовуємо так звану скляну локшину або локшину для фунчозы. Зазвичай в пачці 150-170 грамів, цього буде достатньо.
Поміщаємо фунчозу в жароміцний посуд, можна використовувати для запікання. В ній довше тримається тепло. Заливаємо локшину окропом так, щоб вона була повністю покрита.
Відставляємо в сторону, щоб фунчоза набухла. Приблизний час від 30 хвилин до 1 години.
Готуємо овочі
Дві середні або одну велику моркву чистимо, обполіскуємо і ріжемо великими шматками.
Кілька картоплин також чистимо, ріжемо на великі шматки. У корейському рецепті використовується солодкий картопля або звичайний. Але так як, солодкого в наявності не було, скористалися другою рекомендацією — звичайною картоплею.
Одну велику цибулину ріжемо навпіл, а кожну половинку на 6 частин.
2 пучка зеленого цибулі обполіскуємо, стряхиваем всю вологу, ріжемо на довгі частини, приблизно по 3-4 сантиметри.
Зубчики часнику чистимо і дрібно-дрібно рубаємо гострим ножем. За рецептом використовуємо від 15 до 20 зубчиків. (повинно вийти приблизно 1/3 склянки). Можна трохи менше, за своїм смаком.
Сухі стручки перчиком чилі розминаємо пальцями.
Курку добре промиваємо, ріжемо її на 12-13 шматків. Для цього рецепту ви можете використовувати тільки гомілки, стегна, крильця або будь-які частини курки з шкірою і кістками. Ми використовували бройлерного курчати на 1,6 кг. Ставимо середню каструлю з водою на вогонь. Доводимо до кипіння і обережно перекладаємо шматки м’яса.
Бланшируем курку в киплячій воді протягом 1-2 хвилин. Намагайтеся не перетримувати.
Обережно зливаємо з каструлі воду, відразу ж промиваємо шматки під холодною водою. Знову ставимо каструлю з куркою на плиту і вмикаємо сильний вогонь.
Робимо соус
Наливаємо в глибоку миску половину склянки соєвого соусу.
Додаємо чверть склянки рибного соусу.
Додаємо чверть склянки міріна.
Якщо Вам не вдалося купити соус, мірін, його можна замінити — столову ложку сухого білого вина або рисового оцту змішати з половиною чайної ложки цукру.
Як приготувати Домашній мірін» дивіться в кінці статті.
Виливаємо 1 столову ложку темного соєвого соусу (за бажанням, темно-бурштинового кольору з карамеллю),
Висипаємо половину склянки цукру. Все перемішуємо до повного розчинення цукру.
Закладаємо нарізаний часник.
Додаємо перець, перемішуємо, даємо постояти пару хвилин.
Виливаємо суміш соусу в каструлю. Добре перемішуємо.
Доводимо соус до кипіння і готуємо, щоб курка ввібрала аромат і колір, протягом 10 хвилин. Постійно перемішуючи.
Проварюємо ще пару хвилин у відкритій каструлі.
Додаємо нарізану моркву, шматочки картоплі, перемішуємо.
Наливаємо 0,5 склянки гарячої води. Добре перемішуємо і накриваємо кришкою.
Зменшуємо вогонь до середнього і тушкуємо 10 хвилин. Час від часу відкриваємо і помішуємо.
Тепер черга за ріпчастою цибулею, розкладаємо в каструлі.
Потім висипаємо зелений лук. Перемішуємо, знову накриваємо кришкою і тушкуємо ще 10 хвилин. Час від часу помішуємо.
Відкриваємо кришку, даємо покипіти хвилину.
Нарешті, зливаємо воду з замоченою локшини, перекладаємо в каструлю, перемішуємо, готуємо на середньому вогні ще 2-3 хвилини при легкому кипінні.
Блюдо практично готове.
Смачна тушкована курка в соусі по-корейськи
Викладаємо в глибоку, велику тарілку. Прикрашаємо дрібкою кунжуту. Подаємо з теплим рисом, картопляним пюре або іншими гарнірами. Насолоджуємося смаком м’яса, овочів і соусу!
Приємного апетиту!
Домашній мірін
Необхідно
- 0,25 склянки цукру
- 3 столові ложки води
- 3/4 склянки вина: саке або вермуту
Приготування:
- В невелику каструлю висипати цукор, налити воду.
- Поставити на середній вогонь. Довести до кипіння, помішуючи.
- Поварити 2-3 хвилини, зняти з плити.
- Тонкою цівкою перелити в вино. Перемішати і дати охолонути.
- Зберігати щільно закритим в холодильнику.
В крайньому випадку замінити мерин можна такою ж кількістю вермуту, сухого хересу або вина марсала.