Рагу з овочів з кабачками і баклажанами в духовці — простий рецепт

Привіт дорогі читачі! Пропоную вам приготувати дуже смачне овочеве блюдо. Один з варіантів французького другої страви – рататуй. По простому, це овочеве рагу приготовлена в духовці, з дуже смачним соусом. Класичний соус з тушкованих овочів додасть страві аромат і соковитість. Додасть пікантності страві ароматна і апетитна скоринка з тертого сиру.

Рататуй – найвідоміша страва французької кухні, воно являє собою овочеве рагу з великою кількістю видів овочів. Готуватися зазвичай з найдоступніших – кабачків, баклажанів, помідорів, перцю, цибулі та часнику. Додаємо шматочки бекону і страва стає більш ситним, цікавіше і смачніше. Блюдо відрізняється своєю фірмовою подачею, коли кружечки овочів і бекону чергуються за кольором.

Овочеве рагу з кабачками, баклажанами і помідорами в духовці

найсмачніший рататуй виходить з молодих сезонних овочів! Але готувати таке рагу можна практично круглий рік, так як свіжі молоді овочі завжди знайдуться на прилавках магазинів або на ринку.

Час приготування: 1 година 30 хвилин кількість порцій: 4. На 100 грам: Калорії — 124.8 ккал. Білки — 4.2 гр. Жири — 9.7 гр. Вуглеводи — 5.2 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.

Нам знадобляться ось такі продукти:

Ингредиенты:

  • Баклажани – 2 шт.
  • Кабачки – 2 шт.
  • Помідори – 2 шт. + 3 шт.
  • Перець солодкий – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Сир – 100 гр.
  • Бекон (можна і лопатку або грудинку) – 400 гр.
  • Рослинне масло – 2 столових ложки.

Приготування:

Крок 1. Овочі помийте і обсушіть. Баклажани нарізаємо тонкими кружечками.

Складаємо в миску і заливаємо водою, додаємо сіль, для того, щоб видалити гіркий присмак.

Залишаємо на 10 хвилин, потім дістаємо з води баклажани викладаємо на друшляк.

Крок 2. Нарізаємо такими ж тонкими кружальцями кабачки.

Посипаємо невеликим кількістю солі.

Крок 3. Бекон (у мене лопатка, а можна і грудинку) ріжемо тонкими пластинками.

Крок 4. 2 помідори Нарізаємо кружечками.

Крок 5. Беремо форму для запікання (у мене діаметр 25 см) і змащуємо кулінарної пензлем рослинним маслом.

Крок 6. Тепер по колу, чергуючи, викладаємо у форму для запікання кружечки баклажанів, кабачків, помідорів і бекону. Виходить дуже красиво і незвично!

Крок 7. Готуємо соус. Ставимо на вогонь каструльку і наливаємо рослинне масло, прогріваємо.

Ріпчасту цибулю чистимо, ріжемо на дрібні кубики.

Викладаємо в сковороду і обсмажуємо 3 хвилини до прозорості.

Перець солодкий ріжемо тонкою соломкою.

Викладаємо в сковороду до цибулі.

3 помідори ріжемо невеликими шматочками.

Викладаємо в сотейник. Перемішуємо і смажимо пару хвилин.

Додаємо сіль, розмішуємо і тушкуємо під кришкою 10 – 15 хвилин.

Потім пропускаємо через прес зубчики часнику.

Заглибним блендером подрібнюємо тушковані овочі до стану пюре.

Соус повинен вийти не дуже густим і однорідним.

Крок 8. Заливаємо овочі у формі соусом по всій поверхні.

Намагаємося рівномірно розподілити соус.

Крок 9. Сир тремо на крупній тертці. У мене сир Російський.

Посипаємо рівним шаром зверху натертим сиром.

Накриваємо форму фольгою і відправляємо в духовку при 180 градусах, на 40 хвилин, потім знімаємо фольгу і запікаємо ще 15 хвилин, для утворення сирної скоринки.

Рагу з овочів з кабачками, баклажанами, помідорами і беконом під сиром

Все готово! Викладаємо на велику тарілку. Рататуй можна подавати теплим або холодним на ваш смак.

Блюдо вийшло дуже смачним і соковитим. Відмінно йде на друге на обід або вечерю. Тушковані овочі з беконом порадують вас і ваших близьких. Можна приготувати це блюдо і на свята.

Незважаючи на те, що ми не використали складних соусів і не готували овочі окремо, все вийшло чудово!

Готуйте із задоволенням! Приємного апетиту! Діліться смачним рецептом з друзями в соц. мережах.