Доброго всім часу доби!
Сьогодні хочу запропонувати оригінальний рецепт овочевого рагу. Взагалі, рагу – французького походження і є істинно народним стравою. Є легенда, що колись давно в одному з французьких міст під час облоги стало мало запасів їжі. Тоді серед городян кинули клич – принести все, що у них залишилося в запасах. В основному це були різні овочі. Все що було принесено почистили, порізали і зварили у великому загальному казані. Цим блюдом і нагодували всіх городян.
Так що беремо овочі, які у вас є, а у городників, повинен бути весь перелік, а може і більше і готуємо таке смачне, корисне овочеве блюдо, яке сподобається всім любителям овочів.
Зараз овочеве рагу має безліч різних варіантів. Ось один з них я і пропоную спробувати, все просто, займе близько години часу.
Овочеве рагу з баклажанами, кабачками, картоплею і капустою
Інгредієнти для овочевого рагу:
- Кабачки – 3 шт, середнього розміру.
- Баклажани – 2 шт.
- Помідори – 6 шт, середнього розміру.
- Болгарський перець – 2 шт.
- Капуста – 1 невеликий качан.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль, перець – за смаком.
- Петрушка – 100 р.
Зауважу відразу, що кількість інгредієнтів залежить в першу чергу від обсягу ємності, в якій ви будете варити рагу, а також від того, що саме ви хочете бачити більше в своєму блюді. Якщо вам треба більше кабачків і баклажанів, то берете їх, відповідно, і більше за кількістю.
Взагалі, рецепт приготування береться за основу, а там ми починаємо вже імпровізувати. Нові страви, по суті, так і виходять.
Як приготувати смачне рагу з овочів
Отже, готуємо всі інгредієнти для приготування рагу. Оскільки картопля і капуста готуються довше, то починаємо з них. Картоплю миємо, чистимо й нарізаємо на кубики.
Розмір кубиків може бути будь-якою. Яких-небудь обмежень тут немає. Кладемо картоплю в ємність для приготування (каструля або каструля). Наливаємо трохи води, вона не повинна повністю закривати картоплю. Ставимо на вогонь.
Поки вода закипає, готуємо капусту. Чистимо її і ріжемо соломкою або дрібно шаткуємо.
Потім додаємо в каструлю або гусятницю і залишаємо варитися. Підсолюємо за смаком.
Самі ж приступаємо до приготування наступних компонентів нашого страви.
Дрібно нарізаємо цибулю і відкладаємо вбік.
Потім моєму помідори нарізаємо часточками або кубиками, як вийде.
Тепер приступаємо до кабачків. Якщо вони молоді, то шкірка у них тонка і її можна не зрізати. Якщо ж шкірка товста, чистимо кабачки. Потім нарізаємо їх кубиками.
Підійшла черга баклажан. Чистити їх немає потреби, миємо й нарізаємо такими ж невеликими кубиками, як і кабачки.
Переходимо до моркви. Чистимо її і нарізаємо або кружальцями, або підлозі кільцями, або ж такими ж невеликими кубиками. Можна нарізати соломкою і.
Потім беремо перець і нарізаємо його невеликими шматочками.
Залишилася зелень – петрушка. Шаткуємо її і відставляємо в сторону. Вона стане в нагоді тільки в самому кінці.
Все готово. Тепер можна трохи обсмажити всі підготовлені компоненти. Ставимо на вогонь сковороду, нагріваємо, наливаємо трохи олії і кладемо цибулю. Злегка обсмажуємо.
Головне – не отримати пригорілий цибулю. Потім додаємо до цибулі помідори і продовжуємо обсмажувати.
Потім додаємо в цю ж сковороду моркву і обсмажуємо вже всі три компоненти разом.
Обсмажуємо до готовності. Після цього висипаємо все в ємність, де вариться картопля з капустою.
На цю ж сковороду кладемо кабачки, обсмажуємо пару хвилин.
Потім додаємо до кабачків баклажани.
Продовжуємо обсмажувати, поки овочі не покриються золотистою скоринкою. Після цього знімаємо їх з вогню і додаємо їх до основної страви.
Залишився останній інгредієнт – перець. Його обсмажувати не потрібно. Просто висипаємо в каструлю.
Закриваємо кришкою і залишаємо варитися хвилин двадцять. Потім дрібно нарізаємо часник, кладемо в каструлю і залишаємо варитися ще на десять хвилин. Пробуємо на смак, можливо необхідно трохи досолити або додати перцю. Загалом з часу, рагу готується близько 60 хвилин. По закінченні варіння вимикаємо вогонь, кладемо зверху зелень і закриваємо кришкою. Так блюдо постоїть хвилин п’ять – потомитися.
Дуже смачне рагу з кабачків, картоплі, капусти, баклажанів, помідорів і перцю
Потім розкладаємо по тарілках присмачую майонезом або іншим соусом і подаємо до столу.
Виходить чудовий вечерю або друге на обід. Для додаткових аромату і смаку можна додати і іншу зелень, кріп, базилік, кінзу.
Приємного апетиту!