Куряча печінка — рецепт приготування в духовці з овочами

Всім привіт! Знайшов цікавий рецепт приготування курячої печінки в духовці. Вирішив спробувати, але так як готував перший раз, вирішив, що не буду суворо дотримуватися рецепту, а привнесу своє. В результаті вийшло чудове блюдо, яке з задоволенням з’їли. Його можна використовувати не тільки як основне блюдо, але і з гарніром. Ми спробували зі спагеті, просто Смак!

В рецепті пропонувалося використовувати жменю дрібного цибулі-сіянки, у мене його не було, тому вирішив замінити зеленим цибулею, тим більше є свій, дуже соковитий. А також вирішив додати трохи брокколі, можна було взяти навіть трохи більше. Думаю якщо ви вирішите використовувати свіжу спаржу, зелений горошок, кукурудзу, смак тільки покращиться.

Більш детально процес приготування можна подивитися на моєму відео в кінці статті.

Як приготувати смачно і просто курячу печінку в духовці з овочами

Виходить відмінне блюдо. Ніжна печінка, м’які ароматні овочі. Відмінний вечерю або друге на обід. Готував перший раз, дуже-дуже сподобалося.

Час приготування близько години.

Інгредієнти

  • Куряча печінка — 700 гр.
  • Молоді кабачки — 2 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Помідори — 2 великі або 3 середні шт.
  • Часник — 2 великих зубчики
  • Перець солодкий — 1 шт.
  • Брокколі — кілька штук
  • Цибуля зелена — 1 пучок
  • Прованські трави — 1 ч. л.
  • Борошно — 3 ст. л.
  • Масло рослинне — 3-4 ст. л.
  • Перець мелений
  • Сіль (я використовував суміш Приправыч, 12 овочів і трав)

Приготування

Починаємо з підготовки інгредієнтів. Печінка у мене була заморожена, тому поставив її в мікрохвильовку на разморозку. Ретельно помив всі овочі, обсушил паперовими рушниками.

Приступаємо приготування. Добре промиваємо печінка, даємо стекти в друшляку. Відразу викладаємо її у форму для запікання.

Приправляємо свіжо меленим перцем і сумішшю Приправыч. Руками ретельно перемішуємо.

Обсипаємо борошном, ретельно перемішуємо. Збризкуємо рослинним маслом і ще раз перемішуємо.

Можна підготувати і запанірувати печінку в окремому посуді, а форму спочатку змастити маслом.

Форму з запанированной курячою печінкою ставимо в духовку, попередньо розігріту духовку до 230 градусів на 15 хвилин.

Поки запікається печінка, готуємо овочі. Ріжемо кабачки тонкими пластиками (підлозі кружками).

Моркву чистимо, ріжемо тонкими четвертинками.

Солодкий перець чистимо від насіння, нарізаємо невеликим кубиком.

Помідори трьом на крупній тертці до стану пюре.

Зелений цибулю дрібно шаткуємо і ріжемо два зубчики часнику.

У велику миску викладаємо кабачки.

Висипаємо нарізаний солодкий перець.

Додаємо нарізану моркву і помідорне пюре.

всі овочі Ретельно перемішуємо.

Висипаємо чайну ложку з гіркою прованські трави.

Посипаємо дрібкою солі.

Перемішуємо овочі.

Висипаємо зелений лук і часник.

Я додав ще трохи суміші Приправыча.

Ріжемо навпіл брокколі, викладаємо в овочі. Ще раз перемішуємо.

Через 15 хвилин дістаємо з духовки форму з печінкою.

Викладаємо приготовані овочі.

Змішуємо вміст і відправляємо в духовку при температурі 200 градусів на 20 хвилин.

Дістаємо з духовки наша страва, перемішуємо, щоб все змішалося з виступив соком.

Пробуємо на смак, якщо необхідно додаємо солі, перцю.

Ставимо знову в духовку хвилин на 10-15 до повної готовності овочів.

найсмачніша куряча печінка в духовці з овочами

Куряча печінка з овочами, запечена в духовці готова. Даємо трохи охолонути. Можна приступати до обіду.

Ми спробували спочатку як основне блюдо. Все вийшло відмінно. Їли з великим задоволенням. Спробував з майонезом, смак ще краще. Трохи залишилося, поставили в холодильник. На наступний день розігріли в мікрохвильовці і додали в якості гарніру відварені спагетті. Соковите Блюдо, печінка ніжна, а овочі м’які, ароматні. Раджу всім спробувати. Приємного апетиту!

Відео рецепт простий і швидкої курячої печінки з овочами в духовці