Сьогодні займалися заготівлею на зиму. Закочували овочевий салат з капусти з морквою і буряком. Виходить дуже красива з кисло-солодким смаком закуска. Капуста виходить хрустким, гострої, ароматною, пальчики оближеш.
Процес приготування простий, моркву і буряк натираємо на тертці для корейської моркви, хоча можна використовувати і велику, звичайну. Але по-моєму, так виходить красивіше і смачніше. Гострий перець, це на смак і за бажанням, він дає гостроту і додатковий аромат.
Салати ми готуємо зазвичай в банках по 0,5 і 1 літру. Це дуже зручна розфасовка. Відкрили, і за один, два рази з’їли, не потрібно зберігати у відкритому вигляді. Але такий капустяний салат і так довго не зберігається, летить швидко.
Салат з капусти на зиму — дуже смачний рецепт, пальчики оближеш
Кисло-солодкий салат з капусти з морквою і буряком готується просто. Обов’язково приготуйте цей рецепт на зиму.
Калорійність на 100 грам салату — 72.3 ккал. Білки — 1.9 гр. Жири — 3.4 гр. Вуглеводи — 8.9 гр. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.
Інгредієнти на 3 банки по 1 літру:
- Качан капусти — близько 3 кг
- Буряк свіжа — 2 шт.
- Велика морква — 1 шт.
- Рослинне масло — 100 мл
- Оцет 9% — 100 мл
- Невелика головка часнику
- Перець гострий — 2 невеликих стручки
- Цукор — 4 ст. ложки з гіркою
- Сіль — 2 ст. ложки з гіркою
Рецепт приготування салату з капусти з буряком на зиму
Качан капусти розрізаємо спочатку на 4 частини, потім кожну ще навпіл. Видаляємо качан, шаткуємо тонкою соломкою. Складаємо її для зручності приготування в емальований таз.
На тертці для корейської моркви трьом очищену моркву.
На терці натираємо дві буряків.
Руками ретельно перемішуємо овочі.
Додаємо дві ложки з гіркою солі, ще раз перемішуємо. Залишаємо постояти кілька хвилин
Після цього можна поставити стерилізувати банки, зазвичай ми це робимо на пару 15 хвилин. Після стерилізації ставимо на рушник догори дном, щоб стекла вода. Ще варіанти стерилізації можна подивитися тут.
Тепер саме час додати 4 ложки цукру і знову ретельно перемішати руками.
Відміряємо 100 мл рослинного масла, виливаємо в капусту
Тепер черга за столовим оцтом, наливаємо 100 мл овочі.
Чистимо головку часнику, кожну часточку ріжемо тонкими пластинками.
Гострий перець миємо, видаляємо насіння, ріжемо тонкими півкільцями. Використовуйте його за своїм смаком, нарізати можна трохи менше або трохи більше.
Викладаємо часник і перець в овочі і ретельно перемішуємо, розминаючи масу, щоб виділився сік. Залишаємо овочі на 40 хвилин.
Поки настоюється салат, наливаємо в каструлю воду, ставимо на вогонь, закладаємо кришки. Будемо їх кип’ятити 10 хвилин.
Ще раз розминаємо руками салат, пробуємо сік на смак, якщо є необхідність, додаємо цукру або солі.
В простерилізовані банки перекладаємо овочі.
Ложкою обминаємо і ущільнюємо масу.
Розкладаємо весь салат по банкам, після чого підливаємо виділився сік до самого верху.
Накриваємо кришок, готуємо каструлю для стерилізації салату. На дно укладаємо рушник, наливаємо трохи води, ставимо на вогонь.
Розставляємо банки, доливаємо воду до рівня плічок банок. Стерилізуємо в киплячій воді протягом 10 хвилин.
Обережно дістаємо банки з гарячим салатом, закручуємо кришки. Перевертаємо їх догори дном, вкриваємо щільною тканиною або пледом і залишаємо до повного охолодження.
Салат з капусти з буряком на зиму, пальчики оближеш
У нас вийшло 3 літрових банки і трохи залишилося для дегустації. Салат вийшов хрусткий, з легкою кислинкою, дуже смачний. Після того, як він охолов, можна відправляти на зберігання в прохолодне місце.