Простий і смачний рецепт кабачкового оладок на сковороді

Всім привіт! Сьогодні вам пропоную рецепти дуже смачних і ніжних оладок з кабачка. Коли починається сезон кабачків обов’язково готую для своїх домашніх ці оладки. Вони чудово підходять для сніданку, обіду, вечері чи просто перекусу.

Такі оладки вважаються літнім хітом. Їх можна приготувати з картоплею, сиром, фаршем. Відмінне блюдо з ароматом зелені і часнику. В якості соусу можна використовувати сметану, майонез, йогурт. Ми зазвичай змішуємо сметану з дрібно нарізаним кропом, петрушкою і обов’язково видавлюємо через прес зубчик часнику.

Ще один рецепт домашніх оладок з кабачків я розповідав раніше. Обов’язково подивіться, там є і процес приготування соусу.

  • Оладки з кабачків на сковороді

Оладки з кабачків і картоплі на сковороді з часником

Рецептів багато, але я хочу поділитися своїм улюбленим рецептом, далеко не тим класичним рецептом оладок з кабачків. По – перше, у мого рецепту присутні три овоча: кабачок, картоплю і моркву. По – друге я додаю такий корисний інгредієнт як велика клітковина. Вона дуже корисна для організму, так як ми будемо смажити, а це не зовсім корисно, то клітковина виступить в ролі бар’єру для захисту організму від шкідливих продуктів обміну.

Час приготування: 1 година, кількість порцій – 8.

Ось такі продукти нам знадобляться:

Ингредиенты:

  • Кабачок – 1 шт.
  • Картопля – 4 шт. (середнього розміру)
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Яйця – 3 шт.
  • Велика клітковина – 2 столових ложки.
  • Борошно – 3 – 4 столові ложки.
  • Приправа (суміш перців) – за смаком.
  • Зелень петрушки – пучок.
  • Рослинне масло – для смаження.
  • Сіль – за смаком.

Приготування:

Крок 1. Кабачки помити, обсушити і почистити від шкірки, від насіння.

Потім натерти на крупній тертці.

Додаємо сіль. Дати постояти 5 хвилин.

Кабачки почнуть виділяти сік, потрібно віджати їх і потім злити рідину.

Крок 2. Картоплю очищаємо від шкірки і натираємо на дрібній тертці.

Крок 3. Моркву теж натираємо на дрібній тертці. Морква надасть красивий колір оладок.

Крок 4. Натерті картоплю і моркву додаємо до кабачків.

Крок 5. Яйця вимити й обсушити, додати до овочів.

Все перемішати.

Крок 6. Часник пропустити через прес і додати до овочів.

Все перемішати.

Крок 7. Додаємо сіль за смаком.

Крок 8. Настав час корисного інгредієнту – велика клітковина, додаємо 2 столові ложки.

Крок 9. Додаємо приправу (суміш перців) дрібку.

Крок 10. Борошно просіваємо через сито. Додаємо по столовій ложці, по трохи, щоб тісто не вийшло дуже густим.

Крок 11. Зелень петрушки подрібнюємо і додаємо.

Все, тісто з овочів готово!!!

Крок 12. Наливаємо рослинне масло в сковороду і нагріваємо.

Столовою ложкою викладаємо овочеву масу гіркою, злегка притискаючи верх.

Коли одна сторона підрум’яниться, оладки акуратно перевертаємо. Готові кладемо на паперовий рушник, воно вбере зайву олію.

Самі смачні оладки з кабачків на сковороді

Оладки виходять дуже ніжними, буквально тануть у роті.

Викладаємо їх на тарілку. Гарним доповненням буде сметану або сметанний соус. Хто любить – можна з майонезом або кетчупом.

Ситні, смачні і корисні готові оладки!!! Спробуйте приготувати для всієї родини такий прекрасний, повноцінний сніданок або перекус. Можна по вашому розсуду експериментувати зі спеціями, додати замість петрушки, кріп або іншу зелень, можна менше або більше часнику. Готуйте і радуйте своїх близьких ніжними оладки з кабачків і картоплі!

Приємного апетиту!

Класичний рецепт оладок з кабачків на сковороді з часником

Ингредиенты

  • 2 кабачка (700-900 гр.)
  • 2-3 яйця
  • 60-80 гр. борошна
  • 2-3 зубчики часнику
  • пучок зелені (кінза, кріп, петрушка)
  • 0,5 ч. л. солі
  • чорний мелений перець
  • оливкова олія для смаження

Приготування

1. Взяти молоді кабачки, натерти їх на крупній тертці або можна використовувати кухонний комбайн. Залишити на кілька хвилин в мисці, щоб вони дали сік.

