Всім доброго дня! Хочу поділитися вдалим стравою з солодкого болгарського перцю для всієї сім’ї, а також можна подати це блюдо і для гостей. Цей овоч популярний у світовій кулінарії. Часто зустрічається в Азіатській кухні, став неодмінним атрибутом в країнах Східної Європи. Ефектно виглядає на столі фарширований перець. Готувати можна на плиті, в духовці.
Для фарширування можна використовувати дуже різні начинки, насамперед це м’ясо і якась крупа. Найпопулярніша класична, це м’ясний фарш з рисом, є і солодка начинка з родзинками і горіхами. Я ж вам хочу запропонувати незвичайне поєднання, фарш риби (у мене кета) і перлова крупа. Виходить дуже ніжне, м’яке і смачне блюдо.
Вибрати потрібно м’ясисті плоди, пружні, з глянцевою поверхнею шкірки. Колір перців особливо не впливає на смак страви. А рибу обробити на філе без кісток.
Як приготувати смачні фаршировані перці з рибним фаршем в каструлі
У мене незвичайний рецепт фаршированих перців, тому я думаю варто спробувати, дорогі читачі, приготувати. Аромат цієї страви вам дуже сподобається, а незвичайний смак просто приємно здивує.
Це блюдо можна готувати в казані, глибокій сковороді. Час приготування: 45 хвилин, а кількість порцій: 8
Нам знадобиться ось такий набір продуктів:
Ингредиенты:
- Філе (з кети) – 1 кг
- Болгарський перець – 800 гр.
- Перловка – 0,5 склянки.
- Морква, нарізана тонкими кружечками (у мене заморожена) – 100 гр.
- цибуля Ріпчаста – 4 шт.
- Помідори, нарізані часточками (у мене заморожені) – 150 гр.
- Томатна паста – 1 столова ложка.
- Приправа для риби – на смак.
- Мед – 1 столова ложка.
- Яйце – 2 шт.
- Соєвий соус-1 чайна ложка.
- Сіль – за смаком.
- Перець мелений.
- Рослинне масло – 1-2 ст. л.
- Кунжутне масло – 1 чайна ложка.
- Борошно – 2 столові ложки.
- Зелень – за смаком.
Як фарширувати перці фаршем
Крок 1. Першим ділом готуємо начинку для фарширування перців.
Крок 2. Філе кети ріжемо невеликими шматочками і пропускаємо через м’ясорубку (можна подрібнити міксером).
Крок 3. Додаємо в зроблений фарш 2 курячих яйця.
Крок 4. Приправу для риби додаємо за смаком (я використовував трохи менше чайної ложки).
Крок 5. Додаємо за смаком сіль.
Крок 6. Кладемо 1 столову ложку меду, він додасть незвичайну легку насолоду начинки.
Все добре перемішуємо.
Крок 7. Перлову крупу заздалегідь відварюємо в підсоленій воді, даємо охолонути. Потім додаємо до фаршу.
Так як у нас начинка з риби і готуватися страва недовго, крупа повинна бути повністю відварену до готовності. Дуже зручно використовувати крупу швидкого приготування в пакетиках, готується на багато швидше.
Крок 8. Перці вимити, обсушити, зрізати верхівки з плодоніжкою і видалити насіння і перегородки. Повинні вийти своєрідні стаканчики. Обережно закласти фарш всередину, злегка утрамбовувавши.
Ось так у мене вийшло.
Як приготувати соус
Крок 9. Готуємо соус з томатів і овочів, в якому будуть гаситися перці. Ріпчасту цибулю чистимо і ріжемо на дрібні шматочки.
Крок 10. На сковороду наливаємо столову ложку рослинної олії, додаємо чайну ложку кунжутного масла і даємо прогрітися.
Крок 11. Викладаємо в сковороду нарізану цибулю. Обсмажуємо близько хвилини.
Крок 12. Додаємо трохи соєвого соусу (1 чайна ложка) і обсмажуємо цибулю ще 2 хвилини.
Крок 13. Додаємо нарізану моркву (у мене вже нарізана і заморожена).
Крок 14. Потім додаємо помідори (у мене заморожені і нарізані) і тушкуємо 10 хвилин.
Крок 15. Викладаємо столову ложку томатної пасти.
Крок 16. Потім не багато додаємо борошно і швидко розмішуємо, щоб не утворювалися грудочки. Роблю щоб вийшов більш густий бульйон. Можна замість борошна використовувати і крохмаль.
Можна додати половину склянки теплої води, щоб вийшла потрібна для вас консистенція підливи.
Крок 17. Фаршировані перці складаємо в глибоку каструлю з товстим дном або сотейник.
Крок 18. Заливаємо приготовленим соусом і ставимо на плиту. Доводимо перці до кипіння, солимо, перчимо за смаком.
Крок 19. Зменшуємо вогонь і закриваємо кришкою.
Тушкуємо на повільному вогні 20 -30 хвилин, у нас начинка з риби, не забуваємо і тому довго таке блюдо не готується.
Смачний фарширований перець з фаршем
Все смачне, ароматне блюдо готове. Можна запрошувати до обіду або вечері.
Готові фаршировані перці викладаємо на блюдо разом з овочевою підливою, прикрашаємо зеленню.
Все геніальне просто і вийшло дуже смачне і ситне блюдо. Нагодувати можна не тільки свою родину, але й пригостити і здивувати ваших гостей. Незвичайне поєднання риби і перлової крупи їх точно приємно здивують. Так що готуйте і дивуйте!
Самі перці можна нафарширувати у великій кількості, заморозити в холодильнику і готувати невеликими порціями, за необхідності, роблячи щоразу різні соуси для гасіння.
Всім приємного апетиту!