Пельмені смажені на сковороді, рецепт в домашніх умовах

Доброго часу доби всім читачам мого блогу.

Сьогодні приготуємо чудову закуску — смажені пельмені з начинкою з крабового м’яса з вершковим сиром і дуже смачним китайським кисло-солодким соусом. Вони відрізняються від звичних для нас, своїм виглядом, ліпимо їх як вонтони.

Цю популярну закуску можна знайти в китайському і тайському меню, але з додаванням вершкового сиру і таке приготування більше підходить до американськими рецептами, оскільки такого сиру немає в китайській і південно-східній азіатській кухні. Але незалежно від походження цієї страви, перед ним важко встояти.

Такі смажені пельмені можна приготувати в домашніх умовах для святкового меню. Все досить просто, використовуючи пельменний тісто, трохи крабового м’яса, вершкового сиру, цибулі, часнику і приправ можна приготувати пікантну закуску, яка вмить зникне з вашого столу.

Пельмені смажені на сковороді, смачний домашній рецепт

Смажені пельмені з начинкою з крабового м’яса і вершкового сиру з пікантним смаком і ароматом часнику, цибулі та спецій, відмінна закуска на святковий стіл. Готується будинку швидко і дуже просто. Так що готуємо потрібні інгредієнти і приступаємо до приготування.

Всього: 50 хвилин. Підготовка: 45 хвилин. Приготування: 5 хвилин. З цієї кількості продуктів виходить близько 48 штук. Один такий пельмень має калорійність — 26 ккал. жир — 2 гр. вуглеводи — 1 гр.

Інгредієнти

  • 250 грам вершкового сиру
  • 250 грам свіжого або консервованого крабового м’яса
  • 1 чайна ложка червоного цибулі (нарізаного)
  • 0,5 чайної ложки вустерширського соусу
  • 0,5 чайної ложки соєвого соусу
  • Чорний перець (за смаком
  • невеликий пучок зеленого лука
  • 1 великий зубчик часнику (роздавлений, очищений і дрібно нарізаний)
  • упаковка тесту для вонтонів
  • 1 невелика миска з водою
  • Масло (для смаження у фритюрі)

Як приготувати смажені пельмені

Готуємо інгредієнти. Крабове м’ясо, якщо заморожене, розморозити і краще всього, ножем дрібно подрібнити. Вершковий сир потрібно потримати 30-40 хвилин при кімнатній температурі, щоб він став м’яким.

Змішуємо вершковий сир і крабове м’ясо в мисці середнього розміру. Для зручності сир додавати краще порційно, ложкою, по мірі замішування.

З одного інгредієнта, вмішуємо в масу дрібно порізаний червоний лук, Вустерширський і соєвий соус, чорний мелений перець, нарізаний зелений лук і видавлений через землянку, часник. Ретельно перемішуємо і відставляємо в сторону на час.

На робочій поверхні розставляємо сирну масу, тісто для вонтонів, невелику мисочку з водою. Таке тісто можна купити заморожене в магазині або використовувати для пельменів. Ми зазвичай готуємо самі. Як його замісити розповім нижче в підзаголовку Тісто для пельменів.

Розправляємо один аркуш у вигляді ромба. Краї змочуємо водою пальцем з мисочки, щоб вони склеювалися.

Викладаємо 1 чайну ложку начинки в середину ромба.

Обережно піднімаємо спочатку два протилежних кута, потім також інші. Обережно притискаємо боку до начинки. Це самий складний і кропіткий процес в приготуванні таких пельменів, хоча звичайні, спочатку, теж здається складно ліпити.

Склеюємо всі краї так, щоб зверху утворилася точка. Такий пельмень повинен бути чотиригранним, злегка натискаємо на кожну грань, щоб випустити все повітря зсередини.

Переконавшись у відсутності бульбашок повітря, розкладаємо на піддон, можна на деко.

Накриваємо відразу зліплені пельмені вологим кухонним або паперовим рушником, щоб вони не висохли, поки готуємо залишилися.

