Святковий салат з куркою — 5 дуже простих і смачних рецептів

Всім гарного настрою! Жоден святковий стіл не обходиться без салатів, дні народження, ювілеї, урочистості і особливо Новий рік! Свята дають нам можливість пофантазувати з стравами та інгредієнтами. Кожна господиня намагається підготувати для всієї родини і гостей декілька різноманітних і цікавих салатів. Ось і я хочу поділитися з вами святковими салатами з куркою.

Я розповідав кілька гарних рецептів на своєму сайті і пропоную їх подивитися

  • Листковий салат з куркою і грибами
  • Салат з куркою на новорічний стіл

Салат на святковий стіл з куркою і ананасами — дуже смачний і незвичайний

Салат виходить дуже ніжним, соковитим (за рахунок ананаса) і смачним. На перший погляд, здасться дивним за незвичайне поєднання продуктів, але повірте салат виходить дуууже смачним.

Поєднання курки і ананаса – вам сподобається, страва стане святковим і незабутнім. Час приготування: 45 хвилин кількість порцій: 6.

Хочу вам запропонувати два варіанти подачі: перший —інгредієнти укладаємо шарами, другий всі інгредієнти перемішуємо. Що краще вибирайте самі.

Необхідно підготувати такі продукти:

Ингредиенты

  • Куряча грудка – 200 гр.
  • Консервована кукурудза – 200 гр.
  • Консервовані ананаси – 200 гр.
  • Твердий сир – 150 гр.
  • Курячі яйця – 4 шт.
  • Волоські горіхи – 100 гр.
  • Майонез – 100 гр.
  • цибуля Зелена (пір’ям) – для прикраси.

Приготування

Крок 1. В першу чергу, перед тим як відварити куряче філе, потрібно як слід вимити філе. Спочатку потрібно м’ясо промити в теплій воді, потім – в холодній. Після обсушити паперовими рушниками.

Крок 2. Набрати і закип’ятити воду в каструлі. Посолити і опустити лавровий лист та інші спеції за бажанням. Це додасть аромату курячого філе.

Крок 3. Підготовлене м’ясо курки опустити в киплячу воду.

Зменшити вогонь і довести до кипіння. Прибрати ложкою піну і накрити нещільно кришкою. Варити 20 – 30 хвилин. Потім дістати м’ясо і перевірити, чи можна ножем, його готовність.

Крок 4. Потім остигле куряче філе нарізати невеликими шматочками.

Крок 5. Яйця зварені круто, натерти на крупній тертці.

Крок 6. Сир натерти на дрібній тертці.

Крок 7. Консервовані ананаси нарізати на невеликі кубики.

Крок 8. Зелена цибуля пір’я нарізати на невеликі шматочки.

Крок 9. Очищені волоські горіхи подрібнити на невеликі шматочки.

Всі підготовлені інгредієнти і повинні бути під рукою.

Крок 10. Приступаємо до першого варіанту складання салату. Беремо святкову тарілку і формувальне кільце. Шари будуть повторюватися двічі.

Перший шар – куряче філе, укладаємо на дно кільця.

Потім все змащуємо майонезом.

Другий шар – яйце.

Змащуємо майонезом.

Третій шар – натертий сир, змащуємо майонезом.

Четвертий шар – нарізані ананаси, змащуємо майонезом.

П’ятий шар – консервована кукурудза.

Потім знову всі верстви повторюємо, до заповнення кільця.

Я закінчив шаром натертого сиру, а краю салату прикрасив нарізаною зеленою цибулею.

У центр салату виклав волоські горіхи.

Потім акуратно прибираємо формировочное кільце.

Ріжемо консервовані ананаси на дві половини і прикрашаємо салат.

Святковий салат з куркою і ананасами

Все готово! Дуже гарно вийшло, сміливо ставте його на святковий стіл.

Другий спосіб подачі більш простий. Необхідно всі інгредієнти викласти в глибоку тарілку і перемішати.

Присмачити майонезом і ще раз обережно перемішати. Викласти у святкову глибоку тарілку і прикрасити часточками ананаса. Все готово!

Який спосіб підійде вам – вирішуйте самі. Обидва варіанти салату чудові для святкового столу. Приготуйте салат по-моєму рецепту і залишитеся дуже задоволені!

Приємного апетиту!

Рецепт салату на святковий стіл з копченою куркою і грибами

Святковий салат «Королівський». По цьому рецепту виходить красивий, ніжний, дуже смачний, в нього дивовижне поєднання всіх інгредієнтів. Його можна приготувати на святковий стіл, так і в звичайний день.

Діаметр страви 28 см. Діаметр роз’ємного кільця 20 див.

Інгредієнти

  • 300 гр. копченої курки
  • 150 гр. моркви по-корейськи
  • 4 варені круто яйця
  • 150 гр. сиру
  • 4 шт. вареної картоплі
  • 250 гр. свіжих печериць
  • 1 головка ріпчастої цибулі
  • соняшникова рафінована олія для смаження
  • сіль, перець чорний мелений за смаком;
  • майонез.

Приготування

1. Головку цибулі нарізати чверть кільцями, обсмажити в рослинній олії до м’якості і прозорого стану.

2. Гриби порізати на невеликі шматочки, відправити в сковороду до цибулі. Смажити до готовності, посолити, поперчити. Залишити остигати.

