Фаршировані перці з мясом і рисом – класичні рецепти

Всім привіт! Сьогодні для вас рецепт фаршированих перців з м’ясним фаршем і рисом, приготованих в духовці. Можна приготувати це блюдо і на плиті в каструлі.

Звичний нам з дитинства фарширований перець вперше приготували в Італії. Як і інші подібні рецепти, ідея страви із залишків виникла на кухнях бідняків і бродячих торговців. Найчастіше перець фарширований вермішеллю, змішану з оливками, смаженими баклажанами і томатами. Поступово блюдо трансформувалося, стало частиною меню середземноморської кухні, країн пострадянського простору, а також Болгарії, Румунії та Азербайджану.

Ми звикли, що найчастіше овочі заповнюються сумішшю з рису і фаршу. Але поняття «фарширований перець» включає в себе нескінченну кількість варіантів поєднань різних овочів, грибів, зелені, сиру, сиру, ковбасних виробів і круп. Зустрічаються також перці з фруктовими і ягідними начинками.

Фаршировані перці з м’ясом і рисом в духовці половинками з сиром

Сьогодні будемо готувати класичний варіант фаршированого страви з рисом та м’ясом із сучасною подачею і оформленням. Давно вже пішли в минуле неосяжні каструлі і гусятниці з перцями, яких вистачить на цілу юрбу голодних людей. Готуйте невеликими порціями – краще наступного разу поекспериментувати з начинкою, заливкою та варіантами приготування.

Для смаку страви абсолютно не має значення колір перцю, але на тарілці різнобарвний калейдоскоп виглядає апетитно. Вибирайте м’ясисті овочі бажано однакового розміру. Свіжість перців пружності визначаємо за хвостика.

Фарш вибирайте виходячи зі своїх переваг від перевіреного виробника. Ми використовували свинячий і яловичий продукт. Доповнюється фарш в’яленими помідорами, зеленню, сухими спеціями і ароматними травами.

Фарширування у вигляді стаканчика не дуже зручно для приготування і подачі, вироби падають, перевертаються. Спробуйте спосіб формування човниками – це практично, зручно і ефектно.

До того ж з’являється можливість для імпровізації з посипками і корочками. Ми використовували сир «здоров’я» і подрібнений кріп.

Для заливки в класичній версії змішується сметана і томатний соус. Страва готується в духовці, краще всього виробу помістити керамічну форму з високими бортами з кришкою або використовувати фольгу на початковій стадії запікання

Інгредієнти:

  • болгарський перець – 3 шт.
  • рис відварний – 1 склянку
  • фарш (яловичина, свинина) – 250 гр.
  • рослинна олія – 1 ст. л.
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • сметана – 2 ст. л.
  • томатний соус – 2 ст. л.
  • вода – 150 мл
  • в’ялені помідори – 60 гр.
  • сир «здоров’я» – 20 гр.
  • хмелі-сунелі – 1 ч. л.
  • часниковий порошок – 0,5 ч. л.
  • паприка – 0,5 ч. л.
  • сіль, перець.

Приготування фаршированих перців в духовці

Крок 1. Цибулю нарізаємо невеликими шматочками і пасеруємо на сковороді з рослинною олією до прозорості.

Крок 2. В миску для перемішування фаршу викладаємо варений рис, дрібно нарізані в’ялені помідори і суміш зі свинячого і яловичого фаршу.

Рис можна приготувати свій напередодні або використовувати залишки від обіду або вечері.

Крок 3. Додаємо пасеровану цибулю, сіль, перець і спеції (хмелі-сунелі, часниковий порошок, паприку).

Крок 4. Перемішуємо компоненти до однорідності і рівномірного розподілу продуктів.

Крок 5. Солодкий перець розрізаємо навпіл, не видаляючи хвостик. Очистимо овочеві човники від насіння і перегородок.

Крок 6. Фарш щільно укладемо в отримані човники з перцю.

Крок 7. Викладемо заготовки в керамічну форму.

Крок 8. Для заливки змішати томатний соус зі сметаною і кип’яченою водою (150 мл). Заливка повинна наполовину покрити перці.

За бажанням можна додати в заливку майонез, гострий соус чилі або часниковий порошок.

Крок 9. Накриваємо фольгою і готуємо в духовці, розігрітій до 200 градусів, 40 хвилин.

Крок 10. Фольгу видалимо, перці зверху посиплемо тертим сиром. Запікаємо ще 10 хвилин.

Фаршировані перці з м’ясом і рисом в духовці

фаршировані Запечені перці з м’ясним фаршем і рисом перекладаємо на тарілку

При подачі посипаємо свіжим тертим сиром і дрібно нарізаним кропом.

Страва виходить ароматним з насиченим смаком і сирним смаком.

Такі перці можна подати на святковий і повсякденний стіл в якості гарячої або холодної закуски.

Класичний рецепт фаршированих перців з м’ясом і рисом в духовці

Рис, м’ясо та цибуля — одна з найбільш звичних начинок для фарширування. Але далеко не єдина. Можна фарширувати перець морепродуктів, ягодами, сиром, сиром з різними добавками, баклажанами, капустою або іншими овочами. Але ми все ж вирішили не відступати від класики і приготувати одне з найпопулярніших страв. Це блюдо стало улюбленим і «своїм» у багатьох країнах.

