Закуска з кабачків в духовці з сиром і помідорами — рецепт із фотографіями

Привіт дорогі друзі! На початку обіду або вечері, перед основними стравами, зазвичай подають закуску — легкі страви, що збуджують апетит. Традиційний звичай ставити на стіл до спиртних напоїв. Способи формування таких страв різні. Один з них у вигляді рулету. Великі рулети після приготування нарізають поперек на невеликі шматочки.

Зроблені вони можуть бути з м’яса, риби, овочів, різних видів хліба та коржів. Сьогодні розповім про таку страву з овочів, це будуть кабачки, помідори, солодкий перець. Якщо ви хочете рецепт оригінальної закуски, яка здивує ваших близьких і гостей, то я з вами охоче поділюся.

Нещодавно розповідав рецепти закуски — салату у вигляді рулету для святкового столу, обов’язково подивіться.

  • Салат рол ситний і незвичайний

Зазвичай молоді плоди ріжуть тонкими пластиками, які обсмажують або запікають і в них загортають начинку. В моєму рецепті спочатку випікаємо корж у вигляді лаваша з тіста зробленого з тертих кабачків, в який потім загортаємо приготовану смачну начинку.

Закуска з спечених кабачків в духовці — рулети з сиром і помідорами

Рулет з кабачків – це цікава і дуже смачна закуска. Мені сподобалася вона і зовнішнім виглядом, дуже апетитно виглядає. На смак і не зрозумієш, що вона з кабачків, все ідеально підібрані інгредієнти, чудово поєднуються один з одним.

Подобається закуска і ще тим, що кабачки запікаються, а не смажать в олії, а овочі використовуються у свіжому вигляді. Значить це не тільки смачно, але і корисно.

Час приготування: 1 година, кількість порцій: 8.

Нам знадобляться звичайні продукти:

Ингредиенты:

  • Кабачок – половина великого кабачка (400 гр).
  • Болгарський солодкий (червоного) кольору – половина.
  • Помідори – 3 шт. (у мене маленького розміру).
  • Яйця -3 шт.
  • Борошно – 3 столові ложки.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Сметана – 3 столових ложки.
  • Сир (твердий) – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції (приправа для піци) – за смаком.

Приготування:

Заздалегідь включити духовку на розігрів до 180 градусів.

Крок 1. Кабачок помити обрізати кінчики і обсушити, очистити від насіння, шкірку не прибирати, нарізати великими шматками і натерти на крупній тертці.

краще Використовувати молоді плоди або обов’язково з м’якою ще шкіркою.

Потім масу трохи посолити і перемішати, залишити на 10 хвилин.

Кабачок через 10 хвилин, почне виділяти сік, його потрібно злити (краще руками віджати).

Крок 2. Яйця вимити й обсушити. Вбити три яйця в миску з кабачками.

Крок 3. Покласти 2 столові ложки густої сметани.

Крок 4. Додати спеції (приправа для піци) за смаком.

Крок 5. Висипати 3 столові ложки борошна.

Все акуратно перемішати до однорідності, вийшло прекрасне кабачкове тісто.

Крок 6. Деко потрібно накрити пергаментним папером, можна змастити трохи олією. Викладаємо кабачкове тісто.

Рівномірно розподіляємо масу по папері.

Крок 7. Ставимо в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів на 30 хвилин.

Крок 8. Сир натерти на крупній тертці.

Крок 9. Часник пропустити через прес і додати до сиру.

Крок 10. Покласти одну ложку сметани.

Все акуратно перемішати.

Можна на цьому етапі додати, якщо є свіжу зелень у вигляді кропу або петрушки, буде ще смачніше і ароматні!

Крок 11. Червоний солодкий перець почистити від насіння, нарізати тонкою соломкою.

Крок 12. Помідори нарізати тонкими кружечками.

Крок 13. Поки готували начинку до рулету, сам корж з кабачка красиво зарум’яниться.

Одразу поки не охолов, викладаємо і рівномірно розподіляємо сирну начинку.

Крок 14. Зверху викладаємо помідори ось таким чином:

Крок 15. Потім зверху на помідори викладаємо нарізаний перець.

Крок 16. Тепер, відповідальний момент, необхідно акуратно за допомогою паперу загорнути викладку в рулет.

Ось так повинно вийде.

Крок 17. Теплий рулет обернути харчовою плівкою і відправити в холодильник на 30 хвилин для просочення.

Смачний рулет з кабачків з сиром і помідорами

Потім дістаємо з холодильника, знімаємо плівку і нарізаємо на порційні шматочки. Все готово подаємо до столу.

Закуска виходить дуже смачна, що за лічені хвилини не залишається на столі. Дуже апетитно і красиво виглядає, чудово підійде для святкового столу.

Обов’язково спробуйте приготувати цю чудову закуску, всі залишаться дуже задоволені. Все настільки просто і красиво виходить, що ви здивуєте навіть самих досвідчених кухарів.

Приємного апетиту!