Кабачки з фаршем в духовці кружечками, рецепт з покроковими фото

Привіт дорогі читачі! Ну ось і закінчився сезон садів та городів. А це значить, що пора тішити і дивувати своїх домочадців натуральними стравами зі свого городу. Багато хто з вас вирощують кабачки, чудовий овоч, з якого можна приготувати багато смачних і корисних страв. Саме про них і піде мова в цій статті.

Кабачок є гіпоалергенним і дієтичним продуктом. Не дарма педіатри рекомендують починати перший прикорм нашим малюкам саме з нього. Він дуже корисний і повністю засвоюється організмом. Кабачки варять, парять, маринують, тушкують, смажать і т. д.

У нашій родині всі з великим задоволенням їдять його в самих різних видах приготування. Сьогодні я розповім вам як приготувати оригінальну, смачну, островатую закуску до столу з кабачків, запечених в духовці кільцями з додаванням сиру і фаршу.

Подивитеся ще наші домашні рецепти з кабачками:

  • Фаршировані кабачки човники в духовці
  • Кабачки з яйцем в духовці
  • Запіканка з кабачків з куркою

Ну що ж, давайте приступимо.

Рецепт кабачків з фаршем та сиром у духовці кільцями

Для приготування використовували яловичий фарш, але це не принципово, можна взяти свинячий, тільки не дуже жирний або змішаний.

Час приготування 1,5-2 години. Кількість порцій — 9.

Калорійність на 100 гр. — 175,8 ккал., білки — 11,6 гр., жири — 12,9 гр., вуглеводи — 3,5 гр. Розрахунок автоматичний, тому може трохи відрізнятися.

Нам буде потрібно:

  • Кабачок — 1,5 кг
  • Фарш (у мене яловичий) — 1 — 1,5 кг
  • Часник — 1 гол.
  • Майонез — 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста — 1 — 2 шт.
  • Сирок плавлений — 3 шт. (або 300 гр.)
  • Сіль, перець і інші спеції за смаком
  • Масло рослинне для обсмажування — 100 мл
  • Папір для запікання

Як приготувати кабачки кружальцями з фаршем

Для початку відправляємо обсмажуватися фарш на розігріту сковороду з додаванням рослинного масла, так як цей процес не швидкий. Якщо у вас фарш домашній (як у моєму випадку) масла додайте трохи. Я беру приблизно 1 столову ложку, так як у фарші в процесі приготування жир розтопиться.

Обсмажую спочатку на сильному вогні, для того, щоб вийшла зайва волога. Коли рідини стане наполовину менше, солимо, перемішуємо, зменшуємо вогонь і закриваємо кришкою. Періодично помішуємо і поділяємо його виделкою щоб не підгорів і не утворювалися грудки.

Поки смажиться фарш, приступаємо до підготовки кабачків. Гарненько миємо, розрізаємо навпіл і серцевину акуратно очищаємо від насіння. Я це роблю ложкою, мені так зручніше. Потім ножем очищаємо від шкірки.

Кабачок очистили, сполоснули водою і відразу ж очищаємо від лушпиння часник і цибулю. Також обполіскуємо їх водою і поки на час, відкладаємо в сторону.

Кабачок розрізаємо на кільця товщиною приблизно 0,5 — 0,7 див. Товстими робити не потрібно, так як обсмажувати доведеться довше.

Відправляємо обсмажуватися на середньому вогні сковороду змащену маслом. Обсмажуємо з обох сторін (одну з них присаливаем), приблизно по 2-3 хвилини. Не забувайте про фарш, її потрібно постійно помішувати.

Далі, нарізаємо дрібно цибулю, рукою поділяємо його на дрібні шматочки і додаємо до фаршу. Додаємо перець або інші спеції на ваш розсуд, перемішуємо. Закриваємо сковороду кришкою і обсмажуємо до готовності лука ще приблизно 5 — 7 хвилин.

До цього часу перша партія кілець кабачків повинна бути вже готова. Зі сковороди обсмажені кільця розкладаємо на деко застелений пергаментом. Відправляємо другу партію кілець обсмажуватися за тією ж схемою.

По готовності фаршу з цибулею, вогонь вимкнути. Якщо у вас в сковороді вийшло багато жиру, обережно поставте сковороду на височину на один бік (щоб жир стік), тим самим фарш повинен знаходиться на височині, або просто відкиньте його на сито.

Ставимо за духовку нагріватися до 200 градусів і починаємо готувати соус. Натираємо на дрібній тертці часник. Якщо любите погостріше, можете часнику додати більше, ніж в рецепті. Беремо миску (піалу), відправляємо в неї підготовлений часник.

Також на дрібній тертці трьом плавлені сирки. Я взяла три різних. На мій погляд у цей рецепт більше підійдуть «Дружба» та «Орбіта». «Янтарний» більш твердий. Але на смак і колір, як говориться. Сир відправляємо до часнику в миску.

Рекомендую сирки попередньо, 15-20 хвилин потримати в морозилці. Злегка підморожений, він легше треться на тертці.

Також в миску, додаємо майонез, посипаємо перцем і ретельно перемішуємо до однорідної маси.

Обсмажені кільця кабачків заповнюємо фаршем (приблизно 2 столові ложки на кільце), зверху намазуємо нашу заправку з сиром.

Відправляємо деко в розігріту духовку на 7 — 10 хвилин для підрум’янення.

Кабачки кружальцями з фаршем, запечені в духовці

Після закінчення часу обережно витягуємо наш лист, з допомогою лопаточки перекладаємо на велику тарілку. Можете прикрасити нарізаною зеленню посипавши зверху. Наша закуска готова. Подаємо гарячими, можна поставити соус — майонез або сметану, змішану з дрібно нарізаним кропом.

можна Зберігати в холодильнику в герметичному контейнері. У холодному вигляді закуска теж дуже смачна, хоча з’їдається швидко і без залишків. Приємного вам апетиту!