Для смаження використовуємо глибоку сковороду, або якщо у кого є, можна застосувати вок. Наливаємо достатню кількість рослинного масла для смаження у фритюрі. Нагріваємо його на плиті, приблизно до 180-200 градусів С. можна Визначити за кипіння. Обережно, по штучно, викладаємо пельмені, кілька штук, щоб вони були повністю занурені в масло.

Будьте обережні! Кипляче масло, при закладці, може розприскуватися.

Обсмажуємо у фритюрі, поки вони не стануть золотисто-коричневими, близько 3 хвилин, перевернувши один раз.

Викладаємо шумівкою на тарілку, застелену паперовою серветкою, даємо стекти маслу. Приготовливаем залишилися пельмені.

Подаємо гарячими з кисло-солодким соусом або китайської гострою гірчицею.

Кисло-солодкий соус ми воліємо зробити свій, домашній. Як його приготувати, дивіться нижче. Його можна використовувати і з іншими стравами.

Тісто для пельменів, класичний рецепт з яйцем на воді

Цієї кількості інгредієнтів повинно вистачити приблизно на 24 листочка для вонтонів. Листи можна зберігати в морозильній камері до 2-х місяців. По суті, це звичайне тісто для пельменів, але більш тонко розкатане.

Ингредиенты

  • 1 яйце
  • 3/4 чайн. ложки солі
  • 2 склянки борошна
  • 0,5 склянки води

Приготування тіста

В миску вбиваємо яйце, додаємо сіль і чверть склянки води, перемішуємо, злегка збиваємо.

Всипаємо просіяне борошно у велику миску, робимо посередині невелике заглиблення, вливаємо туди суміш яйця з водою і сіллю. Замішуємо еластичне тісто. Додаємо залишок води або трохи більше, якщо тісто виходить занадто сухе.

Місимо близько 5 хвилин, формуємо з тіста кулю. Накриваємо вологим рушником і даємо відпочити йому 30-60 хвилин.

Викладаємо тісто на злегка присипану борошном поверхню. Розкачуємо тісто до прозорого, тонкого листа. Тонше, ніж на пельмені.

Якщо вам потрібні круглі листи — то їх легше всього вирізати будь круглої ємністю. Діаметр повинен бути не менше 9 див.

Якщо квадратні листи — то краще робити це роликовим ножем для піци. Розмір 9х9 див.
Після цього, пересипаємо листи борошном, складемо стопкою, загортаємо в харчову плівку і кладемо в холодильник.

тісто можна Зберігати до 2-х місяців, якщо покласти його в морозильну камеру. Перед використанням, за добу перекладаємо його в звичайне відділення холодильника, що дозволить тесту повільно відтанути.

Китайський кисло-солодкий соус в домашніх умовах

Цей соус підходить не тільки для китайської їжі. Він відмінно поєднується з курячими наггетсами, можете використовувати його для смаження свинини, курки або овочів. Якщо вам сподобається цей кисло-солодкий соус, ви зможете додавати його до всього, що захочете.

Підготовка: 5 хвилин. Приготування: 10 хвилин. Всього: 15 хвилин. Кількість порцій: 12 порцій

Інгредієнти

  • 0,5 столової ложки картопляного крохмалю (або кукурудзяного крохмалю)
  • 100 гр. кетчупу (або 2-3 столові ложки томатної пасти)
  • 100 мл рисового оцту
  • 200 мл води
  • 100 гр. кускового цукру
  • Солити за смаком

Як зробити соус

Змішуємо картопляний крохмаль з 1 столовою ложкою води (або трохи більше, якщо необхідно), щоб вийшла кашка.

Викладаємо всі інгредієнти в зручну посуд, перемішуємо.

Розігріваємо суміш, постійно помішуючи, щоб не було грудок.

Доводимо соус до кипіння, увімкніть вогонь до мінімальної температури і варимо, поки текстура соусу не стане густою і липкою. Тоді все готово.

Зберігати його в сухому і чистому контейнері після охолодження в холодильнику. Зазвичай цей соус зберігається в холодильнику від 7 до 10 днів.

Замість кетчупу можна використовувати томатну пасту, але в меншій кількості, так як вона більш концентрована і розбавляється водою. Можна використовувати білий оцет, а не рисовий.