Давайте спечемо в духовці пиріг з яблуками. Це дуже популярний десерт, він один з найпоширеніших не тільки в нашій країні. Яблука можна придбати в будь-який час року, солодкі, кислі, кисло-солодкі, на будь-який смак. Тому рецептів приготування дуже багато. Один такий я пропоную спекти вдома.
В цьому рецепті для аромату додамо трохи кориці. Використовуємо зелені кисло-солодкі яблука, попередньо зваривши з них ароматну начинку. Тісто зробимо пісочне, ретельно перетираючи борошно з розм’якшеним вершковим маслом.
Якщо раніше піч яблучні пироги починали після дозрівання яблук і вони асоціювалися з святом врожаю, то тепер ми можемо спекти такий десерт і порадувати своїх близьких у будь-який час. Тому не будемо чекати дозрівання нового врожаю, а займемося дуже смачним пирогом прямо зараз.
Яблучний пиріг з корицею — покроковий рецепт приготування в духовці
Спекла яблучний пиріг стане відмінним десертом з ароматною олійною скоринкою, змішаної з кисло-солодким яблуком. Відмінний рецепт, за яким ви можете зробити цей пиріг з яблуками будинку, не витрачаючи надто багато часу.
Інгредієнти для приготування пирога з яблуками і корицею
На 4 порції
- Яблука 6 шт
- Пшеничне борошно 200 г
- масло 130 гр
- Кленовий сироп 50 мл
- Білий цукор 30 г
- Мигдальний пудра-30 г
- Кориця мелена 1 гр
- Сіль 2 г
- Лимонний сік 1 ст. ложка
- Яєчний жовток
Рецепт швидкого і смачного пирога з яблуками з корицею в духовці
Крок 1. В глибоку миску просіваємо 200 грам борошна вищого сорту, 30 грам дрібної мигдального борошна і сіль.
Крок 2. Викладаємо розм’якшене вершкове масло і перетираємо з борошном до однорідної маси. Поки не вийде пісочне тісто. Ставимо в овочеве відділення холодильника на 2 години.
Крок 3. 6 зелених яблук очищаємо від шкірки, розрізаємо навпіл, видаляємо серцевину і нарізаємо тонкими скибочками.
Крок 4. Викладаємо яблука в жароміцний посуд, наливаємо 50 гр кленового сиропу, додаємо 30 гр цукру і 1 гр порошку кориці. Ставимо на плиту. Варимо, помішуючи, протягом 5 хвилин, додаємо 1 столову ложку лимонного соку. Варимо ще 3 хвилини, поки яблука не стануть м’якими.
Крок 5. Дістаємо тісто з холодильника. Ще раз вимішуємо. Поділяємо його на 2 половини. Беремо 1 частина, розгортаємо її в коло по діаметру вашої форми для випікання, товщиною близько 3 мм, рівномірно розподіляємо тісто у форму.
Використовуючи вилку, рівномірно наносимо проколи на поверхню внутрішньої частини форми.
Другу частину розкачуємо у формі прямокутника. Нарізаємо на широкі і вузькі смужки, як на фото.
Крок 6. Яблучну начинку викладаємо на тісто у форму, розподіляємо рівним шаром по всій поверхні.
Крок 7. Розкладаємо смужки тесту по поверхні пирога чергуючи смужки вузькі та широкі.
Робимо переплетення зі смужок у вигляді плетеного кошика.
Краю сплітаємо суцільний кіскою.
Вибираємо режим нагрівання духовки 180° C, Чекаємо повного нагріву.
Крок 8. Розмішуємо 1 яєчний жовток. Пензликом промазуємо поверхню пирога. Ставимо форму в духовку запікатися на 20 хвилин.
Крок 9. Дістаємо пиріг з духовки, перевіряємо готовність, якщо він ще не готовий, можна його повернути в духовку ще на 2-3 хвилини.
Готовий пиріг накриваємо рушником, щоб він відпочив хвилин 10.
Яблучний пиріг з корицею в духовці — просто, швидко і смачно
Таким простим способом можна приготувати дуже смачний яблучний пиріг з пісочним тістом. Він виходить м’яким, ніжним, з дуже смачним яблучним ароматом.
Подавати його можна гарячим, холодним молоком або вершками, свіжо завареним чаєм. Дуже оригінальним виходить смак, якщо до шматочку пирога з чаєм додати тонкий скибочку сиру Чеддер.
Збережіть цей рецепт, готуйте і пригощайте свою сім’ю таким простим і чудовим десертом.