Доброго часу доби всім читачам мого блогу! Сьогодні хочу поділитися трьома простими рецептами яблучного пирога. Готуються швидко, часу займають небагато і продукти — борошно, яйця, яблука, дріжджі.
У моїй колекції опубліковані ще три цікавих рецепта яблучних пирогів:
- Пиріг з яблуками в духовці, простий рецепт
- Пишна класична шарлотка з яблуками
- Пиріг з яблуками і корицею в духовці
Всі варіанти виходять смачні, пишні, з дивовижними насиченими смаками. А смак зміниться навіть використовуючи різні сорти яблук, від солодких, кисло-солодких до кислих.
А секрет в тому, що потрібно ретельно перемішати і збити тісто, тоді завжди буде повітряний, пишний, ні з чим не порівнянний бісквіт. Такі пироги можна назвати яблучними тортами. Вони того варті. Обов’язково спробуйте спекти.
Яблучний пиріг в духовці, який тане в роті
Як смачний цей рецепт яблучного пирога! Ніжний з пікантною начинкою. Задоволеними залишилися всі, хто його пробував.
У нього є перевага, що це дуже простий у приготуванні десерт, вам просто потрібно змішати інгредієнти, дати духовці трохи попрацювати і можна насолоджуватися смаком. Без сумніву, це наш улюблений рецепт яблучного пирога в моєму домі.
Які інгредієнти нам знадобляться для приготування домашнього яблучного пирога? Пропоную два варіанти для різних форм за обсягом.
Інгредієнти для форми діаметром 20-22 см
- 1 кг солодких яблук
- 2 яйця
- 4 столові ложки кукурудзяного крохмалю
- 4 столові ложки борошна для кондитерських виробів
- 8 столових ложок цукру
- 1 склянку незбираного молока
- 1 пакетик сухих швидких дріжджів
- цедра лимона
- Сік половинки лимона
- абрикосове або персикове варення
- масло для змащування форми
Інгредієнти для форми діаметром 26 — 28 см
- 2 кг солодких яблук
- 4 яйця
- 8 столових ложок борошна
- 8 столових ложок кукурудзяного крохмалю
- 16 столових ложок цукру
- 2 склянки молока
- сік і цедра одного лимона
- 1,5 пакетика сухих швидких дріжджів
- цукрово-персикове варення з водою
Як зробити легкий яблучний пиріг: покрокове приготування
Крок 1. Ставимо за духовку на попередній нагрів, а тим часом готуємо тісто для пирога.
Крок 2. Всі яблука, за винятком одного очищаємо від шкірки і серцевини. У досить глибоку миску ріжемо на невеликі шматочки. Одне залишаємо для прикраси та покриття пирога. Це яблуко також чистимо, видаляємо серцевину, ріжемо в окрему тарілку тонкими пластинками.
Крок 3. Вбиваємо в миску яйця.
Крок 4. Наливаємо молоко. Бажано кімнатної температури.
Крок 5. Висипаємо цукор.
Крок 6. Натираємо з лимона цедру, бажано без білих волокон (вони надають гіркота) і видавлюємо лимонний сік.
Крок 7. Беремо занурювальний блендер, подрібнюємо всю масу і збиваємо, поки не отримаємо однорідну суміш.
Крок 8. Потім через сито додаємо кукурудзяний крохмаль і борошно, а також просіваємо дріжджі.
Крок 9. Знову збиваємо міксером суміш, поки борошно повністю не змішається і не залишиться грудочок.
Тепер справа за формою, її краще взяти розбірну. Діаметр її може бути 22 см або 26 див. В залежності від обсягу, змінюємо кількість інгредієнтів.
Крок 10. Роз’ємну форму змащуємо шматочком вершкового масла і виливаємо в неї тісто, яке у нас в мисці.
Крок 11. Ставимо в духовку на 190 — 200º С до запікання коржа. У кожній духовці різне час приготування, тому я рекомендую вам зробити тест зубочисткою, щоб дізнатися, коли корж буде готовий. Коли протикаємо зубочисткою в центрі і вона виходить сухою, значить яблучний пиріг готовий до виймання з духовки.
Як і у всіх рецептах з випічкою, час і температура випічки є приблизними. Кожна піч відрізняється, тому ці значення можуть змінюватися в залежності від печі і розміру використовуваної форми.
Крок 12. Дістаємо пиріг, на поверхню розкладаємо залишені часточки яблука. Спочатку по колу, а потім в центрі.
А зверху посипаємо щіпкою цукру.
Крок 13. Знову відправляємо форму в духовку, включаємо функцію гриля, поки яблука не підрум’яняться за смаком, а цукор злегка закарамелизируется.
Крок 14. Змішуємо в мисці персикове варення з невеликою кількістю води і пензликом змащуємо по верху часточок яблука.
Тепер яблучний пиріг повністю готовий. Можна обережно знімати форму.
Виходить дуже смачний і ароматний яблучний пиріг. Даємо трохи охолонути і подаємо на стіл.
