Холодець в домашніх умовах – класичні рецепти приготування

Всім святкового настрою! В нашому житті є свята, які прийнято зустрічати за столом з гостями. Кожна господиня хоче, щоб на столі були не тільки смачні, але і красиві страви. Про одному такому сьогодні хочу розповісти, це холодець. Без нього навіть не уявиш свято. Тому обов’язково приготуйте це традиційне блюдо. Воно ситне і дуже смачне. Готувати рекомендую заздалегідь, краще за день до урочистого заходу, так як процес приготування довгий, але не трудомісткий.

Смачний, домашній і натуральний холодець стане головною прикрасою святкового столу. Виходить не тільки смачним, але і корисним. Рекомендують включати блюдо в раціон людям, які активно займаються спортом.

Для того, щоб холодець добре застиг, використовуйте для бульйону свинячі ніжки, або доведеться застосувати желатин.

Холодець — класичний рецепт з свинини з куркою з желатином

Для швидкості приготування, можна використовувати желатин, що я і зробив.

Незважаючи на тривале варіння, у холодець залишаються вітаміни, які дуже потрібні нашому організму, особливо в зимовий час. Тому хочу вам запропонувати новорічний холодець, який готується тільки з дуже хорошого м’яса, з натуральних продуктів. Готовий холодець виходить нежирним і абсолютно прозорим, то що потрібно для святкового столу.

Нам знадобляться ось такі продукти:

Час приготування: 6 годин, кількість порцій: 8

Інгредієнти

  • Свиняча ніжка – 1 шт.
  • Свиняча рулька -1 шт.
  • Курячі стегенця – 3 шт.
  • цибуля Ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 3 – 4 зубчики.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Чорний перець (горошок) – приблизно 20 шт.
  • Чорний перець мелений – за смаком.
  • Желатин – 20 гр.

Приготування довгий, але просте:

Крок 1. Все м’ясо треба ретельно промити, скласти в каструлю і залити прохолодною водою, залишити на дві години. Це обов’язково необхідно зробити, щоб бульйон не потемнів і залишився прозорим.

Потім воду злити і м’ясо знову добре промити від залишків крові.

Крок 2. М’ясо в чистому стані знову скласти в каструлю і залити водою, поставити на плиту. Ріпчасту цибулю очистити від лушпиння, моркву промити, почистити і теж покласти в каструлю з м’ясом.

Крок 3. На максимальній потужності плити, необхідно дочекатися закипання. В процесі закипання буде утворюватися піна.

Її необхідно прибирати шумівкою.

Важливо! Ні в якому разі не можна перемішувати бульйон, на поверхні якої плаває піна, інакше піна осяде і доведеться проціджувати весь бульйон, а м’ясо знову промивати.

Крок 4. Після закипання, додати лавровий лист і чорний перець горошок.

Крок 5. Додати сіль за смаком.

Крок 6. Зменшити вогонь до самого маленького і варити 5 – 6 годин. Він повинен стояти, а не кипіти, інакше бульйону зовсім не залишиться.

Крок 7. За 40 хвилин до закінчення варіння, замочити желатин у воді для набухання.

Крок 8. Потім дістати м’ясо з бульйону і трохи остудити.

Крок 9. Відокремити волокна м’яса від кісток і шкіри. У м’ясо додаємо часник, пропущений через прес.

Крок 10. Додати чорний перець мелений за смаком.

Крок 11. Скласти м’ясо в чисту каструлю і бульйон процідити через сито або марлю. Це позбавить від зайвих частинок м’яса, кісток та інших, непотрібних речей в бульйоні.

На цьому етапі можна додати сіль за смаком.

Крок 12. Додати зелень будь-яку за вашим смаком, а можна і не додавати. У мене в морозилці є заморожений кріп, тому я його із задоволенням і додав.

Крок 13. Набряклий желатин прогріти на плиті, а потім процідивши через сито, додати в бульйон.

Крок 14. З моркви можна вирізати квіточки.

Крок 15. Підготувати формочки, на дно покласти нарізану у вигляді квіточок моркву. Можна додатково використовувати часник. Кілька зубчиків дрібно нарізати.

Крок 16. Акуратно розливаємо бульйон з м’ясом у формочки. Додаємо дрібку нарізаного часнику.

Класичний домашній холодець

Залишимо до повного охолодження, потім відправляємо в холодильник, краще на ніч.

Всі холодець готовий!