2. У глибоку миску вбити яйця, збити віночком до однорідності і додати борошно, ретельно розмішати.

3. Додати дрібно нарізаний часник і зелень. Посолити і поперчити, добре перемішати.

4. Натерті кабачки віджати від виділився соку, перекласти в яєчно-борошняну суміш, перемішати.

5. Розкласти по столовій ложці тесту на розігріту сковороду з оливковою олією, обсмажити 3-4 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки.

Щоб оладки вийшли рівними, можна використовувати кулінарне кільце.

6. Готові розкласти на паперовому рушнику, щоб видалити зайве масло.

можна Подавати на стіл зі сметаною як основне блюдо або як гарнір до риби. Приємного апетиту!

Простий рецепт кабачкового оладок на сковороді з сиром

Цей рецепт з невеликим секретом. Під час приготування оладок, закладаємо всередину невеликий брусочок сиру.

Виходить дуже смачно з шматочком розплавленого сиру. Подаємо гарячими зі сметаною або йогуртом з часником.

З даної кількості інгредієнтів виходить 7 оладок.

Інгредієнти

  • 2 кабачка
  • 1 яйце
  • 2 ст. л. борошна
  • сіль
  • спеції
  • рослинне масло
  • сир, краще брати м’який

Приготування

1. Беремо 2 середніх молодих кабачка, обполіскуємо і тремо на крупній тертці. Солимо дрібкою солі, перемішуємо і даємо постояти близько 10 хвилин.

2. Руками віджимаємо з кабачків сік, що виділився, перекладаємо в глибоку миску для приготування тіста.

3. Додаємо яйце і дві ложки борошна і спеції (перець, коріандр), знову перемішуємо.

Якщо тісто виходить рідким, можна додати ще ложку борошна.

4. На розігріту сковороду з олією викладаємо по столовій ложці тесту, злегка приминаем. На середину кожного оладки кладемо невеликий брусочок сиру. Зверху закриваємо невеликою кількістю тесту, приминаем ложкою, щоб вийшов цілісний оладок.

5. Обсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки. Можна накрити на пару хвилин кришкою, щоб краще приготувалися всередині.

6. Перекладаємо на тарілку, застелену паперовою серветкою, щоб вбралося зайве масло.

Подаємо на стіл теплими, щоб розплавлений сир тягнувся.

Смачні оладки з кабачків на сковороді з сиром і часником

Ингредиенты

  • Кабачок близько 500 гр.
  • Яйця — 2 шт.
  • Сир — 50-70 гр.
  • Часник — 2 зубчики
  • Борошно — 3 ст. л.
  • Сіль
  • Перець
  • Кріп
  • Рослинне масло

Приготування

1. Кабачок натерти на крупній тертці, посолити, перемішати, залишити на 5-7 хвилин.

2. Масу віджати, перекласти в миску для приготування тіста.

3. В окремий посуд розбити яйця, збити віночком до однорідності. Перелити в тісто.

4. Додати сир, натертий на середній тертці, дрібно нарізані кріп і зубчики часнику.

5. Насипати борошно, ще трохи солі і меленого перцю за смаком.

6. Тісто добре перемішати, розкласти ложкою на гарячу сковороду з рослинним маслом. Сформувати оладки.

7. Обсмажити з обох боків до рум’яного кольору по 3-4 хвилини. Викласти на паперові рушники.

Подаємо зі сметаною. Оладки смачні, ароматні, сир надає свою додаткову смакову родзинку.

Самі смачні оладки з кабачків з картоплею на сковороді

Осіннє, просте і неймовірно смачне блюдо з кабачків і картоплі. Оладки виходять соковиті і підсмажені з хрусткою скоринкою.

Ингредиенты

  • 1 кабачок
  • 3-4 середніх картоплини
  • 1 яйце
  • 2 столові ложки борошна
  • сухий часник
  • сіль
  • перець
  • рослинне масло

Приготування

1. Кабачок почистити, тремо на крупній тертці. Дати постаять 5 хвилин, віджати сік, перекласти в глибоку миску.

2. Картоплю очистити, натерти на крупній тертці, і також, руками віджати зайву вологу.

3. Додати сіль, сухий часник, одне яйце, ретельно перемішати. Насипати борошно, замісити тісто.

4. На сковороді розігріти олію, обсмажити оладки з двох боків до рум’яного стану.

Не робіть оладки занадто товстими, щоб добре просмажаться.

5. Готові обов’язково потримати на паперовому рушнику, щоб видалити зайве масло.

Подаємо гарячими на стіл зі сметаною, майонезом або іншим соусом

Готуйте, пробуйте, приємного апетиту!