Оладки з кабачків, найсмачніший рецепт на сковороді з фото

Сьогодні на вечерю готуємо дуже смачну страву з овочів, оладки з кабачків. У нашій родині всі люблять кабачки в такому вигляді, тим більше, що на городі їх достатньо. Смак виходить чудовий і відлітають вони моментально, особливо з чудовим сметанним соусом.

Для приготування краще брати невеликі, молоді плоди, у нас вони трохи переросли, але це не страшно, їх можна почистити і видалити серцевину з насінням. Виходять кабачкові оладки ніжні і дуже, дуже смачні. Скажімо так — класичні з часником.

готується тісто можна додати трохи кропу, сиру. Замість борошна використовувати манку, а випікати на сковороді або в духовці. Оладки виходять низькокалорійні, ароматні. В якості соусу можна використовувати майонез або приготовлений за моїм рецептом, який я пропоную зробити.

Рецепт смачних оладок з кабачків на сковороді з часником

Калорійність оладок з кабачків на 100 гр. — 52.2 ккал. Білки — 1.8 гр. Жири — 1.6 гр. Вуглеводи — 7.6 гр. У сметанного соусу на 100 гр: Калорії — 126.0 ккал. Білки — 2.8 гр. Жири — 10.4 гр. Вуглеводи — 5.5 гр. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Інгредієнти

  • Кабачки — 2 штуки (2,5 кг)
  • Борошно — 7-9 столових ложок
  • Яйця — 4 шт.
  • Часник — 4-5 зубчиків
  • Приправа «12 овочів і трав» — 3-4 столових ложки
  • Сода — 1 чайна ложка
  • Яблучний оцет — 1 столова ложка
  • Перець мелений за смаком
  • Сіль — щепотка

Соус

  • Сметана
  • Чеснок
  • Укроп
  • Петрушка

Простий рецепт смачних кабачкового оладок

Беремо два кабачка, вони обидва вагою приблизно 1 кг 300 грамів. Миємо, обсушуємо паперовим рушником.

Обрізаємо кінчики і овочечисткою зрізаємо шкірку. Їй чистити кабачок набагато зручніше, ніж ножем. Шкірка акуратно зрізати тонким шаром.

Розрізаємо кожен плід на чотири частини.

Ложкою вибираємо серцевину, видаляємо м’якоть з насінням.

Виходять такі очищені шматки кабачків.

Тепер належить найскладніше, натерти плоди на крупній тертці. Робота проста, але трудомістка. Після цього, залишаємо хвилин на 15-20, щоб вони дали сік. Можна трохи посолити і перемішати, але я цього не роблю. Свіжі овочі з грядки і так відразу виділяють сік.

Тепер чоловіча робота, де потрібно застосувати трохи сили — віджати натерту масу, максимально видаливши рідина.

Чистимо чотири зубчики часнику. За своїм бажанням, можна використовувати більше.

Видавлюємо часник через прес в натерту масу кабачків.

Додаємо 2-3 столові ложки приправи. У ній є сіль, сухі овочі і трави. Якщо такої немає, беріть просту сіль, сухі трави і приправи, які вам подобаються.

Вбиваємо чотири курячі яйця. Я ще додаю трохи свіжо меленого перцю через млин, зазвичай використовую суміш перців. Гасимо чайну ложку соди в столовій ложці яблучного оцту, виливаємо в загальну масу.

Тепер насипаємо борошно. Спочатку раджу додати ложок 7 з гіркою. Ретельно перемішуємо. Якщо тісто виходить рідкуватим, додаємо ще борошна ложки 2-3. Воно має вийти таким же, як для звичайних оладок.

Наливаємо рослинне масло, ложки 3 на сковороду. Розігріваємо його, щоб з’явилися бульбашки. Ложкою викладаємо тісто. Обсмажуємо буквально 1-2 хвилини до золотистої скоринки.

лопаткою Обережно перевертаємо на інший бік. Весь процес, як і при випіканні звичайних оладок. Готові, розкладаємо на паперові рушники, щоб видалити зайве масло. Потім їх можна скласти на тарілку. За необхідності в сковороду підливаємо трохи олії. Використовуємо таким чином все тісто.

Тепер готуємо соус для таких дуже смачних овочевих оладок. Тут кількість інгредієнтів на ваш розсуд. Кладемо в невелику миску сметану.

Додаємо дрібно нарізаний пучок кропу і пару гілочок кропу.

Видавлюємо через прес зубчик часнику. Ретельно перемішуємо соус. Даємо трохи настоятися.

Прості і смачні кабачкові оладки

Виходять такі смачні, ароматні з часничком кабачкові оладки, просто пальчики оближеш. Ніжні, приємні на смак, просто шикарні.

З таким соуси кабачкові оладки просто відлітають. Коли готували, думали, що вистачить на обід і на сніданок, але на ранок залишилося занадто мало, принаймні менше, ніж хотілося. Так що наступну порцію готуватимемо більше, благо на грядках кабачків багато. Спробуйте обов’язково. Це дуже, дуже смачно.

самі оладки можна також додати кріп, трохи тертого сиру, а замість пшеничного використовувати кукурудзяне борошно або манку. У соус нарізати ще петрушки. Хоча тут все на ваш смак, зробіть як для вас буде смачніше. Так що пропоную не відкладати в довгий ящик і приготувати таку смакоту. Приємного апетиту!