Холодець гарний як самостійне блюдо, а можна додати до нього нашу російську гірчицю. Поєднання просто ідеальне.

Прекрасно буде виглядати на новорічному столі і гості оцінять його смак по достоїнству.

Приємного апетиту!

Як приготувати холодець в домашніх умовах зі свинини і курки

Ингредиенты

  • 0,9-1 кг свинячих ніжок
  • 6-8 великих курячих гомілок
  • 2 середніх цибулини
  • 1 велика морква
  • 1 паличка селери
  • 2 лаврових листа
  • 5-10 горошин перцю
  • 2 чайні ложки солі + ще за смаком
  • соус з хрону або російська гірчиця для подачі на стіл

Приготування

1. Обов’язково вимочіть свинячі ніжки в холодній воді на кілька годин, краще на ніч.

2. У велику каструлю покладіть свинячі ніжки курячі гомілки. Додайте води, щоб покрити все м’ясо. Поставити на сильний вогонь, накрити кришкою і довести до кипіння. Як тільки закипить, зніміть з вогню і злийте воду.

3. Промити м’ясо, залити свіжою водою на 2-3 см вище рівня. Накрити кришкою, довести до кипіння. Зменшити вогонь до легкого кипіння і варити на повільному вогні 5 годин.

4. Після 5 годин додати в каструлю очищені 1 велику моркву, 2 середніх цибулини, 1 паличку селери, 2 лаврових листа, 5-8 горошин перцю і 2 ч. л. солі. Продовжити варити на слабкому вогні ще 1 годину.

5. Вийняти гомілки і моркву з бульйону і дати їм охолонути. Бульйон обов’язково процідити через сито.

6. Очистити і пропустити через прес 4 зубчики часнику в бульйон. Спробуйте, якщо необхідно додайте солі.

7. Коли м’ясо остигне, виделкою відокремити від кісток. Нарізати моркву тонкими скибочками.

8. На дно форми покладіть малюнком моркву, трохи кропу. Потім рівним шаром викласти м’ясо і залити бульйоном. Зверху покласти гілочку кропу. Поставити в холодильник на 3-4 години або на ніч.

9. Форму з застиглим холодцем поставити в миску з гарячою водою на кілька секунд. Форму перевернути на салатник і зняти з холодцю.

Подавати на стіл з хріном або гострої російської гірчицею.

Простий рецепт приготування домашнього класичного холодцю з куркою

Домашній холодець — дуже смачний. Радуйте своїх рідних і близьких.

Ингредиенты

  • курка — 1 шт.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Морква — 2 шт.
  • Сіль
  • Спеції за смаком
  • Петрушка

Приготування

1. Курку добре промиваємо, розрізаємо на 4 частини, заливаємо холодною водою у великій каструлі на годину. Воду зливаємо, ще раз добре промиваємо.

2. Після цього укладаємо м’ясо в каструлю для бульйону, наливаємо воду, на 2 пальці вище рівня курки.

3. Додаємо лавровий лист, перець, сіль. Ставимо на сильний вогонь до закипання, регулярно знімаючи з’являється піну.

4. Варимо 4 години, за годину до закінчення, закладаємо очищену моркву і цибулину.

5. Виймаємо з бульйону курку і моркву, проціджуємо через сито. М’ясо відокремлюємо від кісток, дрібно ріжемо, половину моркви овочечисткою ріжемо на тонкі довгі пластики, з другої частини вирізаємо квіточки.

6. У форму розкладаємо м’ясо, робимо прикраса з моркви, заливаємо бульйоном, вставляємо зелень.

Ставимо в холодильник на кілька годин, поки холодець не застигне.

Приємного апетиту!

Як зварити холодець з яловичини в домашніх умовах в каструлі

Ингредиенты

  • Яловичі ноги — 1,5 кг
  • М’ясо яловичини — 500 гр.
  • Перепелині яйця (варені) — 8 шт.
  • Морква — 2 шт.
  • Лавровий лист — 4-5 шт.
  • Часник — 3 зубчики
  • Чорний перець горошком — щіпка
  • Зелень (кріп, петрушка)
  • Зерна граната
  • Консервований горошок
  • Сіль — 2 ст. л.

Приготування

1. Ноги бажано розрубати на невеликі шматки, промити, перекласти у велику каструлі з приготованим м’ясом, залити холодною водою, залишити вимочуватися на кілька годин.

