Салат з авокадо, прості, смачні рецепти з помідорами і огірками

Доброго часу доби всім читачам блогу!

Сьогодні хочу поділитися, як пройшов наш черговий домашній конкурс на кращу страву. Хто не читав, в нашій родині, зазвичай по вихідних, наші три команди готують конкурсну страву, яке визначається яке найкраще за вечірнім вечерею.

В цей раз вирішили позмагатися в приготуванні звичайного простого і легкого салату з авокадо. Але умовою було, щоб обов’язково були помідори і огірки. Вийшло відмінно, на перший погляд, здасться, що салати однакові, але от на смак, різниця разюча. Заправка в кожному варіанті дала свій аромат і смак.

Тому пропоную подивитися ці рецепти, салати просто чудові, а найсмачніші — все, дуже смачні.

Для тих, хто ще не читав про нашому сімейному конкурсі, подивіться ці статті

  • Салат з курки
  • Пиріг з яблуками
  • Смачна піца в домашніх умовах

Салат з авокадо, простий і смачний рецепт з огірками та помідорами

Легкий, відмінний салат з авокадо. З прекрасною ароматною заправкою. Відмінна закуска, всім сподобалося і поставили на сімейному вирішенні оцінку відмінно.

Час на підготовку: 15 хвилин. Загальний час: 15 хвилин

Кількість на порцію Калорії 261 ккал. Жири 22 гр. Насичені жири 3 гр. Натрій 596мг. Калій 886мг. Вуглеводи 17 гр. Клітковина 8 гр. Цукор 5 гр. Білок 3 гр. Кальцій 39 мг. Залізо 1,1 мг. Розрахунки проведені автоматично тому можуть трохи відрізнятися.

Інгредієнти на 4 порції

  • 100 грам помідорів
  • 1 довгий огірок
  • 2 нарізаних кубиками авокадо
  • 0,5 середньої головки червоної цибулі
  • 2 столові ложки оливкової або соняшникової олії першого віджиму
  • 2 столові ложки свіжого лимонного соку (з 1 середнього лимона)
  • 0,5 пучка кінзи, нарізаною
  • 1 чайна ложка кухонної солі
  • 1/8 чайної ложки чорного перцю

Як приготувати салат з авокадо

Помідори обполіскуємо, ріжемо невеликими кубиками. Викладаємо в глибоку миску.

Довгий огірок ріжемо навпіл, потім тонкими полукружками. Додаємо до помідорів.

Бажано використовувати червоний, солодкий лук, його ріжемо півкільцями.

Авокадо спочатку ріжемо навпіл, витягаємо кісточку, ріжемо на четвертинки і потім тонкими шматочками.

Викладаємо приготовані інгредієнти в миску.

Дрібно шаткуємо кінзу, висипаємо до овочів.

Перемішуємо всі овочі.

Поливаємо салат 2 столовими ложками оливкової олії і 2 столовими ложками лимонного соку.

Обережно ще раз перемішуємо. Безпосередньо перед подачею на стіл додаємо 1 чайну ложку солі і 1/8 чайної ложки чорного перцю.

Вийшов дуже смачний овочевий салат — легкий, смачний і ароматний. Якщо ви не любите кінзу, то свіжий кріп стане гарною заміною.

Домашній рецепт салату з огірків, помідорів і авокадо

Цей простий салат за вечерею подавався в якості гарніру з курча-гриль. Все сімейство залишилося досить такого овочевому доповнення до м’яса.

Загальний час приготування: 20 хвилин. 1 порція Калорійність: 186 ккал. Вуглеводи: 15 гр. Білки: 4 гр. Жири: 14 гр. Насичені жири: 3 гр. Холестерин: 7 мг. Калій: 593 мг. Цукор: 6 гр. Кальцій: 70 мг. Залізо: 1 мг. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.

Салат з огірка, помідора, авокадо низькокалорійний і майже всі інгредієнти мають прекрасну поживну цінність.

Інгредієнти

Цей салат стає смачнішою, якщо він постоїть кілька годин перед подачею на стіл в холодильнику.

