Привіт дорогі читачі! Пропоную вам приготувати дуже смачне овочеве блюдо. Один з варіантів французького другої страви – рататуй. По простому, це овочеве рагу приготовлена в духовці, з дуже смачним соусом. Класичний соус з тушкованих овочів додасть страві аромат і соковитість. Додасть пікантності страві ароматна і апетитна скоринка з тертого сиру.
Рататуй – найвідоміша страва французької кухні, воно являє собою овочеве рагу з великою кількістю видів овочів. Готуватися зазвичай з найдоступніших – кабачків, баклажанів, помідорів, перцю, цибулі та часнику. Додаємо шматочки бекону і страва стає більш ситним, цікавіше і смачніше. Блюдо відрізняється своєю фірмовою подачею, коли кружечки овочів і бекону чергуються за кольором.
Овочеве рагу з кабачками, баклажанами і помідорами в духовці
найсмачніший рататуй виходить з молодих сезонних овочів! Але готувати таке рагу можна практично круглий рік, так як свіжі молоді овочі завжди знайдуться на прилавках магазинів або на ринку.
Час приготування: 1 година 30 хвилин кількість порцій: 4. На 100 грам: Калорії — 124.8 ккал. Білки — 4.2 гр. Жири — 9.7 гр. Вуглеводи — 5.2 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.
Нам знадобляться ось такі продукти:
Ингредиенты:
- Баклажани – 2 шт.
- Кабачки – 2 шт.
- Помідори – 2 шт. + 3 шт.
- Перець солодкий – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Сир – 100 гр.
- Бекон (можна і лопатку або грудинку) – 400 гр.
- Рослинне масло – 2 столових ложки.
Приготування:
Крок 1. Овочі помийте і обсушіть. Баклажани нарізаємо тонкими кружечками.
Складаємо в миску і заливаємо водою, додаємо сіль, для того, щоб видалити гіркий присмак.
Залишаємо на 10 хвилин, потім дістаємо з води баклажани викладаємо на друшляк.
Крок 2. Нарізаємо такими ж тонкими кружальцями кабачки.
Посипаємо невеликим кількістю солі.
Крок 3. Бекон (у мене лопатка, а можна і грудинку) ріжемо тонкими пластинками.
Крок 4. 2 помідори Нарізаємо кружечками.
Крок 5. Беремо форму для запікання (у мене діаметр 25 см) і змащуємо кулінарної пензлем рослинним маслом.
Крок 6. Тепер по колу, чергуючи, викладаємо у форму для запікання кружечки баклажанів, кабачків, помідорів і бекону. Виходить дуже красиво і незвично!
Крок 7. Готуємо соус. Ставимо на вогонь каструльку і наливаємо рослинне масло, прогріваємо.
Ріпчасту цибулю чистимо, ріжемо на дрібні кубики.
Викладаємо в сковороду і обсмажуємо 3 хвилини до прозорості.
Перець солодкий ріжемо тонкою соломкою.
Викладаємо в сковороду до цибулі.
3 помідори ріжемо невеликими шматочками.
Викладаємо в сотейник. Перемішуємо і смажимо пару хвилин.
Додаємо сіль, розмішуємо і тушкуємо під кришкою 10 – 15 хвилин.
Потім пропускаємо через прес зубчики часнику.
Заглибним блендером подрібнюємо тушковані овочі до стану пюре.
Соус повинен вийти не дуже густим і однорідним.
Крок 8. Заливаємо овочі у формі соусом по всій поверхні.
Намагаємося рівномірно розподілити соус.
Крок 9. Сир тремо на крупній тертці. У мене сир Російський.
Посипаємо рівним шаром зверху натертим сиром.
Накриваємо форму фольгою і відправляємо в духовку при 180 градусах, на 40 хвилин, потім знімаємо фольгу і запікаємо ще 15 хвилин, для утворення сирної скоринки.
Рагу з овочів з кабачками, баклажанами, помідорами і беконом під сиром
Все готово! Викладаємо на велику тарілку. Рататуй можна подавати теплим або холодним на ваш смак.
Блюдо вийшло дуже смачним і соковитим. Відмінно йде на друге на обід або вечерю. Тушковані овочі з беконом порадують вас і ваших близьких. Можна приготувати це блюдо і на свята.
Незважаючи на те, що ми не використали складних соусів і не готували овочі окремо, все вийшло чудово!
Готуйте із задоволенням! Приємного апетиту! Діліться смачним рецептом з друзями в соц. мережах.