Харчова цінність на 100 г: Калорійність 118,92 ккал. Білки 6,43 грам. Жири 7,86 грам. Вуглеводи 5,79 грам. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Інгредієнти на 3 порції

  • Болгарський перець 3 шт.
  • Яловичий фарш 280 гр.
  • Рис довгозерний 20 гр.
  • цибуля Ріпчаста 50 гр.
  • Помідор 50 гр.
  • Рослинна олія 10 гр.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець мелений за смаком

Як приготувати фаршировані перці

Крок 1. Промийте перці, зріжте з них верхівки (зберегти) і видаліть насіння. Відваріть рис до готовності в підсоленій воді. Очистіть цибулю і наріжте дрібними кубиками, дрібно наріжте помідор. Закип’ятіть воду і розігрійте духовку до 180°C.

Крок 2. Розігрійте олію на сковороді і обсмажте на ньому цибулю до золотистої скоринки. Додайте помідори, обсмажуйте ще 2 хвилини.

Крок 3. У глибокій мисці змішати відварений рис, обсмажені цибулю і помідори з фаршем, посоліть і гарненько перемішайте.

Крок 4. Начиніть щільно перці отриманим фаршем. Закрийте зверху верхівками, зафіксуйте дерев’яними шпажками, викладіть в глибоку форму і запікайте в духовці при 180°C 25 хвилин.

Щоб перці вийшли більш ніжними, додайте в форму трохи гарячої води.

Подавайте готові перці гарячими, зі сметаною і зеленню. Приємного апетиту!

Фаршировані перці в духовці з підливкою з томатної пасти, сметани

Класичний рецепт простого і ситного страви.

Харчова цінність на 100 г: Калорійність 114,09 ккал. Білки 4,9 грам. Жири 6,91 грам. Вуглеводи 8,64 грам. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Інгредієнти на 8 порцій

  • Болгарський перець 8 шт.
  • Свинячий фарш 500 г
  • Рис 100 г
  • цибуля Ріпчаста 2 шт.
  • Рослинне масло 2 ст. л.
  • Морква 1 шт.
  • Чорний перець мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Томатна паста 150 мл
  • Сметана 4 ст. л.
  • Вода 50 мл

Як приготувати

  1. Підготувати всі інгредієнти. Відварюємо рис в киплячій воді до готовності. Зливаємо воду.
  2. Нарізаємо очищену моркву і цибулю дрібно.
  3. Змішуємо фарш, 1 цибулину і рис.
  4. Фаршируємо цією сумішшю очищені болгарські перці.
  5. Запікаємо в духовці при 180 градусах 30 хвилин.
  6. Готуємо соус. Обсмажуємо в глибокій сковороді на рослинному маслі другу цибулину зі спеціями до прозорості.
  7. Додаємо нарізану моркву. Смажимо 5 хвилин. Додаємо томатну пасту, перемішуємо.
  8. Наливаємо воду і додаємо сметану. Тушкуємо ще хвилин 5.
  9. Поливаємо перці цим соусом і ставимо в духовку ще на 15 хвилин.

Страва готова, подаємо на стіл гарячим.

Перець фарширований м’ясом та рисом в духовці половинками

Харчова цінність на 100 г: Калорійність 60,78 ккал. Білки 4,14 грам. Жири 1,63 грам. Вуглеводи 7,41 грам. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Інгредієнти на 3 порції

  • Болгарський перець 3 шт.
  • Курячий фарш 300 гр.
  • Рис довгозерний 100 гр.
  • цибуля Ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Вода 700 мл

Приготування

  1. Відварюємо в невеликій каструлі рис до готовності.
  2. Очищаємо цибулю та моркву.
  3. Моркву натираємо на крупній тертці.
  4. Цибуля ріжемо кубиком.
  5. В сковороді на рослинному маслі обсмажуємо цибулю з морквою до готовності.
  6. обсмажену цибулю з морквою додаємо 2 столові ложки томатної пасти.
  7. Курячий фарш викладаємо в глибоку миску.
  8. До фаршу додаємо відварений рис, солимо, перчимо й перемішуємо до однорідної маси.
  9. Перець очищаємо від насіння і розрізаємо навпіл.
  10. Наповнюємо щільно фаршем.
  11. На дно форми для запікання викладаємо обсмажені цибулю з морквою.
  12. Додаємо 700 мілілітрів води.
  13. Викладаємо перець і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин.
  14. Через 50 хвилин дістаємо соковиті перці з духовки.

Подаємо порційно з соусом. Соус вибирайте на свій смак. Наприклад: майонез, сметана, сметана з майонезом і часником.

Фаршировані перці в духовці половинками з м’ясом і рисом під сиром

Під сиром блюдо виходять соковитими і ароматними.

Харчова цінність на 100 г: Калорійність 120,8 ккал. Білки 7,39 грам. Жири 8,58 грам. Вуглеводи 3,62 грам. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Інгредієнти на 4 порції

  • Болгарський перець 4 шт. (600 г)
  • Свинячий фарш 400 г
  • Цибуля 2 шт.
  • Спеції за смаком
  • Сіль

Приготування

  1. цибулю Очистити і дрібно нарізати кубиком.
  2. У миску викласти свинячий фарш, нарізану цибулю, посолити і додати спеції. Добре перемішати.
  3. Перець помити, видалити насіння, розрізати вздовж навпіл.
  4. Начинити їх фаршем, укласти у форму для запікання.
  5. Відправити в дуже добре розігріту духовку при 200 градусах на 40 хвилин.
  6. За 10 хвилин до готовності посипати сиром і поставити знову в духовку на 5 хвилин

Подавати як самостійне блюдо або з будь-яким гарніром, прикрасити кропом.