Добрий день! Хочу поділитися з вами чудовим рецептом малосольних огірків. Мене виручає цей рецепт в тих випадках, коли мені просто не вистачає часу чекати кілька днів, щоб засолились огірки, а вже хочеться солоненького. Малосольні огірки настільки швидко готувати і для цього не потрібно великих ємностей, які будуть заповнювати холодильник.
Нам знадобитися просто на просто поліетиленовий пакет, який не займе багато місця у вашому холодильнику. Подобається мені цей рецепт, тому що можна приготувати не тільки вдома, але і на природі, на морі, на дачі і т. д.
Рецепт хрустких малосольних огірків швидкого приготування
Малосоленые огірки виходять хрусткими, ідеально просоченими ароматами і смаками кропу, часнику і петрушки. 30 хвилин і ви насолоджуєтеся смаком нехитрої, але чудовою закускою, яка підійде до гарячих страв з м’яса, птиці, риби або просто молодий, відварений картопельки.
Час приготування: 15 хвилин кількість порцій: 12.
Нам знадобиться:
Ингредиенты:
- Свіжі огірки – 2 кг
- Парасольки кропу – 5-6 шт.
- Часник – ціла головка (середнього розміру).
- Петрушка пучок (для аромату).
- Сіль – 2 столові ложки (без гірки).
- Поліетиленовий пакет – 2 шт.
Як приготувати малосольні огірки швидко:
Крок 1. Огірки можете брати абсолютно будь-які, навіть великі сорти, але найсмачніші малосольні огірочки виходять з дрібних. Ретельно промийте їх під проточною водою. Необхідно обрізати з обох кінців хвостики.
Крок 2. Розрізати кожен огірочок навпіл.
А потім ще розрізати уздовж (кожен буде в результаті розрізаний вздовж на 4 частини) і скласти в чашку.
Крок 3. Петрушку добре промити і подрібнити.
Додати до огірків.
Крок 4. Парасольки і сам стебло кропу добре промити.
Довільно нарізати, не дрібнити.
Додати нарізку до огірочків.
Крок 5. Часник очищаємо від лушпиння і нарізаємо довільно.
Додаємо в чашку.
Крок 6. Висипаємо 2 столові ложки солі (якщо робите на 1 кг огірків, 1 столова ложка солі без гірки)
Все добре перемішуємо і підготовлені огірки складаємо в поліетиленовий пакет. Для надійності можна використовувати кілька пакетів, вкладених один в одного або дуже щільний пакет.
Швидкі, хрусткі малосольні огірки в пакет
Випускаємо з пакету весь повітря і добре зав’язуємо краю пакета. Відправляємо заготовку в холодильник на 30 хвилин.
Все готово! Через 30 хвилин дістаємо огірочки з пакету і подаємо на стіл. Що може ще простіше! Приготуйте малосольні огірочки за моїм рецептом і порадуйте своїх близьких.
Малосольні огірочки вийшли дуже хрусткими, ароматними, соковитими і смачними, оскільки солятся фактично у власному соку, з додаванням свіжої петрушки, кропу та часнику. Без оцту! Швидкістю свого приготування, малосоленые огірки, приготовані в пакеті, вигідно відрізняються від солоних огірків.
Приємного апетиту!
Ось ще кілька випробуваних рецептів смачної хрусткою закуски
Рецепт малосольних огірків в пакеті з гострим перцем і гірчицею
Ингредиенты:
- 1 кг. огірків середньої величини
- 0,5 головки часнику
- 0,5 стручка гострого перцю
- 1 пучок кропу
- 1 пучок петрушки
- 0,5 ч. л. сухої гірчиці
- 5-6 горошин запашного перцю
- 1 ст. л. солі (без верху)
- 1 ст. л. цукру
- 2 ст. л. винного оцту або 6%
Приготування смачних огірків:
1. Огірки промити, скласти в миску, залити дуже холодною водою. Залишити на 2-4 години.
2. Відрізати кінчики з двох сторін, потім розрізати вздовж на 4 частини.
3. Покласти нарізаний кріп в целофановий пакет.
4. Слідом викласти нарізані огірки, подрібнену петрушку
5. Сюди ж видавити через прес частина часнику, приблизно зубчики 3.
6. Часник дрібно нарізати і теж покласти в пакет.
7. Нарізати тонкими кільцями гострий перець. Використовуйте його за своїм смаком.
8. Разом з гострим перцем додати суху гірчицю, перець горошком, сіль і цукор.
9. В кінці влити винний оцет або замінити його звичайним столовим 6%. Це не обов’язково.
10. Пакет зав’язати зверху. Перемішати струшуючи вміст.
11. Дати постояти 30 хвилин при кімнатній температурі. Після цього поставити в холодильник. Через 2 години огірки готові, можна їсти.
12. Пробуємо. Хрумтять так, що вуха закладає.