Інгредієнти на 6 порцій

  • 0,5 маленькою червоною цибулини, тонко нарізаною (краще спочатку замочити на кілька хвилин у воді)
  • 1 великий огірок, розрізаний поздовжньо і нарізану часточками (використовуйте довгі огірки, їх не потрібно очищати)
  • розрізані навпіл помідори черрі близько 2 склянок (виберіть соковиті і стиглі)
  • 2 середніх авокадо, очищених, без кісточок і нарізаних кубиками
  • 1/3 склянки раскрошенного сиру фета (при бажанні можна не використовувати)
  • 1/4 склянки нарізаної свіжої кінзи (при бажанні можна використовувати кріп)

Для соусу

  • 3 столові ложки свіжого соку лайма приблизно з 2 маленьких лаймів
  • 1 столова ложка оливкової олії першого віджиму
  • 2 чайні ложки меду
  • 2 зубчики подрібненого часнику (близько 1 чайної ложки)
  • 0,5 чайної ложки солі
  • 0,5 чайної ложки чорного перцю

Приготування салату

Ріжемо тонкими півкільцями червоний цибулю в невелику миску, заливаємо його холодною водою. Залишаємо на кілька хвилин.

Готуємо заливку для салату. У невеликій мисці або великому мірній склянці змішуємо інгредієнти заправки: сік лимона, оливкова олія, мед, часник, сіль і перець.

Тепер у глибоку миску ріжемо невеликими шматочками свіжий огірок.

Розрізаємо помідори Черрі на 2 половини, відправляємо їх до огірків.

З лука зливаємо воду, викладаємо його до овочів.

Чистимо і ріжемо невеликими шматочками авокадо і половину подрібненого сиру фета.

Дрібно шаткуємо кінзу, викладаємо її до овочів.

Зверху поливаємо смачною заливкою.

Акуратно перемішуємо вміст миски.

Зверху посипаємо рештою фетою.

Подаємо відразу ж на стіл, а ще смачніше виходить, якщо накрити миску поліетиленовою плівкою і поставити в холодильник на 4 години. А перед самою подачею ще раз обережно перемішати салат.

Зберігати такий салат можна в холодильнику до 1 дня.

Швидкий рецепт приготування простого салату з авокадо

Загальний час підготовки і приготування 15 хвилин. На порцію Калорії: 150 ккал. Жир: 12 гр. Протеїн: 2 гр. Вуглеводи: 10 гр. Цукор: 4 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.

Інгредієнти

  • 2 столові ложки лимонного соку
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 0,5 чайної ложки часникового порошку
  • 0,5 чайної ложки морської солі (за смаком)
  • 1/4 чайної ложки чорного перцю (за смаком
  • 2 великих авокадо Хасс (розрізані навпіл, без кісточок, очищені і нарізані кубиками) *
  • 6 середніх помідорів (нарізати скибочками)
  • 2 чашки англійської огірка (нарізаного)
  • 3 столові ложки свіжого кропу (нарізаного)
  • 3 столові ложки свіжої петрушки (нарізаної)

Як приготувати салат

Починаємо приготування з заливки. Беремо невелику піалу.

В ній змішуємо 2 ложки лимонного соку і стільки ж оливкової олії.

Насипаємо часниковий порошок, сіль і трохи чорного перцю.

Ретельно перемішуємо чи можна перелити в невелику банку з кришкою і кілька разів струсніть для перемішування.

Авокадо розрізаємо на дві половини, видаляємо кісточку, робимо надрізи і ложкою вибираємо м’якоть.

Перекладаємо його в глибоку миску.

Ріжемо дрібними кубиками помідори.

Потім ріжемо невеликими шматочками огірки.

дрібно Шаткуємо свіжий кріп і свіжу петрушку і добре перемішуємо.

Поливаємо приготовленої заправкою.

Ще раз ретельно перемішуємо.

Готовий салат подаємо на стіл, прикрашаємо гілочками кропу і петрушки.

Пробуємо і насолоджуємося смаком чудового салату. Приємного апетиту!

Ось такий змагальний конкурс у нас вийшов. Складного нічого немає, зате за обідом і вечерею відбулося бурхливе обговорення кулінарних здібностей кожного учасника. Це стало нашою сімейною традицією, а найголовніше — ми любимо один одного і завжди йдемо на компроміс при виборі переможця. А як інакше — адже все виходить дуже смачно!!!