Я дуже люблю азіатську кухню — китайську, тайську, в’єтнамську. Тому іноді готуємо що-небудь максимально схоже — гостре з кисло-солодким присмаком. Тому цього разу вирішили приготувати запіканку з кабачків з кабачками і куркою з тайського рецептом. Правда рибний соус купили в’єтнамський, а гострий тайський червоний перець замінили на свій, вирощений, гострий.
Основний секрет цієї страви-це соус для смаження овочів з м’ясом, який надає особливий аромат. Не пошкодував і гострого перцю, хоча, хто не любить, може його не використовувати. Молоко використовував кокосове, воно теж дає свій смак і аромат.
Загальний час приготування склало менше години і це при тому, що готував його перший раз і часто заглядав в першоджерело, щоб уточнити процес. Але в кінцевому підсумку запіканка вийшла, дуже сподобалася всім, але гостру їв тільки я один, інші вирішили не експериментувати з червоним перцем.
Для любителів азіатської кухні можу запропонувати ще два рецепту:
- Смажені креветки з рисом і цвітною капустою
- Куряча грудка з кабачками по-китайськи
Простий і смачний рецепт запіканки з кабачків з куркою в духовці
Ось така красива, ароматна і смачна запіканка вийшла. Готується просто і швидко. Овочі були прекрасні. Курка просто танула в роті. З’їли її моментально, так що сказати яка вона в холодному вигляді не можу, а гаряча — на відмінно.
Час підготовки: 10 хв Час приготування: 40 хв. Загальний час: 50 хвилин. Розрахунок на 6 порцій.
Калорійність на 1 порцію: 264 ккал. Цукор: 6,2 гр. Натрій: 1094,9 мг. Жири: 13,7 гр. Насичені жири: 4,3 г Вуглеводи: 12,1 гр. Клітковина: 2,2 гр. Білки: 23,1 гр Холестерин: 137,5 мг. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.
Інгредієнти
Для запіканки
- 450-500 грамів курячого м’яса стегон або грудки без кісток
- 500 г кабачків, приблизно 2-3 молодих кабачка
- 1 велика цибулина
- столова ложка оливкової або кунжутного масла
- 1 чайна ложка тертого часнику
- 150-200 грам брокколі
- 2-3 столові ложки кукурудзяного або картопляного крохмалю
- 1 великий червоний болгарський перець, нарізану
- 3 яйця
- 2-3 столові ложки кокосового молока (можна використовувати соєва)
- Базилік
- Насіння кунжуту для прикраси
- Червоний гострий перець (для любителів гострих страв)
Інгредієнти для соусу
- 2 столові ложки рибного соусу
- 2 столові ложки чилі-часникового соусу або пасти
- 2-3 столові ложки тамарі соєвого соусу ,
- 1 ст. ложка коричневого цукру
- Щіпка меленого імбиру
- Сік лайма або 1/4 ч. л. цедри лайма (можна додати трохи соку)
- Сіль і перець для смаку
Як приготувати запіканку в духовці
Включаємо на розігрів духовку до 180 градусів С. Змащуємо маслом форму середньої величини для запікання. Відставляємо її поки в сторону.
З курячих стегенець знімаємо шкірку, відокремлюємо м’ясо від кістки, ріжемо невеликими скибочками. Можна для приготування використовувати філе грудки, але мені здається, що стегенця набагато соковитіше. Залишаємо на час в окремій мисці.
Тепер готуємо кабачки. Нарізаємо їх спіраллю, у мене є така дуже зручна спіральна овочерізка, якщо такої немає, можна натерти на тертці для корейської моркви або нарізати тонкою соломкою. Обов’язково промокніть нарізку паперовим рушником, щоб видалити зайву вологу. Перекладаємо кабачки в приготовану форму, розрівнюємо по всій поверхні і відставляємо поки в сторону.
Болгарський червоний перець чистимо від насіння, ріжемо тонкою соломкою, брокколі обполіскуємо розрізаємо суцвіття на 2-3 частини.
Потім готуємо соус для смаження. У глибоку миску наливаємо рибний соус, бажано придбати Тайська або Вʼєтнамська. Додаємо інші соуси — соєвий, чилі (обов’язково візьміть з часником), коричневий цукор, імбир, сік або цедру лайма, трохи солі і меленого перцю. Все ретельно перемішуємо до однорідної суміші. Пробуємо на смак, можна додати цукру або лайма, в загальному, щоб вийшла смачна заливка.
У сковороду наливаємо оливкову олію, ставимо на плиту. Цибулину очищаємо, ріжемо кубиком, кілька зубчиків часнику тремо на тертці або видавлюємо через прес, відправляємо в розігріту олію.
Злегка обсмажуємо, буквально 1-2 хвилини, викладаємо нарізане куряче м’ясо.
Обсмажуємо, перемішуючи 5 хвилин.
Додаємо інші овочі, спочатку нарізаний червоний перець.
Потім закладаємо нарізані брокколі.
Зверху овочі поллємо приготованим соусом.
Обсипаємо двома столовими ложками крохмалю.
Обсмажуємо, помішуючи, 10-15 хвилин, поки курка не стане злегка золотитися (але не пережареної), а крохмаль повністю не змішається з м’ясом і овочами.
Якщо в овочах будемо багато рідини, можна додати ще трохи крохмалю і швидко перемішати.
Викладаємо смажену курку з соусом поверх кабачків у форму для запікання, розрівнюємо, щоб вийшов рівний шар.
Тепер готуємо заливку для запіканки. У миску вбиваємо яйця, наливаємо кокосове або соєве молоко.
Віночком збиваємо суміш до повного змішування і появи легкої піни.
Виливаємо яєчно-молочну заливання у форму.
Заливку розливаємо по всій поверхні рівномірно.
Ставимо форму в розігріту духовку. Запікаємо 25-30 хвилин або до тих пір, поки краю не стануть золотисто-коричневими і яєчна суміш повністю не запечеться.
Дістаємо готову кабачкову запіканку з духовки, прикрашаємо листочками базиліку, посипаємо кунжутом, сіллю і молотом перцем. Для любителів дуже гострого, можна додати дрібно порізаний гострий перчик.
Смачна запіканка з кабачків з куркою в духовці
Даємо страві трохи охолонути, розкладаємо по тарілках.
Подаємо на стіл, зверху кожну порцію можна трохи збризнути соком лайма.
Така овочева запіканка з м’ясом курки виходить дуже смачною. А для любителів тайської кухні буде просто знахідкою. Так що рекомендую спробувати, нам дуже сподобалася. М’яка і ніжна курка, чудові овочі, все вийшло на відмінно. Швидко все з’їли.
Приємного апетиту!