Хрусткі малосольні огірки в пакет з часником і кропом
Необходимо:
- Огірків свіжих – 1,2 кг
- Кропу – 1 пучок
- Часнику – 3 – 4 зубчики
- Насіння коріандру – 1 ч. л.
- Лаврового листа – 1 шт.
- Солі (бажано велика) – 1 ст. л.
- Цукор – 0.5 ч. л.
- Шматочок пекучого червоного перчика
Приготування:
1. Огірки промити і обрізати у них кінчики з двох сторін.
2. Розрізати їх навпіл по вздовж. Перекласти в целофановий пакет.
3. Кріп нарізати не дуже дрібно, відправити до огірків.
4. Змішати в невеликій мисці сіль, цукор. Коріандр придушити в ступці, лавровий лист сильно подрібнити руками, додати сіль.
5. Часник крупно порізати відправити в пакет до огірків. Шматочок пекучого перцю нарізати на часточки, перекласти в пакет до огірків.
6. Засипати вміст пакета сіллю зі спеціями.
7. Зав’язати пакет, струшуючи пакет, добре перемішати всі інгредієнти.
8. Залишити на столі на 30 хвилин, після відправити в холодильник.
9. У холодильнику тримаємо 3-4 години.
Наші малосольні огірки в пакет готові і випробувані. Дуже смачно, ароматно. Ну, а ви пробуйте свої.
Малосольні огірки в пакет — швидкий рецепт на 0,5 кг
Хто вже відкрив для себе спосіб малосоления огірків в пакеті, знає, наскільки це просто. Результат приголомшливий – шматочки виходять дуже смачними, хрусткими. Сюди часто додають зелень і часник. Вони відмінно поєднуються разом. Солятся вони без розсолу. Це дозволяє зберегти максимум смаку і користі в овочах.
Швидкий спосіб приготувати малосольні огірки в пакет
Інгредієнти:
Півкіло свіжих огірків;
Зелень на смак (кріп, петрушка або інша);
Половина столової ложки солі;
Часник – приблизно 3 часточки (на смак).
Приготування:
1.Такий спосіб не призначений для цільної засолювання. Потрібно огірки нарізати на шматочки або хоча б зрізати хвостики. Так м’якоть овочів швидше і краще просолится. Спочатку їх треба помити, обсушити від води. Зрізати кінчики. Нарізати їх, залежно від товщини, на 2-4 зубчики.
2.Зелень теж промити і обтрусити краплі вологи. Огірка помістити у звичайний пакет. Якщо є герметичний пакет на застібці, то краще використовувати його. Часник придушити широкою стороною ножа. Коли він трісне, дрібно нарубати. Відправити зелень і часник до огірків.
струсити
3.Зав’язати вільні кінці і старанно перетрусити вміст. Не шкодуйте на це часу, щоб кожен шматочок покрився сіллю, зеленню і часником.
4.Для надійності, помістити в ще один пакет або покласти в глибоку миску. Прибрати в холод. Через пару годин можна знімати пробу. Чим довше вони стоять, тим просоленнее і ароматні виходять.
Малосольні огірки в пакет з часником, кропом і гвоздикою на 1 кг
Приготування близько 30 хвилин. Виходять хрусткими, ароматними, дуже смачними.
Інгредієнти:
- Огірки – 1 кг
- Часник – 1 гол.
- Кріп – 1 пуч.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Гвоздика – 1 ч. л.
Приготування:
1.Огірки вимити, обрізати кінчики, нарізати тонкими часточками.
2. Головку часнику очистити. Нарізати середніми шматочками. Кріп порізати.
3. Скласти всі інгредієнти в целофановий пакет. Зав’язати, щоб весь вміст добре перемішалося. Покласти в холодильник на 30 хвилин. За цей час 3-4 рази, струшуючи пакет, перемішати вміст.
Після закінчення часу, закуску можна пробувати.
Хрусткі малосольні огірки з часником, кропом і лимоном на 0,5 кг
Дуже цікавий рецепт, за яким смак виходить з яскраво вираженою лимонною кислинкою.
Інгредієнти:
- Огірки свіжі — 500 гр.
- Сіль — 0,5 стіл. л.
- Кріп — пучок
- Часник — 2-3 зуб.
- Сік лимона — 1 чайн. л.
Приготування:
1. Вимити огірки, зелень, часник очистити.
2. Огірки нарізати на чотири частини вздовж. Часник порізати дрібними шматочками.
3. Скласти огірки в щільний пакет. Додати нарізаний кріп, часник. Висипати сіль, видавити сік з лимона,
4. Зав’язати пакет, кілька разів струснути, щоб перемішати вміст. Залишити заготовку на дві години. За цей час струсніть ще 4 рази.
Успіхів у приготуванні. Приємного апетиту, їжте із задоволенням!