3. Копчену курку очистити від шкірочки, дрібно нарізати.

4. На блюдо для подачі встановити кільце від рознімної форми діаметром 20 см.

5. Змастити дно у формі майонезом, натерти на крупній тертці картоплю. Розрівняти по поверхні, злегка збити, посолити і змастити майонезом.

6. Другим шаром йдуть гриби з цибулею. На них викладається нарізана курка з шаром майонезу.

7. Далі слід морква по-корейськи, на яку натерти варені яйця, розподілити по всій поверхні. Трохи посолити і змастити майонезом.

8. Завершує натертий на дрібній тертці, сир. Поставити салат в холодильник на 2 години.

9. Акуратно зняти роз’ємну форму, прикрасити зеленню.

Можна ставити на стіл. Приємного апетиту.

Незвичайний салат на святковий стіл з куркою і грибами шарами

Ингредиенты

  • Стегно куряче — 2 шт.
  • Гриби смажені — 100 гр.
  • Твердий сир — 100 гр.
  • Корейська морквина — 200 гр.
  • Майонез
  • Маслини
  • Зелень укропа
  • Соль
  • Перец

Приготовление

1. Курячі стегна відварити, відокремити м’ясо від кісток, нарізати на дрібні шматочки.

2. Корейську моркву — трохи залишити для прикраси, решту порізати.

3. Від шматка сиру відрізати грамів 30, натерти на дрібній тертці (для прикраси), решту натерти на крупній.

4. У глибокій мисці змішати курку, морква, смажені гриби і сир. Посолити, поперчити, додати майонезом і перемішати.

5. На плоске блюдо викласти салат, сформувати фігурку їжачка.

6. Носик посипати сиром, тулуб морквою. З нарізаних маслин робимо голки, очі і ніс. Зробити їжачку травичку з нарізаного кропу.

Дуже смачний святковий салат з куркою і грибами печерицями

Святковий листковий салат з куркою і грибами.

Ингредиенты

  • 350-400 гр. грибів
  • 200-250 гр. м’ясо відвареної курки
  • 3-4 шт. картоплі
  • 2-3 шт. моркви
  • 220 гр. сиру
  • 2 шт. цибулі
  • майонез, гірчиця

Приготування

1. Відварити моркву і картоплю. Очистити. Картоплю натерти на крупній тертці, а моркву на дрібній.

2. Від шматка сиру відрізати невелику частину (20-25 грамів), натерти на середній тертці, а решту-на крупній.

3. Цибулю очистити, нарізати кубиками, обсмажити в рослинній олії до прозорості. Додати дрібно нарізані свіжі гриби (у нас печериці). Обсмажити до готовності.

4. На велике блюдо поставити форму для торта. Зробити перший шар з картоплі, трохи посолити і промазати майонезом. Зверху майонезу промазати тонким шаром солодкою гірчицею (1-2 ч. л.).

5. Наступний шар обсмажених грибів, далі порізана на дрібні шматочки варена курка.

6. Змастити майонезом, покласти натертий на крупній тертці сир.

7. У терту моркву додати столову ложку майонезу, добре перемішати. Покрити сумішшю поверхню салату. Обережно зняти кільце.

8. Боковину обсипати дрібно натертим сиром, зверху прикрасити зеленню. Як — ваша фантазія безмежна!

Приємного апетиту!

Простий і смачний салат на святковий стіл з вареною куркою

Як зробити ялинку із курячого салату

Інгредієнти

Для салату

  • 300-400 гр. вареної курки, нарізаною кубиками
  • 2 нарізаних варених яєць
  • 2 невеликих огірка, дрібно нарізаних
  • 1 середня цибулина, нарізаного кубиками
  • 1 стебло селери, нарізану кубиками
  • невеликий пучок кропу дрібно нарізаний
  • 2-3 ст. л. майонезу
  • 1 ст. л. вершкового сиру
  • 1 ч. л. діжонської гірчиці
  • 0,5 ч. л. часникового порошку
  • по 0,5 ч. л. солі і перцю, або за смаком

Для прикраси

  • за 0,5 червоного і жовтого солодкого перцю, нарізаного кубиками
  • 1 ч. л. свіжого нарізаного кропу
  • 0,5 склянки подрібнених горіхів пекан

інструкції

1. Підготувати всі інгредієнти у великій мисці змішати м’ясо, яйця, огірки, цибуля, селера і кріп.

2. Збити майонез зі вершковому сиром і гірчицею. Перекласти в миску. Додати часник, сіль, перець. Все добре перемішати до однорідного стану маси.

3. Покласти на робочу поверхню шматок харчового поліетилену, перекласти на нього салат. Згорнути у вигляді пакета і руками сформувати конус у вигляді ялинки. Поставити в холодильник на одну годину.

4. Обережно перекладаємо салат на блюдо для подачі, знімаємо плівку. Для прикраси покриваємо поверхню нарізаним перцем, горіхами, кропом. З болгарського перцю можна вирізати будь-яку фігурку і з допомогою зубочистки прикріпити до салату.

Зберігати такий салат можна в холодильнику 3-4 дні.

Ось такі гарні салати можна приготувати до свята, прикрасити стіл і порадувати своїх гостей.