Доброго часу доби всім читачам блогу!
Сьогодні хочу поділитися, як пройшов наш черговий домашній конкурс на кращу страву. Хто не читав, в нашій родині, зазвичай по вихідних, наші три команди готують конкурсну страву, яке визначається яке найкраще за вечірнім вечерею.
В цей раз вирішили позмагатися в приготуванні звичайного простого і легкого салату з авокадо. Але умовою було, щоб обов’язково були помідори і огірки. Вийшло відмінно, на перший погляд, здасться, що салати однакові, але от на смак, різниця разюча. Заправка в кожному варіанті дала свій аромат і смак.
Тому пропоную подивитися ці рецепти, салати просто чудові, а найсмачніші — все, дуже смачні.
Для тих, хто ще не читав про нашому сімейному конкурсі, подивіться ці статті
- Салат з курки
- Пиріг з яблуками
- Смачна піца в домашніх умовах
Салат з авокадо, простий і смачний рецепт з огірками та помідорами
Легкий, відмінний салат з авокадо. З прекрасною ароматною заправкою. Відмінна закуска, всім сподобалося і поставили на сімейному вирішенні оцінку відмінно.
Час на підготовку: 15 хвилин. Загальний час: 15 хвилин
Кількість на порцію Калорії 261 ккал. Жири 22 гр. Насичені жири 3 гр. Натрій 596мг. Калій 886мг. Вуглеводи 17 гр. Клітковина 8 гр. Цукор 5 гр. Білок 3 гр. Кальцій 39 мг. Залізо 1,1 мг. Розрахунки проведені автоматично тому можуть трохи відрізнятися.
Інгредієнти на 4 порції
- 100 грам помідорів
- 1 довгий огірок
- 2 нарізаних кубиками авокадо
- 0,5 середньої головки червоної цибулі
- 2 столові ложки оливкової або соняшникової олії першого віджиму
- 2 столові ложки свіжого лимонного соку (з 1 середнього лимона)
- 0,5 пучка кінзи, нарізаною
- 1 чайна ложка кухонної солі
- 1/8 чайної ложки чорного перцю
Як приготувати салат з авокадо
Помідори обполіскуємо, ріжемо невеликими кубиками. Викладаємо в глибоку миску.
Довгий огірок ріжемо навпіл, потім тонкими полукружками. Додаємо до помідорів.
Бажано використовувати червоний, солодкий лук, його ріжемо півкільцями.
Авокадо спочатку ріжемо навпіл, витягаємо кісточку, ріжемо на четвертинки і потім тонкими шматочками.
Викладаємо приготовані інгредієнти в миску.
Дрібно шаткуємо кінзу, висипаємо до овочів.
Перемішуємо всі овочі.
Поливаємо салат 2 столовими ложками оливкової олії і 2 столовими ложками лимонного соку.
Обережно ще раз перемішуємо. Безпосередньо перед подачею на стіл додаємо 1 чайну ложку солі і 1/8 чайної ложки чорного перцю.
Вийшов дуже смачний овочевий салат — легкий, смачний і ароматний. Якщо ви не любите кінзу, то свіжий кріп стане гарною заміною.
Домашній рецепт салату з огірків, помідорів і авокадо
Цей простий салат за вечерею подавався в якості гарніру з курча-гриль. Все сімейство залишилося досить такого овочевому доповнення до м’яса.
Загальний час приготування: 20 хвилин. 1 порція Калорійність: 186 ккал. Вуглеводи: 15 гр. Білки: 4 гр. Жири: 14 гр. Насичені жири: 3 гр. Холестерин: 7 мг. Калій: 593 мг. Цукор: 6 гр. Кальцій: 70 мг. Залізо: 1 мг. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.
Салат з огірка, помідора, авокадо низькокалорійний і майже всі інгредієнти мають прекрасну поживну цінність.
Інгредієнти
Цей салат стає смачнішою, якщо він постоїть кілька годин перед подачею на стіл в холодильнику.
