Як приготувати смачні пельмені в домашніх умовах, рецепт

Вітаю читачів мого блогу! Сьогодні поділюся рецептом з азіатської кухні. Пропоную приготувати домашні пельмені, які популярні на Тайвані. Для нас вони незвичайні по виду, відрізняються від російських класичних пельменів. Більше нагадують невеликі манти, але вигляд не головне.

Вони дуже смачні, тому вирішив поділитися рецептом з вами. Особливий смак начинки надає соус — кулінарне вино шаосин, популярна приправа в Китаї. Можна замінити сухим білим вином. Або, як радять наші досвідчені кулінари китайської кухні, на крайній випадок — горілкою.

А для приготування соусу, яке подається до цих пельменів, обов’язково використовуйте масло чилі. Його нескладно зробити в домашніх умовах. Як приготувати, знайдете в рецепті.

Для любителів азіатської кухні — гострою, ароматною і дуже смачною, пропоную подивитися ще рецепти, які ви знайдете тут:

  • Свинина в кисло-солодкому соусі по-корейськи
  • Рецепт смаженої червоної риби
  • Курка з овочами, тушкована в соєвому соусі
  • Смажені креветки на сковороді по-китайськи

Як приготувати дуже смачні домашні пельмені з фаршем

Розмір порції: 1 пельмень. Калорії на порцію: 146 ккал. Жири: 7,9 гр. Вуглеводи: 12,9 гр. Білки: 5,6 гр. Харчові волокна 0,5 гр. Цукор 0,5 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.

Інгредієнти на 20 штук

Для тесту

  • 2,5 склянки універсальної борошна
  • 0,5 чайної ложки активних дріжджів
  • 2 ч. л. цукру
  • 3/4 склянки і 2 столові ложки теплої води

Для начинки

  • 220-230 грам свинини
  • 220-230 грам курячого фаршу
  • 2 ч. л. подрібненого часнику
  • 3 ч. л. подрібненого імбиру
  • 2 нарізаних зелених цибулини
  • 1 столова ложка вина шаосин або рисового вина
  • 2 столові ложки устричного соусу
  • 1 чайної ложки кунжутного масла
  • 1/4 чайної ложки чорного перцю

Для приготування

  • 3 столові ложки рослинної олії
  • Від 6 до 7 пельменів
  • 1 склянку води
  • Насіння чорного кунжуту

Для соусу

  • столова ложка соєвого соусу
  • столова ложка оцту
  • чайна ложка масла чилі, за бажанням

Приготування

Оскільки тісто має піднятися приблизно за 1 годину 30 хвилин, давайте спочатку зробимо тісто!

Універсальну борошно, активні дріжджі і цукор насипати в чашу блендера. На невеликій швидкості перемішуємо всі інгредієнти для пельменного тесту.

Заливаємо теплою водою, перемішуємо на середній швидкості.

Місимо 3-4 хвилини або поки не перетвориться на шматок тіста. Ви можете приготувати це тісто в мисці вручну.

Дістаємо тісто, формуємо кулю.

Перекладаємо його в невелику миску.

Накриваємо тісто поліетиленовою плівкою і даємо йому піднятися в теплому місці протягом 1 години 30 хвилин.

А поки займемося начинкою! Філе свинини подрібнюємо через м’ясорубку. Якщо у вас готовий фарш, відміряємо близько 230 грам.

Перемішуємо в мисці свинячий фарш з курячим фаршем.

Додаємо подрібнений часник, дрібно-дрібно нарізаний імбир, нарізаний зелена цибуля і чорний перець. Наливаємо 2 столові ложки устричного соусу, ложку кулінарного вина шаосин або рисового вина, кунжутне масло.

Добре перемішуємо, поки фарш не стане однорідної текстури.

Через 1 годину 30 хвилин тісто має збільшитися вдвічі або втричі. Викладаємо на робочу поверхню, присипану борошном. Розгортаємо в коло. Скачуємо тісто в формі довгої ковбаски. Скачуємо товщиною близько 3 сантиметрів.

Поділяємо тісто на шматочки, приблизно по 50 грам (можна зробити маленькі по 25 грам) і скачуємо кожен шматок в маленьку кульку. Накриваємо на час чистим кухонним рушником.

Розплющуємо один пальцями. З допомогою качалки розгортаємо в кружечки діаметром 7-8 сантиметрів. Намагаємося розкачати так, щоб по краях тісто було тонше, ніж у центрі. Робимо по одному шматочку за раз, залишаючи інші накритими чистим кухонним рушником.

Кладемо 1 столову ложку начинки з гіркою в центр. Вказівним і великим пальцями піднімаємо краю до верху, поки великий палець лівої руки проштовхує начинку всередину. Защепляем краю по колу.

Повинні вийти ось такі вироби, схожі чимось, на маленькі манти.

Змащуємо дно глибокої сковороди олією (близько 3 столових ложок). Викладаємо в неї виготовлені пельмені.

На середню таку сковороду вміститься від 6 до 7 пельменів, а з інгредієнтів за цим рецептом вийде 20 штук звичайного розміру або 40 маленьких.

Даємо постояти 15-20 хвилин без кришки. Таким чином, пельмені не прилипнуть один до одного під час приготування.

Заливаємо одним склянкою холодної води, щоб покрити пельмені на 3/4. Якщо води буде мало, трохи додати. Ставимо на плиту.

Накриваємо кришкою, доводимо до кипіння на середньому вогні. Коли вода майже википить вся, швидко відкриваємо кришку, щоб вийшов весь пар, знову накриваємо кришкою, залишаючи сковороду трохи прочиненими.

Завершуємо приготування на середньому вогні, приблизно близько 10 хвилин, поки пельмені повністю не приготуються, а знизу не підсмажаться і не стануть хрусткими.

Посипаємо насінням чорного кунжуту. При бажанні Ви можете прикрасити нарізаною зеленою цибулею або червоною паприкою.

Дуже смачні пельмені з м’ясним фаршем

Пельмені готові, тепер приготуємо соус, який будемо подавати до них на стіл. Хоча можна використовувати готові, різні гострі томатні кетчупи, соєві соуси. Але раджу подивитися цей і зробити, як його роблять на Тайвані.

У невеликій мисці змішуємо столову ложку соєвого соусу, ложку оцту і дуже ароматного масла чилі. Раджу обов’язково зробити і використовувати таке масло. Саме масло і соуси з них підходять до салатів, свіжим овочам, прекрасне доповнення до м’яса, рибі, птиці, гарнірів.

Дуже ароматне, гостре. Навіть у невеликих кількостях розкриває смак всіх складових страви. Приготувати його вдома не складно.

Треба в ступці ретельно подрібнити суміш з 2 столових ложок пластівців перцю чилі, 2 ст. ложок меленого червоного перцю, сичуаньського перцю (1 ч. л. меленого і 2 ч. л. горошком) і 2 ч. л. китайської приправи «5 спецій». Після подрібнення додати 2 зірочки бадьяна і 2 лаврових листа.

Нагріти на плиті на малому вогні 200 мл рослинного масла, в який покласти невеликий шматочок імбиру. Як тільки імбир зморщиться і стане золотистого кольору, шматочок прибрати, а масло перелити у спеції. Перемішати і дати настоятися 5-10 хвилин. Після чого прибрати бадьян і лавровий лист. Зберігати можна в холодильнику.

Тепер подаємо пельмені на стіл з гострим ароматним соусом. Пробуємо і насолоджуємося смаком. Приємного апетиту!