Для любителів корейської кухні хочу представити прекрасний рецепт приготування помідор по-корейськи. Робимо з базиліком, петрушкою, кінзою, додаємо трохи свіжих огірків, гострий і солодкий перець. Зробити цю закуску можна дуже швидко.
Помідори краще використовувати середньої величини, щоб не різати дрібно, а шматочки вийшли гарними і їх було зручно їсти, як кажуть на один «кусь».
Закуска виходить гостра, смачна. Для гостроти вибирайте соковитий, зелений перець. Його кількість визначайте самі, а то отримаєте не задоволення, а жаль.
Помідори по-корейськи — найсмачніший рецепт швидкого приготування
Сьогодні зробимо помідори по-корейськи з базиліком і додаванням огірків. На готування піде максимум 15 хвилин, а на наступний день ви вже зможете насолодитися смаком такої закуски. Її можна поставити на святковий стіл або на вечерю до м’яса.
Інгредієнти
- Пучок фіолетового базиліка
- Пучок зеленого базиліка
- Головка часнику
- Стручок пекучого перцю
- 2 великих червоних болгарських перцю
- Великий пучок кропу
- Пучок петрушки
- Кінза
- Помідори — 2 кг
- Огірки — 3 шт.
- Рослинна олія — 100 грам
- Цукор — 100 г
- Сіль — 2 столові ложки
- Оцет 9% — 70 грам (5% — 150 гр. 6% — 100 гр.)
Приготування
Починаємо приготування — овочі та зелень миємо під проточною водою, даємо стекти, розкладаємо на паперові рушники, щоб вони обсохнули.
У кінзи відрізаємо хвостики, ми не будемо їх використовувати в маринаді.
Дуже, дуже дрібно ріжемо кінзу.
Також дрібно ріжемо кріп.
Нарізаємо петрушку. Також дрібно шаткуємо фіолетовий і зелений базилік.
Постарайтеся нарізати зелень як можна дрібніше.
Гострий і болгарський перець ріжемо невеликими шматками, щоб зручно було подрібнити в блендері.
Солодкий перець попередньо очищаємо від насіння, у гострого їх можна залишити.
У мене блендер невеликий, тому подрібнюю невеликими порціями.
Подрібнюємо не до стану пюре, а дрібні шматочки. У такій консистенції з’явився сік.
Головку часнику чистимо, видавлюємо зубчики через часникодавку.
У великій мисці змішуємо нарізану зелень і перець з часником.
Тепер готуємо заливку для маринаду. В окремий посуд виливаємо рослинне масло, додаємо цукор, 2 ложки солі. Ретельно розмішуємо близько 5 хвилин, щоб цукор і сіль максимально розчинилися.
Наливаємо в суміш оцет, знову розмішуємо. Якщо на ваш смак вийшло не достатньо кислим, можна додати ще трохи оцту.
Приготований маринад виливаємо в миску з сумішшю перців і зелені. Відставляємо на час в сторону.
Тепер готуємо помідори і огірки. Помідори ріжемо часточками, зручними для їжі. Залежно від розміру — на 4-6 часточок.
Складаємо їх у вільну посуд. Готуємо огірки.
Очищаємо їх від шкірки. Її не потрібно викидати, вона чудово підійде в якості маски для особи і після приготування закуски використовувати для косметичного призначення.
Ріжемо очищені огірки спочатку невеликими бочатами, довжиною близько 3-3,5 см, а потім на 4-6 частин.
В пластиковий контейнер спочатку викладаємо трохи настоявшегося маринаду, розрівнюємо по всій поверхні.
Розкладаємо невеликий шар помідорів і огірків.
Зверху поливаємо маринадом.
Викладаємо ще одним шаром залишилися овочі і заливаємо залишився маринад.
Найбільш смачні помідори по-корейськи з базиліком і огірками
Закрийте контейнер кришкою і ставимо в холодильник.
Через добу можна знімати пробу. Це дуже, дуже смачно. Влітку можна готувати хоч кожен день. Обов’язково спробуйте. Упевнений, це стане вашим коронною стравою.
Приємного апетиту!