Ставимо чайник, заварюємо ароматний чай. Пиріг ріжемо на шматочки і всією родиною сідаємо за стіл.
Чудовий солодкий фруктовий десерт сподобається всім. Його також можна їсти з холодним молоком, поки він ще теплий.
Приємного апетиту!
Пишний яблучний пиріг, найпростіший рецепт
Якщо ви шукаєте рецепт високого, дуже пухнастого і дуууже соковитого яблучного пирога — ви його знайшли!
Хоча я пробував і готував кілька різних рецептів, але цей коштує 1 в рейтингу. Він виходить ніжним з супер-соковитою текстурою і м’яким смаком, який підкреслюється шматочками яблука. Рекомендую і вам спробувати, він вам сподобається!
Ингредиенты
- 4 великих яйця
- 225 мл молока
- 200 мл масла
- 375 грам борошна
- 380 грам цукру
- щіпка солі
- цедра (лимона або апельсина) або 1 чайна ложка ваніліну
- 1 пакетик дріжджів
- 3 яблука
- цукрова пудра
Приготування
В миску розбиваємо чотири яйця, кладемо цукор і щіпку солі. Починаємо збивати міксером спочатку на низькій, а потім на максимальній швидкості, поки не вийде білувато-кремова суміш, яка має значно збільшитися в об’ємі. Наберіться терпіння і добре збийте, нам знадобиться близько 10 хвилин, щоб отримати дуже кремову суміш, яка згодом зробить наш бісквіт дуже пухнастим.
Ключовий момент для отримання високого та дуже пухнастого торта — це добре перемішати суміш яєць і цукру.
Не припиняючи збивання, але тепер на невеликій швидкості, поступово додаємо тонкою цівкою рідкі інгредієнти: молоко, масло і викладаємо ванілін або цедру (лимона або апельсина).
Тепер додаємо просіяне борошно і дріжджі. Віночком або кулінарної перемішуємо лопаткою легкими рухами знизу вгору до повного змішування та отримання однорідного тіста без грудочок.
Яблука очищаємо, видаляємо серцевину і нарізаємо тонкими скибочками. Залишаємо кілька шматочків для прикраси поверхні бісквіта, а решта перекладаємо в миску до тесту, обережно перемішуємо.
Застеляємо форму, яку будемо використовувати, папером для випічки, обкладаючи їй і боки форми. Виливаємо в неї приготоване тісто.
Ставимо в духовку, попередньо розігріту до 180 º С. Випікаємо, до тих пір, поки не буде готовий бісквіт. Готовність я визначаю дерев’яною зубочисткою, в моєму випадку на випічку пирога пішло близько 60 хвилин. Якщо ви виявите, що верхня частина занадто потемніла, а бісквіт ще не пропікся, можна форму накрити алюмінієвою фольгою.
Коли він буде готовий, дістаємо його з духовки, посипаємо шаром цукрової пудри, даємо охолонути.
Шар цукрової пудри можна замінити тонким шаром персикової варення або сиропом, який додасть йому трохи блиску, він теж буде дуже насиченим.
Пиріг з яблуками в духовці, швидкий рецепт
Я рекомендую вам спробувати цей рецепт, вийшов чудовий пиріг і прекрасно підходить на сніданок або перекус.
Ингредиенты
- 1 йогурт грецького типу 125 грам
- 4 яйця
- 100 грам масла
- 200 грам цукру
- 300 грам борошна
- 1 столова ложка дріжджів
- 1 яблуко
- цукрова пудра і кориця
Приготування
Включаємо на розігрів духовку, встановлюємо температуру 180 º С.
В досить велику ємність наливаємо йогурт, висипаємо просіяне борошно. Починаємо перемішувати віночком, підсипаємо кількома частинами дріжджі і цукор.
Тепер вбиваємо яйця по одному, розмішуємо до тих пір, поки маса не стане однорідною і без грудочок.
Змащуємо маслом форму для випічки, виливаємо в неї тісто.
Яблуко очищаємо, видаляємо серцевину і нарізаємо не дуже тонкими скибочками. Ці шматочки кладемо на поверхню пирога і кожен трохи притискаємо, щоб вони не потонули в тесті.
Ставимо форму в духовку при 180 º на 35-40 хвилин. Коли пиріг буде готовий, дістаємо з духовки, даємо охолонути і викладаємо з форми.
Посипаємо цукровою пудрою і корицею. Яблучний десерт готовий до подачі.
Поради по приготуванню
- Важливо не відкривати духовку хоча б перші 30 хвилин, щоб піднявся пиріг не опал.
- Щоб дізнатися, чи готовий яблучний пиріг, проткніть його дерев’яною зубочисткою. Коли вона вийде чистою і сухою, пиріг готовий.
- Ми можемо додати в торт нарізані кубиками яблука і трохи сушених фруктів чи горіхів, таких як мелений мигдаль або волоські горіхи.