Ця запіканка з фаршем в оригінальному виконанні з мексиканської кухні. Приготована з яловичого фаршу з мексиканської приправою ТАКО і бісквітно-яєчної заливкою в духовці. Приправлена шарами сметани, сиру і помідорів.
Смак бісквіта і яловичого фаршу з приправою роблять страву оригінальним і дуже смачним в цілому. Ви можете додати інші інгредієнти, які ви любите, чіпси, хлібні сухарики, консервований горошок. Замість бісквітної суміші, використовувати кукурудзяне борошно. Але зазвичай ми додаємо сметану, салат, помідори, сир, оливки!
Це блюдо більше схоже на теплий салат у формі запіканки. Зазвичай його готують перед самою подачею на стіл. А якщо приготовлено заздалегідь, м’ясну основу спочатку треба розігріти в мікрохвильовій печі або духовці.
Запіканка з фаршем в духовці, рецепт з сиром і помідорами
Проста м’ясна запіканка з цікавим краєвидом і дуже смачна. Спробуйте приготувати, зверніть увагу на гостроту, в приправі Тако можливо багато для вас перцю.
мексиканська Кухня. Час підготовки: 5 хвилин. Час приготування: 35 хвилин. Загальний час: 40 хвилин. Об’єм: 4-6 порцій.
Інгредієнти для приготування запіканки з яловичого фаршу
- 1 кг яловичого фаршу
- 2 пакета мексиканського блюда тако
- 4 великих яйця
- 3/4 склянки молока
- 1,25 склянки бісквітно-пекарської суміші
- перець
- 0,5 склянки сметани
- 2 склянки нарізаного салату
- 1,75 склянки нарізаного помідора
- 2 склянки тертого сиру чеддер
- оливки
Простий і смачний рецепт запіканки з фаршу з сиром і помідорами
Включаємо розігріватися духовку до 200 градусів.
У велику сковороду викладаємо фарш. Перемішуючи, обсмажуємо на середньому вогні до рожевого кольору. У м’ясо додаємо мексиканську приправу тако для яловичини, наливаємо трохи води і готуємо згідно з вказівками на упаковці.
Обсмажуємо м’ясо на сковороді до повної готовності. Відставляємо на час в сторону.
В глибоку миску вбиваємо яйця, наливаємо молоко.
Віночком ретельно розмішуємо суміш.
Висипаємо в миску бісквітну суміш, щіпку меленого перцю і ретельно розмішуємо до однорідної консистенції, без грудочок.
У форму для запікання викладаємо м’ясний фарш, розрівнюємо акуратним шаром.
Заливаємо м’ясо яєчно-молочної, бісквітної сумішшю. Ставимо в духовку і запікаємо до золотистого кольору (близько 20-25 хвилин).
Після цього даємо трохи охолонути протягом декількох хвилин, а потім наносимо тонким шаром сметану.
Сметана повинна бути густою 30-35% жирності.
Листя салату дрібно ріжемо, викладаємо шаром на сметану.
Зверху посипаємо натертим на крупній тертці сиром, розкладаємо дрібно нарізані помідори.
Зверху розкладаємо нарізані колечками маслинами. Подаємо в теплому вигляді і насолоджуємося смачною запіканкою!
Смачна запіканка з фаршу, приготовлена в духовці
Спробуйте, сподіваюся, Вам сподобається. Приємного апетиту!
На 1 порцію —
- Калорії 562 ккал.
- Жир 40 р.
- Насичений жир 18 р.
- Холестерин 213 мг.
- Натрій 569 мг.
- Калій 474 мг.
- Вуглеводи 14 р.
- Цукор 4 р.
- Білок 32 р.
Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.
Поради з приготування запіканки з фаршем і приправою ТАКО
Ви можете приготувати запіканку заздалегідь. Після випічки, бісквітно-м’ясної суміші дати охолонути і накрити кришкою. Приготувати інші інгредієнти і зберігати їх окремо в холодильнику до 24 годин.
Перед подачею на стіл, розігрійте запіканку в духовці при температурі 160 градусів протягом 10-15 хвилин або до тих пір, поки вона не стане теплою. Після цього розкласти шари овочів та сиру.
Ви можете заморозити основу запіканки на строк до 3 місяців. Після охолодження загорнути в харчову плівку або розкласти в герметичний пластиковий контейнер і помістити в морозильник.
Перед використанням, розморозити і прогріти в духовці при температурі 160 градусів протягом 10-15 хвилин або поки не нагріється. Після нагріву зробити шари решти інгредієнтів за рецептом.