Шоколадний кекс у духовці — простий і смачний рецепт

Всім привіт! Сьогодні будемо займатися випічкою і хочу поділитися чудовим рецептом на наступаючі свята – це шоколадний кекс з гарбузом. Випічка виходить незвичайно ніжна, м’яка і смачна. Какао надає смак шоколаду, а кориця чудовий аромат. Дуже апетитний, смачний шоколадний кекс з гарбузом буде відмінним десертом для будь-якого святкового столу, а особливо на новорічні та різдвяні свята.

Така випічка дуже подобається дітям, вони з задоволенням з’їдають запропоновану смакоту і просять ще.

Простий і смачний шоколадний кекс на молоці з какао в духовці

Шоколадний кекс з гарбузом сам по собі дуже гарний, але можна присипати цукровою пудрою або полити шоколадною глазур’ю або просто шоколадом. Це проста, але неймовірно смачна випічка порадує всіх ваших близьких і знайомих.

Час приготування: 1 година, кількість порцій: 6. На 100 грам: Калорії — 382.9 ккал. Білки — 6.1 гр. Жири — 20.7 гр. Вуглеводи — 43.0 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.

Необхідні продукти:

Ингредиенты:

  • Вершкове масло – 120 гр.
  • Цукор – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко – 70 мл
  • Гарбуз – 200 гр.
  • Сода – 1 чайна ложка.
  • Оцет (для гасіння соди) – 1 чайна ложка.
  • Кориця – 1 чайна ложка.
  • Какао – 2 столові ложки.
  • Цукрова пудра (за бажанням) – на прикрасу (за смаком).

Приготування:

Крок 1. Необхідно заздалегідь приготувати гарбузове пюре. Для цього гарбуз очищаємо від шкірки, нарізаємо на невеликі шматочки і варимо до м’якості 15 – 20 хвилин.

Крок 2. Потім подрібнюємо блендером до стану пюре і відставляємо для охолодження.

Крок 3. Заздалегідь дістаємо вершкове масло з холодильника, щоб воно стало м’яким. Розм’якшене масло кладемо в глибоку чашу. Для зручності, краще нарізати його невеликими шматочками.

Крок 4. Висипаємо склянку цукру в розм’якшене масло і збиваємо міксером до однорідності

Крок 5. Продовжуючи збивати масло з цукром, додаємо 2 яйця.

Крок 6.Збиваємо поки маса не стане повністю однорідною.

Крок 8. Переливаємо в масу гарбузове пюре.

Крок 9. Наливаємо 70 мілілітрів молока. Молоко повинно бути кімнатної температури. Все збиваємо.

Крок 10. Додаємо соду, погашену оцтом.

Крок 11. Тепер час спеціям. Додаємо мелену корицю, яка додасть ароматну нотку кексу.

Крок 12. Потім поступово втручається просіяне через сито борошно. Борошно обов’язково потрібно просіяти для того, щоб наситити його киснем. Випічка стане більш повітряної. Добре все перемішуємо або збийте до однорідності.

Крок 13. Тепер настав час додати какао порошок. Какао порошок можна теж просіяти через маленьке сито, щоб уникнути грудочок. Він додасть кексу чудовий смак шоколаду.

Добре все перемішуємо, щоб не було грудочок. Все, готове тісто, по консистенції воно має бути, як густа сметана.

Крок 13. Викладаємо тісто у форму для кексу, змащену маслом.

Крок 14. В заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів ставимо форму з тестом. Випікається кекс 40 – 45 хвилин, перші 10 – 15 хвилин духовку не відкривати, щоб кекс зміг достатньо піднятися.

Готовність перевірити дерев’яною паличкою, яка повинна залишатися сухою при наколюванні кексу.

Крок 15. Кекс дістаємо з форми, якщо добре промазали форму для випічки, то кекс повинен без праці відстати від форми.

Шоколадний кекс на молоці з какао і гарбузом в духовці

Шоколадний кекс з гарбузом готовий. Можна посипати цукровою пудрою або полити розтопленим шоколадом, за вашим бажанням.

Ароматний, подивіться який він пухнастий і повітряний в розрізі. Незамінна випічка до свята!

Подаємо спечений чудовий десерт з молоком або гарячим чаєм. Залишається довго м’яким і ніжним, не черствіє, але не встигає зачерствіти.

Щороку саме цей шоколадний кекс з гарбузом відкриває мій осінній сезон. Нереально насичений шоколадний смак з тонким ароматом кориці підкорить серця ваших близьких і гостей. Спробуйте його приготувати, процес не займе багато часу, а результат вас здивує.

Приємного апетиту!