Фаршировані перці — рецепт з томатною пастою в каструлі

Всім доброго дня! Хочу поділитися вдалим стравою з солодкого болгарського перцю для всієї сім’ї, а також можна подати це блюдо і для гостей. Цей овоч популярний у світовій кулінарії. Часто зустрічається в Азіатській кухні, став неодмінним атрибутом в країнах Східної Європи. Ефектно виглядає на столі фарширований перець. Готувати можна на плиті, в духовці.

Для фарширування можна використовувати дуже різні начинки, насамперед це м’ясо і якась крупа. Найпопулярніша класична, це м’ясний фарш з рисом, є і солодка начинка з родзинками і горіхами. Я ж вам хочу запропонувати незвичайне поєднання, фарш риби (у мене кета) і перлова крупа. Виходить дуже ніжне, м’яке і смачне блюдо.

Вибрати потрібно м’ясисті плоди, пружні, з глянцевою поверхнею шкірки. Колір перців особливо не впливає на смак страви. А рибу обробити на філе без кісток.

Як приготувати смачні фаршировані перці з рибним фаршем в каструлі

У мене незвичайний рецепт фаршированих перців, тому я думаю варто спробувати, дорогі читачі, приготувати. Аромат цієї страви вам дуже сподобається, а незвичайний смак просто приємно здивує.

Це блюдо можна готувати в казані, глибокій сковороді. Час приготування: 45 хвилин, а кількість порцій: 8

Нам знадобиться ось такий набір продуктів:

Ингредиенты:

  • Філе (з кети) – 1 кг
  • Болгарський перець – 800 гр.
  • Перловка – 0,5 склянки.
  • Морква, нарізана тонкими кружечками (у мене заморожена) – 100 гр.
  • цибуля Ріпчаста – 4 шт.
  • Помідори, нарізані часточками (у мене заморожені) – 150 гр.
  • Томатна паста – 1 столова ложка.
  • Приправа для риби – на смак.
  • Мед – 1 столова ложка.
  • Яйце – 2 шт.
  • Соєвий соус-1 чайна ложка.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець мелений.
  • Рослинне масло – 1-2 ст. л.
  • Кунжутне масло – 1 чайна ложка.
  • Борошно – 2 столові ложки.
  • Зелень – за смаком.

Як фарширувати перці фаршем

Крок 1. Першим ділом готуємо начинку для фарширування перців.

Крок 2. Філе кети ріжемо невеликими шматочками і пропускаємо через м’ясорубку (можна подрібнити міксером).

Крок 3. Додаємо в зроблений фарш 2 курячих яйця.

Крок 4. Приправу для риби додаємо за смаком (я використовував трохи менше чайної ложки).

Крок 5. Додаємо за смаком сіль.

Крок 6. Кладемо 1 столову ложку меду, він додасть незвичайну легку насолоду начинки.

Все добре перемішуємо.

Крок 7. Перлову крупу заздалегідь відварюємо в підсоленій воді, даємо охолонути. Потім додаємо до фаршу.

Так як у нас начинка з риби і готуватися страва недовго, крупа повинна бути повністю відварену до готовності. Дуже зручно використовувати крупу швидкого приготування в пакетиках, готується на багато швидше.

Крок 8. Перці вимити, обсушити, зрізати верхівки з плодоніжкою і видалити насіння і перегородки. Повинні вийти своєрідні стаканчики. Обережно закласти фарш всередину, злегка утрамбовувавши.

Ось так у мене вийшло.

Як приготувати соус

Крок 9. Готуємо соус з томатів і овочів, в якому будуть гаситися перці. Ріпчасту цибулю чистимо і ріжемо на дрібні шматочки.

Крок 10. На сковороду наливаємо столову ложку рослинної олії, додаємо чайну ложку кунжутного масла і даємо прогрітися.

Крок 11. Викладаємо в сковороду нарізану цибулю. Обсмажуємо близько хвилини.

Крок 12. Додаємо трохи соєвого соусу (1 чайна ложка) і обсмажуємо цибулю ще 2 хвилини.

Крок 13. Додаємо нарізану моркву (у мене вже нарізана і заморожена).

Крок 14. Потім додаємо помідори (у мене заморожені і нарізані) і тушкуємо 10 хвилин.

Крок 15. Викладаємо столову ложку томатної пасти.

Крок 16. Потім не багато додаємо борошно і швидко розмішуємо, щоб не утворювалися грудочки. Роблю щоб вийшов більш густий бульйон. Можна замість борошна використовувати і крохмаль.

Можна додати половину склянки теплої води, щоб вийшла потрібна для вас консистенція підливи.

Крок 17. Фаршировані перці складаємо в глибоку каструлю з товстим дном або сотейник.

Крок 18. Заливаємо приготовленим соусом і ставимо на плиту. Доводимо перці до кипіння, солимо, перчимо за смаком.

Крок 19. Зменшуємо вогонь і закриваємо кришкою.

Тушкуємо на повільному вогні 20 -30 хвилин, у нас начинка з риби, не забуваємо і тому довго таке блюдо не готується.

Смачний фарширований перець з фаршем

Все смачне, ароматне блюдо готове. Можна запрошувати до обіду або вечері.

Готові фаршировані перці викладаємо на блюдо разом з овочевою підливою, прикрашаємо зеленню.

Все геніальне просто і вийшло дуже смачне і ситне блюдо. Нагодувати можна не тільки свою родину, але й пригостити і здивувати ваших гостей. Незвичайне поєднання риби і перлової крупи їх точно приємно здивують. Так що готуйте і дивуйте!

Самі перці можна нафарширувати у великій кількості, заморозити в холодильнику і готувати невеликими порціями, за необхідності, роблячи щоразу різні соуси для гасіння.

Всім приємного апетиту!