Суп з гарбуза — швидкий і смачний покроковий рецепт

Всім доброго дня! Спробуйте приготувати разом зі мною суп з гарбуза з квасолею. Смачне і ситне блюдо відмінно підійде для пісного столу. Вже багато років я варю швидкий, простий за складом, але смачний, густий і поживний суп з гарбуза з квасолею. Цей суп чудовий за своїми смаковими якостями, так що сміливо рекомендую його всім, хто хоче урізноманітнити своє харчування.

Готуємо його часто, особливо, коли на городі дозрівають гарбуза, вирощені своїми руками. Незважаючи на те, що гарбуз можна купити цілий рік, я завжди з нетерпінням чекаю осінній сезон, щоб приготувати ряд улюблених, а також нових страв, з цього корисного овоча.

Рецепт смачного дієтичного пісного супу з гарбуза

Так що ось вам мій рецепт цього простого, можна сказати, пісного, дієтичного супу. Для приготування використовую червону консервовану квасолю, цвітну і пекінську капусту. Невелика фішка для смаку, це додавання соєвого соусу.

Час приготування – 40 хвилин кількість порцій – 8. Надалі поділюся рецептом не пісного супу з гарбуза з лобой.

Нам знадобляться ось такі прості продукти:

Ингредиенты:

  • Гарбуз – половина середнього розміру.
  • Помідор – 1шт.
  • цибуля Ріпчаста – половина цибулини.
  • Морква – 1шт.
  • Картопля – 6 шт. (у мене були маленького розміру)
  • Цвітна капуста – 5-6 суцвіть.
  • Пекінська капуста – 1 шт. (маленького розміру)
  • Квасоля – 1 банка.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Томатна паста – 1 столова ложка.
  • Соєвий соус – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Зелена цибуля для прикраси.

Як приготувати смачний суп з гарбуза

Приготуємо всі необхідні продукти і почнемо готувати. Приготування можна розділити на чотири етапи.

Перший етап – це нарізка овочів.

Почнемо з гарбуза, потрібно порізати на часточки, видалити насіння і очистити від шкірки.

Нарізаємо гарбуз кубиками, можна і по-іншому нарізати, не має значення.

Відразу відправляю гарбуз в киплячу воду. Я заздалегідь налив воду в каструлю і поставив на вогонь. Гарбуз варимо 10-15 хвилин, щоб вона стала м’якою.

Продовжуємо нарізати такі овочі. Картоплю очищаємо і нарізаємо кубиками і залишаємо у воді, щоб вона не почорніла.

Моркву потрібно натерти на крупній тертці, а ріпчасту цибулю нарізати на невеликі півкола.

Цвітну капусту розібрати за суцвіттям і нарізати на невеликі шматочки.

помідор Нарізаємо на невеликі шматочки.

Пекінську капусту купив невеликого розміру. Очищаємо від поганих листів, миємо й нарізаємо на довгі брусочки.

Всі підготовлені овочі і перший етап закінчений.

Другий етап – пасерувати овочі

Беремо середнього розміру сковороду наливаємо олію. Коли масло підігріється, додаємо нарізану цибулю.

Коли цибуля стане м’якою, додаємо соєвий соус, трохи буквально 1 чайну ложку і перемішуємо. Це надає додаткову смакову нотку.

Потім цибулю прибираємо зі сковороди в невелику тарілку, а масло, в якому пассеровался цибулю залишаємо. Можна цього і не робити, у мене просто не люблять діти цибулю.

Тепер пасеруємо натерту на тертці моркву.

Додаємо до моркви нарізані помідори.

Відразу додаємо 1 столову ложку томатної пасти.

Все перемішуємо і обсмажуємо на помірному вогні до м’якості, уникаючи підгоряння.

Другий етап закінчений. Пасерування овочів необхідно для поліпшення смаку і аромату страв.

Третій етап – готуємо гарбузовий бульйон

Поки займалися нечіткою і пассеровкой овочів, гарбуз зварилася і стала м’якою. Беремо занурювальний блендер і перетираємо гарбуз прямо у каструлі.

Повинна вийти рівна однакова консистенція бульйону. Це основа супу, яка дає вишуканий смак першого страви.

Четвертий етап (завершальний) – потрібно з’єднати з гарбузовим бульйоном всі овочі

Спочатку відправляємо в гарбузовий бульйон нарізану картоплю, потрібно проварити 5 – 10 хвилин.

Потім відправляємо обсмажені овочі.

Цвітну капусту теж відправляємо в бульйон. Все перемішуємо і залишаємо варитися на повільному вогні ще 10 хвилин.

На цьому етапі потрібно додати сіль за смаком.

