Смажені креветки на сковороді рецепт з рисом з цвітної капусти

Проста, смачна і здорова версія улюбленого класичного китайського страви з низьким вмістом вуглеводів. Смажені креветки з рисом з цвітної капусти — ідеальне блюдо в будні дні, яке ви можете приготувати за 10 хвилин!

Використання рису з цвітної капусти скорочує час приготування, так як вам не потрібно готувати окремо. Такий рис можна відразу додавати прямо в каструлю і обсмажувати з іншими інгредієнтами. Це також відмінний спосіб приготувати овочеве блюдо. За смаком ніхто не здогадається, що це не рис! Структура дуже схожа на традиційний. Тільки корисніше!

Можна змінити цей рецепт, використовуючи курку або тофу замість креветок. Ви також можете використовувати смажений рис з цвітної капусти в якості гарніру. Додати інші овочі, використовуючи все, що у вас є під рукою. Додайте трохи подрібнених горіхів, наприклад, кешью. Так чи інакше, це смачне блюдо порадує Вас. Подивіться ще одне блюдо по-китайськи, яке теж готується швидко — Куряча грудка з цукіні на сковороді.

Рецепт смажених креветок на сковороді з рисом, з кольоровою капустою і яйцем

Якщо ви не знайомі з рисом, з кольорової капусти, подивіться в своїх місцевих продуктових магазинах. Щоправда, у наших торгових мережах це рідкісний продукт, тому раджу приготувати його своїми руками. Все, що вам потрібно, це качан цвітної капусти, терка для овочів або кухонний комбайн з лезом терки. Потрібно розібрати капусту на суцвіття і натерти на тертці (подрібнити в дрібну «крупу»).

Час продготовки: 5 хвилин. Час приготування: 5 хвилин. Загальний час приготування: 10 хвилин

Інгредієнти для приготування смажених креветок

  • 1 столова ложка кунжутного масла
  • 1 зубчик подрібненого часнику
  • невеликий шматочок свіжого імбиру
  • 1 невелика цибулина, нарізана кубиками
  • 12 великих сирих креветок
  • 1/2 чайної ложки приправи «Китайські п’ять спецій»
  • 1/2 чайної ложки сушених пластівців чилі
  • 1 невелика головка цвітної капусти
  • 250 грам суміші заморожених овочів: кукурудза, зелена квасоля, зелений горошок, морква
  • 3 столові ложки соєвого соусу
  • 1-2 столові ложки води
  • 2 великих яйця
  • Сіль і перець за смаком
  • Нарізану зелену цибулю для гарніру
  • Насіння чорного кунжуту

Як приготувати креветки з рисом з цвітної капусти на сковороді

У великий сотейник виливаємо ложку кунжутного масла. Ставимо його на плиту на середній вогонь.

В розігріте масло викладаємо порізану дрібними кубиками цибулину.

Шматочок імбиру трьом на дрібній тертці, часник дрібно-дрібно рубаємо. Відправляємо до цибулі, обсмажуємо 30 секунд.

Свіжі креветки розморожуємо, очистити від панцира. Викладаємо їх у сотейник.

Додаємо приправу «Китайські п’ять спецій», сушений перець чилі, щіпку солі і меленого перцю.

Обсмажуємо протягом 3-4 хвилин, постійно помішуючи кулінарної лопаткою, поки креветки не стануть в основному рожевими і непрозорими.

Додаємо «рис з кольорової капусти».

Щоб приготувати такий оригінальний рис, потрібно качан цвітної капусти промити водою, ретельно струсити всі краплі вологи. Розібрати на суцвіття. За допомогою кухонного комбайна, з встановленим лезом терки, подрібнити капусту в дрібну крупу.

Тепер закладаємо суміш заморожених овочів.

Наливаємо соєвий соус, воду і добре перемішуємо. Доводимо вогонь до максимуму, накриваємо кришкою і тушкуємо 4 хвилини, періодично помішуючи.

У центрі робимо поглиблення діаметром близько 7-8 сантиметрів.

Вбиваємо туди два яйця. Приправляємо сіллю і перцем. З допомогою лопаточки збиваємо яйця до готовності протягом приблизно 1 хвилини, поки вони не стануть злегка обсмаженими.

Потім перемішуємо їх з рисом і креветками. Ще готуємо з хвилину.

Наше блюдо зі смажених креветок з рисом з цвітної капусти готово. Можна знімати пробу і подавати на стіл.

Смажені креветки на сковороді з рисом з цвітної капусти з яйцем

Подавати відразу ж, приправивши нарізаним зеленим цибулею і посипавши кунжутом. Зберігати можна в холодильнику до 3 днів.

Якщо Вам сподобався рецепт, Ви приготували і страва сподобалася, поділіться ним в соціальних мережах з друзями і напишіть свій відгук у коментарях. Приємного апетиту!