Вінегрет — класичний рецепт з квашеною капустою і горошком

Вінегрет — традиційний російський салат з вареної буряком та іншими овочами. Кожна господиня має свою версію цього салату. Я збираюся поділитися своїм сімейним рецептом. В такому виконанні він подобається всім і з’їдається моментально.

Хочу запропонувати два варіанти соусу для заправки, але іноді використовуємо просто рослинне масло. Хоча з заправкою виходить набагато смачніше, тому рекомендую зробити соус.

Для приготування використовуємо відварені овочі, приготувати їх можна кількома способами, про яких розповім нижче. Умова одна при нарізуванні, вони повинні бути холодними, тому краще приготувати їх заздалегідь, наприклад, увечері, напередодні.

Можливо Вам сподобається ще один мій рецепт Класичного вінегрету без картоплі подивіться!

Класичний рецепт вінегрету з квашеною капустою, горошком і солоним огірком

Щоб приготувати цей салат, заздалегідь відваріть овочі, Коли охолоне, нарізати, змішати а перед самою подачею.

Інгредієнти для вінегрету

  • 200 гр вареної буряків
  • 350 гр вареної картоплі
  • 60 гр вареної моркви
  • 170 гр маринованих огірків
  • 200 гр квашеної капусти
  • 100 гр зеленого горошку
  • Пучок зеленого цибулі
  • Сіль Перець за смаком

Соус 1

  • 100 мл соняшникової олії
  • 1 чайна ложка гірчиці (Діжонська)
  • чайна ложка меду
  • 1 чайна ложка винного оцту

Соус 2

  • 100 мл соняшникової олії
  • чайна ложка цукру
  • 1 чайна ложка винного оцту

Рецепт приготування класичного вінегрету

Всі відварені овочі очищаємо від шкірки. Нарізаємо їх всі, приблизно, однакового розміру, невеликим кубиком.

Ріжемо буряк спочатку на кружки товщиною близько 1 см. Потім кубиками. Нарізану буряк краще перемішати з чайною ложкою рослинного масла, тоді вона не пофарбує інші овочі.

Також ріжемо очищену картоплю.

Якщо мариновані огірки великі, то їх перед нарізкою очищаємо від шкірки. Прибираємо насіння і ріжемо кубиками.

Моркву подрібнюємо такими ж невеликими шматочками.

Нарізати пучок зеленого цибулі і петрушку.

Тепер готуємо соус для заливки вінегрету. У невелику миску наливаємо рослинне масло, додаємо оцет і ложку меду.

Кладемо діжонську гірчицю і все ретельно перемішуючи до повної однорідності. Відставляємо його бік. Якщо ви вирішили приготувати по другому варіанту, то він дещо простіше в приготуванні.

В глибоку миску або відразу в салатник викладаємо картоплю, моркву, огірки.

Квашену капусту промиваємо під струменем води, віджимаємо, додаємо до овочів. Відкриваємо баночку зеленого горошку, зливаємо розсіл і викладаємо до овочів.

Тепер черга за буряком і зеленню, все ретельно перемішуємо. Наливаємо приготований соус, ще раз перемішуємо.

Пробуємо на смак, не поспішайте солити, бо солоні огірки і кисла капуста можуть дати салату достатню солоність. Якщо необхідно, підсолити.

За смаком кладемо перець, але це на ваш розсуд.

Вінегрет з квашеною капустою, горщиком, огірком і картоплею

Виходить дуже смачний, чудовий класичний вінегрет. Такий прекрасно підійде як в будній день до обіду, так і прикрасить святковий стіл.

Беріть мій рецепт і обов’язково приготуйте. Приємного апетиту!

А тепер кілька порад як приготувати найсмачніший вінегрет. Смак у кожного способу буде відрізнятися і зможете вибрати підходящий для себе.

Поради щодо приготування смачного вінегрету

  • Овочі можна приготувати кількома способами — на пару, запекти або зварити. Овочі готують з шкіркою і очищають перед приготуванням вінегреті.

Для варіння додайте овочі в каструлю з киплячою водою, так ми заощадимо більше вітаміну С. Коли овочі зваряться, злити воду. Поставте каструлю з овочами назад на плиту і дайте їм підсохнути протягом декількох хвилин. Стежте, щоб вони не підгоріли.

Приготування на пару — це зручно, якість і смак буде інший порівняно з вареними.

запечених в духовці овочі краще всього зберігаються аромати і вітаміни. Найкращий спосіб, це загорнути кожний окремо у фольгу і покласти на деко.

Майте на увазі, що найдовше готується буряк, вона приготується останньої.

  • Ви можете замість консервованого зеленого горошку взяти свіжий або не використовувати зовсім, а додати консервовану квасоля, наприклад, червону.
  • Можна не використовувати квашену капусту, а просто додати більше солоних огірків.
  • Замість зеленої цибулі можна нарізати ріпчасту цибулю, дрібно нарізану. Я люблю червоний, солодкий.
  • Ви можете додати також ціле або половину кислого яблука.
  • Рекомендую соус для заливки настояти протягом 5-10 хвилин перед додаванням в салат.

Так багато варіантів рецепта прекрасного вінегрету.