Варимо до м’якості цвітної капусти, можна перевірити готовність ножем або виделкою.

Коли овочі готові отруюємо нарізану пекінську капусту.

Варити її не потрібно, вона додається в якості зелені і їй не потрібно тривалої теплової обробки.

Настав час застосувати квасоля. Я купив в магазині консервовану квасолю для зручності швидкого приготування. Можна використовувати і тверду квасоля, тільки вам доведеться заздалегідь відварити квасолю.

Не має значення якого кольору квасоля, можна використовувати будь-яку. Квасоля в поєднанні з гарбузом додасть супу якусь Італійську нотку!!!

Відразу після пекінської капусти додаємо квасолю.

Перемішуємо і пропускаємо через прес 2 зубчики часнику. Не варимо і відразу знімаємо з вогню.

Смачний пісний суп з гарбуза

Нарізаємо зелену цибулю, посипаємо кожну порцію супу.

Всі суп готовий! Подавайте суп гарячим! Приготуйте його і самі переконаєтеся в його неповторному смаку.

Суп вийшов настільки смачним і ситним, що все скуштувавши його залишилися в захваті!

Приємного апетиту!

Класичний покроковий рецепт гарбузового супу-пюре

Ингредиенты

  • 500 гр. гарбуза
  • 1 велика морква
  • 4 невеликі голівки ріпчастої цибулі
  • шматочок свіжого імбиру 2 см
  • пучок зелені (кінза, петрушка)
  • 2 зубчики часнику
  • італійські трави
  • паприка
  • кокосове молоко
  • сіль
  • оливкове масло

Для чіпсів:

  • свіжий гарбуз
  • оливкове масло

Як приготувати суп-пюре з гарбуза

Крок 1. В каструлі зварити бульйон. У воду додати одну цілу очищену цибулину, зубчики часнику, лавровий лист, кінзу і трохи солі. Варити 20-25 хвилин. По готовності прибрати з бульйону всі ароматизатори.

Крок 2. На гарячу сковороду налити оливкову олію, насипати трохи більше чайної ложки італійських трав. Додати порізаний тонкими пластиками корінь імбиру, пошинкованные півкільцями три головки ріпчастої цибулі. Обсмажувати до прозорості.

Крок 3. Моркву нарізати тонкими кружечками, викласти в сковороду.

Крок 4. Зубчики часнику розчавити ножем, додати до овочів, поперчити, налити пару ополоників бульйону. Закрити кришкою, тушкувати 5 хвилин.

Крок 5. Перекласти обсмажені овочі в каструлю з бульйоном. Поставити на вогонь.

Крок 6. гарбуз Почистити, нарізати невеликими шматочками, перекласти в каструлю. Варити до повної готовності гарбуза.

Крок 7. Заглибним блендером подрібнити овочі до стану пюре.

Крок 8. Додати 5-6 столових ложок кокосового молока, ще раз пройтися блендером, висипати чайну ложку паприки.

Крок 9. Приготувати гарбузове чіпси. Для цього нарізати тонкими пластиками гарбуз. Обсмажити їх на сковороді на оливковій олії до золотистої скоринки.

Розлити суп-пюре по тарілках, прикрасити зеленню, з бортика тарілки розкласти чіпси. Приємного апетиту!

Як приготувати смачний суп-пюре з гарбуза з вершками

Суп дуже ніжний, корисний, насичений, готується всього 20 хвилин.

Ингредиенты:

  • 1 – 1,2 кг гарбуза
  • 130 гр. ріпчастої цибулі
  • 2 зубчики часнику
  • 1 літр води або курячого бульйону
  • 100 мл вершків 20%
  • 1 ч. л. солі
  • 0,5 ч. л. чорного меленого перцю (суміш перців)

Як приготувати

1. Гарбуз чистимо, ріжемо на часточки, а потім на невеликі шматочки. Складаємо їх в каструлю.

2. Додаємо нарізану середніми кубиками ріпчасту цибулю і два зубчики часнику.

3. Заливаємо літр курячого бульйону, якщо такого немає, можна використати просту воду.

4. Доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і варимо 10 хвилин на повільному вогні.

5. Висипаємо ложку солі, чорний перець, я зазвичай використовую суміш перців. Розмішуємо, варимо ще 5 хвилин.

6. Перевіряємо готовність гарбуза, якщо вона м’яка, заглибним блендером подрібнюємо овочі до стану пюре.

Обід готовий, наливаємо гарбузовий суп-пюре в тарілки, наливаємо в кожну порцію вершки і прикрашаємо кількома гарбузовим насінням. Суп виходить просто чудовий.

Приємного апетиту!