2. Після цього ще раз промити, укласти знову в каструлю, залити 5 літрів води. Поставити на великий вогонь до закипання.

Не забувайте постійно знімати з’являється піну.

3. Додати 2 столові ложки солі, зменшити вогонь до малого і варити 3 години. Закласти яловичину, лавровий лист, часник, перець горошком. часник і моркву. Варити ще хвилин 30-40.

4. Прибрати з бульйону м’ясо, ноги, моркву і часник, процідити. М’ясо порізати на дрібні шматочки. Перепелині яйця очистити і розрізати навпіл. Моркву нарізати на кружечки, а потім вирізати з них квіточки. Часник нарізати тонкими пластиками.

5. На дно фігурної форми викладаємо моркву, гілочки петрушки і кропу, кілька половинок яєць, між ними розкласти зерна граната. Чайну ложку зеленого горошку.

6. Зверху прикраси покласти шматочки м’яса, кілька часточок часнику, знову шар м’яса. Залити бульйоном.

Кілька невеликих форм можуть мати різний обсяг, тому кількість інгредієнтів розподіляйте на свій розсуд

Форми з холодцем поставити в холодильник до повного застигання. Перед подачею покласти в миску з гарячою водою на кілька секунд. Перевернути на блюдо для подачі і прибрати форму.

Як приготувати холодець щоб був прозорим і добре застиг

Ингредиенты

  • Свинячі ніжки — 600 гр.
  • хвіст Яловичий — 500 гр.
  • Курка — 600 гр.
  • Морква — 2 шт.
  • Часник — 5-6 зубчиків
  • Лавровий лист
  • Чорний перець горошком
  • Сіль

Для прикраси:

  • Кріп
  • Петрушка
  • Зелений горошок
  • Консервована кукурудза
  • Варені перепелині яйця

Приготування

1. У велику каструлю скласти все м’ясо, попередньо добре промите. Залити водою, додати очищену моркву, перець, чайну ложку солі і лавровий лист. Поставити на великий вогонь.

2. Довести до кипіння, знімаючи піну, зменшити вогонь і варити 4-5 годин. Коли холодець звариться, додати часник, нарізаний тонкими пластиками, залишити варитися ще 10 хвилин.

3. Все м’ясо і моркву прибрати з бульйону, процідити і дати охолонути. Моркву нарізати на кружечки, можна вирізати фігурки. М’ясо відокремити від кісток і дрібно нарізати.

4. У форми , на дно розкласти шматочки моркви, горошок, кукурудзу, половинки яєць і гілочки кропу. Розкласти м’ясо, залити бульйоном.

Поставити в холодильник на 4-6 годин. Перед подачею зняти формочки, нагрів їх кілька секунд в гарячої води.

Смачний холодець з свинини і яловичини на святковий стіл

Ингредиенты

  • Свинячі ніжки — 2 шт.
  • М’ясо яловичини — 600 гр.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Морква — 3 шт
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Чорний перець горошком
  • Сіль
  • Запашний перець горошком

Для декору

  • Кріп
  • Кінза
  • Яйце перепелине варене — 6 шт.
  • Часник — 4 зубчики

Приготування

1. Свинячі ніжки і м’ясо яловичини вимочити в холодній воді 3-4 години. Потім перекласти у велику каструлю, залити водою, поставити на великий вогонь. Довести до кипіння, ретельно знімаючи накип. Зменшити вогонь до мінімуму і варити 5 годин.

2. Додати очищені моркву і цибулю цілком. Варити ще годину, якщо з’являється піна, її краще прибрати. Через годину, моркву і лук прибрати, покласти чорний і запашний перець, лавровий лист і солі з чайну ложку з гіркою. Потримати на вогні ще 20-25 хвилин.

3. Витягнути з бульйону м’ясо та ніжки, залишити остигати. У цей час нарізати кружальцями моркву, можна вирізати з них фігурки.

4. Остигле м’ясо яловичини і зняте з кісток ніжок розібрати на волокна. Бульйон процідити через сито, натерти у нього 3-4 зубчики часнику.

5. У формочки розкласти шматочки моркви, половинки перепелиних яєць, гілочки зелені. На декор викласти невеликий шар нарізаного м’яса і залити бульйоном.

6. Дати охолонути, поставити в холодильник до повного застигання. Перед подачею формочки потримати в гарячій воді кілька секунд і перевернувши на блюдо, зняти

Готуйте з любов’ю і все у Вас вийде.