Кабачки човники фаршировані фаршем в духовці, рецепт з сиром

Сьогодні приготували на вечерю чудові кабачки човники, фаршировані м’ясним фаршем з сиром і сметанним соусом. Запікали їх в духовці. Страва готується швидко і виходить дуже і дуже смачно, соковите, з легким ароматом часнику. Обов’язково спробуйте.

візьміть Кабачки молоді, з ніжною соковитою м’якоттю. М’ясний фарш можна використовувати будь-який, в залежності від цього буде змінюватися і смак. У мене фарш домашній, я робив його із свинини та яловичини з розрахунку 1 до 3. В якості приправ використовуємо «12 овочів і трав», в ній смачна сіль, сухі трави і овочі.

сметанний соус для аромату можна додати трохи зелені — кріп, петрушку, кінзу, попередньо дрібно порізану ножем. Подавати з майонезом або сметанним соусом, але це вже по своєму смаку і обов’язково з м’яким білим хлібом.

І так, готуємо необхідні продукти і приступаємо до приготування запечених кабачків.

Кабачки човники, фаршировані м’ясним фаршем в духовці — смачний рецепт з сиром

Приготоване блюдо на 100 гр: Калорії — 88.9 ккал. Білки — 4.3 гр. Жири — 6.5 гр. Вуглеводи — 3.4 гр. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Інгредієнти:

  • Молоді кабачки — 3 шт.
  • Часник — 2 зубчики
  • Сир — 50-70 гр
  • М’ясний фарш — 300 г
  • Морква — 1 невелика
  • Цибуля невелика головка
  • Сметана — 2 столові ложки
  • Сіль, перець, приправи
  • Рослинне масло

Рецепт запечених фаршированих кабачків в духовці

Кабачки для цього беремо молоді, обполіскуємо їх, обсушуємо паперовим рушником.

Обрізаємо кінчики кабачків, ріжемо навпіл по довжині.

Столовою ложкою вибираємо м’якоть з кожної половинки. Виходять човники.

М’якоть дрібно рубаємо ножем, чим дрібніше, тим краще.

чистимо Цибулину, нарізаємо невеликим кубиком, моркву тремо на крупній тертці.

Наливаємо 2-3 столові ложки рослинної олії на сковороду. Розігріваємо його на вогні. Викладаємо цибулю з морквою.

Обсмажуємо овочі до м’якості, додаємо дрібно нарізану м’якоть кабачків. Перемішуємо смажимо 3-4 хвилини.

В миску накладаємо 2 столові ложки сметани. Очищаємо зубчики часнику, натираємо їх на тертці або видавлюємо через прес в сметану.

Додаємо сіль, перець, приправи, можна додати дрібно нарізаний кріп. У мене універсальна приправа «12 овочів і трав» . У ній є сіль, різні смачні сухі трави і овочі. Цією приправою користуємося давно, вона підходить практично для будь-яких страв.

Овочі в сковороді солимо, перчимо, я додавав свою улюблену приправу. Добре перемішуємо, обсмажуємо ще хвилини 3-4.

Поки готуються овочі, на великій тертці натираємо сир.

Овочева суміш обсмажилася, стала м’якою, прибираємо з вогню.

Викладаємо в миску, відставляємо в сторону, даємо охолонути.

В теплі овочі викладаємо м’ясний фарш. У мене домашній, ми робили з свинини з яловичиною. Ретельно перемішуємо до повного змішування фаршу з обсмаженими овочами.

Форму для запікання застеляємо фольгою. Розкладаємо в ній наші човники. Змащуємо їх кулінарної пензликом всередині, сметанним соусом.

Заповнюємо кожен кабачок фаршем, розрівнюємо і злегка ущільнюємо.

Зверху розкладаємо натертий сир.

Залишки сметанного соусу розкладаємо по порціях на сир.

Розігріваємо духовку до 180 градусів. Ставимо форму з кабачками на середній рівень. Я додатково включаю конвектор для обдування. Готуємо 30 хвилин.

Після 20 хвилин слідкуйте за стравою, можливо вам буде потрібно менше часу. Це залежить від розмірів човників, м’яса і можливостей духовки

Готову страву дістаємо, даємо трохи охолонути. Можна приступати до обіду або вечері.

Смачні кабачки човники фаршировані м’ясним фаршем

Розкладаємо смакоту по тарілках, прикрашаємо листям салату, зеленню по своєму смаку. Підійде зелений лук, петрушка, кріп.

В якості соусу у мене майонез, ви можете використовувати свій улюблений. Відрізаємо до страви шматок м’якого, свіжого домашнього хліба. Мені дуже подобається заливний. Постійно його і випікаємо магазині купуємо дуже рідко. Спробуйте спекти на мою рецептом Заливний домашній хліб.

Блюдо виходить дуже смачним, соковитим, з легким часниковим ароматом. Спробуйте приготувати, це відмінні фаршировані кабачки.

Приємного апетиту!