Курка з овочами, тушкована в соєвому соусі — найсмачніший рецепт

Всім привіт! Сьогодні познайомлю читачів блогу з корейським стравою. Тушкована курка з овочами, пікантна, солодко-гостра, пряна з часниковим смаком. Скляна локшина, картоплю, моркву і цибулю, ввібравши в себе весь аромат мені подобаються не менше, ніж сама курка.

Соус у страві ідеально збалансований за смаком, неймовірно смачний. М’ясо виходить ніжне і соковите. А який стоїть аромат під час приготування — у мене течуть слинки! Інгредієнти прості, притаманні для азіатської кухні. Так що, всі любителі таких страв обов’язково спробуйте приготувати цей рецепт у вихідні.

Я дуже люблю азіатську кухню і розповідав рецепти, які мені дуже сподобалися.

  • Свинина в кисло-солодкому соусі
  • червона риба Смажена на сковороді
  • Смажені креветки на сковороді
  • Смачна куряча грудка з цукіні

Отже, якщо Ви любитель азіатської кухні і готові до приготування корейської тушкованої курки в соєвому соусі з овочами — перейдемо до рецептом!

Смачний рецепт тушкованої курки в соєвому соусі з овочами

В Корейській кухні, це блюдо називають джимдак. Розрізаний на кілька шматків з шкірою і кістками курча або невелика курка в чудовому соєвому соусі. Гострота і пікантність м’яса з крупно порізаними овочами відмінне доповнення до рису або іншому гарніру.

Час на підготовку: 10 хвилин. Час приготування: 35 хвилин. Загальний час: 45 хвилин.

Інгредієнти

  • 100-170 г корейської скляної локшини (фунчоза)
  • 1,5 кг курка, нарізана на 12-13 частин

Для соусу

  • 0,5 склянки соєвого соусу
  • 0,25 склянки рибного соусу
  • 0,25 склянки міріна
  • 1 столова ложка темного соєвого соусу (з карамеллю), за бажанням
  • 0,5 склянки цукру
  • 1 чайна ложка чорного перцю
  • 5-10 сушених перчиком чилі, за бажанням
  • 15-20 невеликих зубчиків часнику, дрібно нарізаних

Овочі

  • 250-300 грам моркви, очищеної і нарізаної великими шматочками
  • 250-300 грам солодкого картоплі або звичайної картоплі, очищеного від шкірки і нарізаної великими шматками
  • 1 велика цибулина, нарізана часточками
  • 2 пучка зеленого цибулі
  • щіпка насіння кунжуту

Приготування

Для приготування страви використовуємо так звану скляну локшину або локшину для фунчозы. Зазвичай в пачці 150-170 грамів, цього буде достатньо.

Поміщаємо фунчозу в жароміцний посуд, можна використовувати для запікання. В ній довше тримається тепло. Заливаємо локшину окропом так, щоб вона була повністю покрита.

Відставляємо в сторону, щоб фунчоза набухла. Приблизний час від 30 хвилин до 1 години.

Готуємо овочі

Дві середні або одну велику моркву чистимо, обполіскуємо і ріжемо великими шматками.

Кілька картоплин також чистимо, ріжемо на великі шматки. У корейському рецепті використовується солодкий картопля або звичайний. Але так як, солодкого в наявності не було, скористалися другою рекомендацією — звичайною картоплею.

Одну велику цибулину ріжемо навпіл, а кожну половинку на 6 частин.

2 пучка зеленого цибулі обполіскуємо, стряхиваем всю вологу, ріжемо на довгі частини, приблизно по 3-4 сантиметри.

Зубчики часнику чистимо і дрібно-дрібно рубаємо гострим ножем. За рецептом використовуємо від 15 до 20 зубчиків. (повинно вийти приблизно 1/3 склянки). Можна трохи менше, за своїм смаком.

Сухі стручки перчиком чилі розминаємо пальцями.

Курку добре промиваємо, ріжемо її на 12-13 шматків. Для цього рецепту ви можете використовувати тільки гомілки, стегна, крильця або будь-які частини курки з шкірою і кістками. Ми використовували бройлерного курчати на 1,6 кг. Ставимо середню каструлю з водою на вогонь. Доводимо до кипіння і обережно перекладаємо шматки м’яса.

Бланшируем курку в киплячій воді протягом 1-2 хвилин. Намагайтеся не перетримувати.

Обережно зливаємо з каструлі воду, відразу ж промиваємо шматки під холодною водою. Знову ставимо каструлю з куркою на плиту і вмикаємо сильний вогонь.

Робимо соус

Наливаємо в глибоку миску половину склянки соєвого соусу.

Додаємо чверть склянки рибного соусу.

Додаємо чверть склянки міріна.

Якщо Вам не вдалося купити соус, мірін, його можна замінити — столову ложку сухого білого вина або рисового оцту змішати з половиною чайної ложки цукру.

Як приготувати Домашній мірін» дивіться в кінці статті.

Виливаємо 1 столову ложку темного соєвого соусу (за бажанням, темно-бурштинового кольору з карамеллю),

Висипаємо половину склянки цукру. Все перемішуємо до повного розчинення цукру.

Закладаємо нарізаний часник.

Додаємо перець, перемішуємо, даємо постояти пару хвилин.

Виливаємо суміш соусу в каструлю. Добре перемішуємо.

Доводимо соус до кипіння і готуємо, щоб курка ввібрала аромат і колір, протягом 10 хвилин. Постійно перемішуючи.

Проварюємо ще пару хвилин у відкритій каструлі.

Додаємо нарізану моркву, шматочки картоплі, перемішуємо.

Наливаємо 0,5 склянки гарячої води. Добре перемішуємо і накриваємо кришкою.

Зменшуємо вогонь до середнього і тушкуємо 10 хвилин. Час від часу відкриваємо і помішуємо.

Тепер черга за ріпчастою цибулею, розкладаємо в каструлі.

Потім висипаємо зелений лук. Перемішуємо, знову накриваємо кришкою і тушкуємо ще 10 хвилин. Час від часу помішуємо.

Відкриваємо кришку, даємо покипіти хвилину.

Нарешті, зливаємо воду з замоченою локшини, перекладаємо в каструлю, перемішуємо, готуємо на середньому вогні ще 2-3 хвилини при легкому кипінні.

Блюдо практично готове.

Смачна тушкована курка в соусі по-корейськи

Викладаємо в глибоку, велику тарілку. Прикрашаємо дрібкою кунжуту. Подаємо з теплим рисом, картопляним пюре або іншими гарнірами. Насолоджуємося смаком м’яса, овочів і соусу!

Приємного апетиту!

Домашній мірін

Необхідно

  • 0,25 склянки цукру
  • 3 столові ложки води
  • 3/4 склянки вина: саке або вермуту

Приготування:

  • В невелику каструлю висипати цукор, налити воду.
  • Поставити на середній вогонь. Довести до кипіння, помішуючи.
  • Поварити 2-3 хвилини, зняти з плити.
  • Тонкою цівкою перелити в вино. Перемішати і дати охолонути.
  • Зберігати щільно закритим в холодильнику.

В крайньому випадку замінити мерин можна такою ж кількістю вермуту, сухого хересу або вина марсала.