Найбільш смачні помідори по-корейськи швидкого приготування

Для любителів корейської кухні хочу представити прекрасний рецепт приготування помідор по-корейськи. Робимо з базиліком, петрушкою, кінзою, додаємо трохи свіжих огірків, гострий і солодкий перець. Зробити цю закуску можна дуже швидко.

Помідори краще використовувати середньої величини, щоб не різати дрібно, а шматочки вийшли гарними і їх було зручно їсти, як кажуть на один «кусь».

Закуска виходить гостра, смачна. Для гостроти вибирайте соковитий, зелений перець. Його кількість визначайте самі, а то отримаєте не задоволення, а жаль.

Помідори по-корейськи — найсмачніший рецепт швидкого приготування

Сьогодні зробимо помідори по-корейськи з базиліком і додаванням огірків. На готування піде максимум 15 хвилин, а на наступний день ви вже зможете насолодитися смаком такої закуски. Її можна поставити на святковий стіл або на вечерю до м’яса.

Інгредієнти

  • Пучок фіолетового базиліка
  • Пучок зеленого базиліка
  • Головка часнику
  • Стручок пекучого перцю
  • 2 великих червоних болгарських перцю
  • Великий пучок кропу
  • Пучок петрушки
  • Кінза
  • Помідори — 2 кг
  • Огірки — 3 шт.
  • Рослинна олія — 100 грам
  • Цукор — 100 г
  • Сіль — 2 столові ложки
  • Оцет 9% — 70 грам (5% — 150 гр. 6% — 100 гр.)

Приготування

Починаємо приготування — овочі та зелень миємо під проточною водою, даємо стекти, розкладаємо на паперові рушники, щоб вони обсохнули.

У кінзи відрізаємо хвостики, ми не будемо їх використовувати в маринаді.

Дуже, дуже дрібно ріжемо кінзу.

Також дрібно ріжемо кріп.

Нарізаємо петрушку. Також дрібно шаткуємо фіолетовий і зелений базилік.

Постарайтеся нарізати зелень як можна дрібніше.

Гострий і болгарський перець ріжемо невеликими шматками, щоб зручно було подрібнити в блендері.

Солодкий перець попередньо очищаємо від насіння, у гострого їх можна залишити.

У мене блендер невеликий, тому подрібнюю невеликими порціями.

Подрібнюємо не до стану пюре, а дрібні шматочки. У такій консистенції з’явився сік.

Головку часнику чистимо, видавлюємо зубчики через часникодавку.

У великій мисці змішуємо нарізану зелень і перець з часником.

Тепер готуємо заливку для маринаду. В окремий посуд виливаємо рослинне масло, додаємо цукор, 2 ложки солі. Ретельно розмішуємо близько 5 хвилин, щоб цукор і сіль максимально розчинилися.

Наливаємо в суміш оцет, знову розмішуємо. Якщо на ваш смак вийшло не достатньо кислим, можна додати ще трохи оцту.

Приготований маринад виливаємо в миску з сумішшю перців і зелені. Відставляємо на час в сторону.

Тепер готуємо помідори і огірки. Помідори ріжемо часточками, зручними для їжі. Залежно від розміру — на 4-6 часточок.

Складаємо їх у вільну посуд. Готуємо огірки.

Очищаємо їх від шкірки. Її не потрібно викидати, вона чудово підійде в якості маски для особи і після приготування закуски використовувати для косметичного призначення.

Ріжемо очищені огірки спочатку невеликими бочатами, довжиною близько 3-3,5 см, а потім на 4-6 частин.

В пластиковий контейнер спочатку викладаємо трохи настоявшегося маринаду, розрівнюємо по всій поверхні.

Розкладаємо невеликий шар помідорів і огірків.

Зверху поливаємо маринадом.

Викладаємо ще одним шаром залишилися овочі і заливаємо залишився маринад.

Найбільш смачні помідори по-корейськи з базиліком і огірками

Закрийте контейнер кришкою і ставимо в холодильник.

Через добу можна знімати пробу. Це дуже, дуже смачно. Влітку можна готувати хоч кожен день. Обов’язково спробуйте. Упевнений, це стане вашим коронною стравою.

Приємного апетиту!