Інгредієнти на 6 порцій
- 0,5 маленькою червоною цибулини, тонко нарізаною (краще спочатку замочити на кілька хвилин у воді)
- 1 великий огірок, розрізаний поздовжньо і нарізану часточками (використовуйте довгі огірки, їх не потрібно очищати)
- розрізані навпіл помідори черрі близько 2 склянок (виберіть соковиті і стиглі)
- 2 середніх авокадо, очищених, без кісточок і нарізаних кубиками
- 1/3 склянки раскрошенного сиру фета (при бажанні можна не використовувати)
- 1/4 склянки нарізаної свіжої кінзи (при бажанні можна використовувати кріп)
Для соусу
- 3 столові ложки свіжого соку лайма приблизно з 2 маленьких лаймів
- 1 столова ложка оливкової олії першого віджиму
- 2 чайні ложки меду
- 2 зубчики подрібненого часнику (близько 1 чайної ложки)
- 0,5 чайної ложки солі
- 0,5 чайної ложки чорного перцю
Приготування салату
Ріжемо тонкими півкільцями червоний цибулю в невелику миску, заливаємо його холодною водою. Залишаємо на кілька хвилин.
Готуємо заливку для салату. У невеликій мисці або великому мірній склянці змішуємо інгредієнти заправки: сік лимона, оливкова олія, мед, часник, сіль і перець.
Тепер у глибоку миску ріжемо невеликими шматочками свіжий огірок.
Розрізаємо помідори Черрі на 2 половини, відправляємо їх до огірків.
З лука зливаємо воду, викладаємо його до овочів.
Чистимо і ріжемо невеликими шматочками авокадо і половину подрібненого сиру фета.
Дрібно шаткуємо кінзу, викладаємо її до овочів.
Зверху поливаємо смачною заливкою.
Акуратно перемішуємо вміст миски.
Зверху посипаємо рештою фетою.
Подаємо відразу ж на стіл, а ще смачніше виходить, якщо накрити миску поліетиленовою плівкою і поставити в холодильник на 4 години. А перед самою подачею ще раз обережно перемішати салат.
Зберігати такий салат можна в холодильнику до 1 дня.
Швидкий рецепт приготування простого салату з авокадо
Загальний час підготовки і приготування 15 хвилин. На порцію Калорії: 150 ккал. Жир: 12 гр. Протеїн: 2 гр. Вуглеводи: 10 гр. Цукор: 4 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.
Інгредієнти
- 2 столові ложки лимонного соку
- 2 столові ложки оливкової олії
- 0,5 чайної ложки часникового порошку
- 0,5 чайної ложки морської солі (за смаком)
- 1/4 чайної ложки чорного перцю (за смаком
- 2 великих авокадо Хасс (розрізані навпіл, без кісточок, очищені і нарізані кубиками) *
- 6 середніх помідорів (нарізати скибочками)
- 2 чашки англійської огірка (нарізаного)
- 3 столові ложки свіжого кропу (нарізаного)
- 3 столові ложки свіжої петрушки (нарізаної)
Як приготувати салат
Починаємо приготування з заливки. Беремо невелику піалу.
В ній змішуємо 2 ложки лимонного соку і стільки ж оливкової олії.
Насипаємо часниковий порошок, сіль і трохи чорного перцю.
Ретельно перемішуємо чи можна перелити в невелику банку з кришкою і кілька разів струсніть для перемішування.
Авокадо розрізаємо на дві половини, видаляємо кісточку, робимо надрізи і ложкою вибираємо м’якоть.
Перекладаємо його в глибоку миску.
Ріжемо дрібними кубиками помідори.
Потім ріжемо невеликими шматочками огірки.
дрібно Шаткуємо свіжий кріп і свіжу петрушку і добре перемішуємо.
Поливаємо приготовленої заправкою.
Ще раз ретельно перемішуємо.
Готовий салат подаємо на стіл, прикрашаємо гілочками кропу і петрушки.
Пробуємо і насолоджуємося смаком чудового салату. Приємного апетиту!
Ось такий змагальний конкурс у нас вийшов. Складного нічого немає, зате за обідом і вечерею відбулося бурхливе обговорення кулінарних здібностей кожного учасника. Це стало нашою сімейною традицією, а найголовніше — ми любимо один одного і завжди йдемо на компроміс при виборі переможця. А як інакше — адже все виходить дуже смачно!!!