У нашій родині особливою популярністю користується паштет з курячої печінки. Відмінна закуска, добре йде на сніданок, так і просто на перекус. Ситна, ароматна, дуже смачна, а найголовніше і дуже корисна. Робимо паштет за своїм домашнім рецептом, готується легко, просто і швидко.
Особливо подобається, що виходить за консистенцією крем, для цього використовуємо завжди вершкове масло, яке надає особливу ніжність закуски. Завжди виходить просто чудово і на багато смачніше покупного. Тому пропоную спробувати наш домашній варіант.
Використовувати, звичайно, краще свіжу, охолоджену печінку, виходить смачніше, але і заморожена теж дає прекрасний результат. Головне, обов’язково після розморожування оглянути шматочки, прибрати плівочки, жирові прошарки, якщо такі є. Особливу увагу — не повинно бути мішечків з жовчю.
І ще один плюс, це бюджетність, всі інгредієнти не дорогі, доступні, готується близько півгодини, після чого вже можна пробувати.
Паштет з курячої печінки в домашніх умовах, покроковий рецепт з морквою і цибулею
Відмінна закуска, ніжна, дуже смачна, ситна і корисна. Робимо бутерброд на сніданок або перекус з свіжим ароматним чаєм.
На 100 грамів готової закуски — Калорії — 218.6 ккал. Білки — 10.9 гр. Жири — 18.7 гр. Вуглеводи — 1.7 гр. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.
Інгредієнти для паштету
- Куряча печінка — 850 гр
- цибуля Ріпчаста — 1 велика головка
- Морква — 1 шт.
- масло — 150 гр
- Масло рослинне
- Приправа (сіль, перець)
Рецепт печінкового паштету з курячої печінки
Починаємо приготування з печінки. У мене заморожена, тому довелося її заздалегідь дістати на разморозку. Упаковка була 850 грам, тому олії використовував 150 грам. На 1 кілограм, звичайно, беремо цілу пачку 180 грам. Заздалегідь дістаньте його з холодильника, щоб при використанні було м’яким.
Після розморожування печінки, обов’язково перевірте, чи немає на якому шматочку мішечка з жовчю. Проглядите — закуска вийде гіркою, приготуєте на викид.
Крок 1. Цибулю чистимо, ріжемо невеликими кубиками. Його можна нарізати півкільцями, за готовністю він все одно буде подрібнюватися.
Крок 2. Беремо жаровню, наливаємо 60-70 грамів рослинної олії, ставимо на плиту грітися. На цьому етапі можна додати масло часникового аромату. Пару зубчиків часнику розчавити лезом ножа і хвилину, дві, обсмажити їх в гарячому маслі, після чого прибрати. Я цього не роблю, так як у нас серед любителів цього паштету, є діти, яким часник не дуже подобається.
Крок 3. Закладаємо в розпечене масло порізану цибулю. Обсмажуємо до прозорості.
Крок 4. Очищену моркву натираємо на крупній тертці. В такому вигляді вона швидше стає м’якше.
Крок 5. Як тільки цибуля стане прозорим, викладаємо до нього моркву, перемішуємо. Накриваємо кришкою, тушкуємо овочі до м’якості.
Крок 6. Курячу печінку промиваємо під проточною водою, даємо стекти. Як тільки овочі стануть м’якими, викладаємо печінку в жаровню. Перемішуємо, Близько двох хвилин обсмажуємо, накриваємо кришкою, готуємо ще хвилин 10-12.
Крок 7. Кладемо пару столових ложок приправи «12 овочів і трав», її можна замінити додавши сіль, перець, пряні трави,на приклад, базилік, хмелі-сунелі.
Обсмажуємо ще 3-4 хвилини до готовності. Пробуємо на смак, якщо є необхідність, додаємо солі, приправ.
Крок 8. Викладаємо на тарілку обсмажену печінку, даємо кілька хвилин охолонути.
Крок 9. Вміст тарілки перекладаємо в чашу блендера. Подрібнюємо кілька секунд на невеликій швидкості, потім збільшуємо швидкість. Блендеруем до пастоподібного стану маси. Для особливого аромату можна додати чайну ложку мускатного горіха.
Крок 10. Закладаємо нарізане шматками, розм’якшене масло, знову включаємо блендер на 0,5-1 хвилину. Можна всю масу пропустити через м’ясорубку, але потім все одно доводиться доводити занурювальним. Мені подобається, коли паштет виходить як паста.
Крок 11. Викладаємо приготований паштет знову в жаровню, прогріваємо його хвилини 2-3, постійно помішуючи.
Крок 12. Готовий паштет викладаємо в миску, залишаємо його остигати. Щоб вийшло красиво, для цього можна використовувати різні форми для паштету. Як тільки він стане кімнатної температури, відправляємо в холодильник на пару годин. Паштет готовий, можна приступати до його знищення за столом.
Домашній печінковий паштет з курячої печінки
Намазуємо курячий паштет на шматок м’якої булки, зверху кладемо тонко нарізані пластики свіжого огірка, присипаємо дрібкою нарізаного кропу і петрушки. Все що потрібно для отримання задоволення.
Зберігається паштет в холодильнику дня три, чотири, але у нас більше двох він не залежується. З’їдається моментально.
Одного разу спробували зробити універсальний паштет для сніданку. На обробну дошку розстелили харчову плівку. На неї виклали паштет, розподілили його тонким шаром у вигляді прямокутника, злегка ущільнили. Зверху промазали вершковим сиром, присипали дрібно нарізаним кропом і згорнули в щільний рулет. Через дві години, дістали з холодильника, нарізали гуртками. З м’яким батоном і солодким чаєм, смак вийшов не передається.
Так що, раджу, готуйте, пробуйте. Приємного Апетиту!