Вареники з сиром – дуже смачні рецепти в домашніх умовах

Друзі, привіт! Я відразу з питанням: чи любите вареники з сиром, та з вершковим маслом і сметаною? Ну, напевно, ніхто не відмовиться від такого ласощі. Я пропоную приготувати сьогодні такі вареники, як у фільмі «Вечори на хуторі поблизу Диканьки».

Дізнаєтеся знамениті варенички з фільму, які самі підскакують в рот? А ось вони в сметанці.

загалом, сьогодні розповім, як приготувати домашні тоненькі, ніжні вареники – та так, щоб вони не розвалювалися при варінні і зберігали форму, як у мене.

Солодкі вареники з сиром — рецепт з покроковими фото в домашніх умовах

Начинка може бути різною: капуста, картопля (плюс смажену цибулю або плюс гриби), м’ясо. Я приготував з домашнім сиром. Отже, для таких вареників на тонкому тесті знадобляться зовсім звичайні продукти.

Інгредієнти для тіста:

  • борошно – 2 склянки;
  • яйце – 1 шт.;
  • сіль – за смаком;
  • вода – ½ склянки.

Для начинки:

  • сир – 300 г (у мене домашній, не м’який);
  • яйце – 1 шт.;
  • сіль – за смаком;
  • масло вершкове – 50 г (для змащування вареників);
  • сметана (за бажанням)– при подачі.

Хочу звернути увагу, що тісто тут найпростіше, за рахунок яйця воно не розварюється. Знаю, що роблять тісто для вареників на кефірі, на соняшниковій олії, миє ще як, але, щоб отримати такі ніжні і тонкі рекомендую класичний варіант – борошно, яйце, сіль, вода.

Як приготує смачні вареники з сиром:

Крок 1. борошно вбиваємо яйце і додаємо дрібку солі в тісто.

Крок 2. Вливаємо воду і замішуємо некруте тісто.

Крок 3. Тепер викладаємо його на подпыленную борошном поверхню.

Крок 4. І ще домішують руками, обминаючи його, поки воно стане таким акуратно округленим.

Крок 5. Шар тіста покласти в пакет і даємо йому відпочити хвилин 15-20 – це важливо. Після цього тісто стане еластичним і їм буде легко і приємно працювати.

Крок 5. Тепер підготуємо начинку: у сир уб’ємо яйце.

Крок 6. Посолимо і розмішуєм.

Крок 7. Ось така начинка повинна вийти. Я вже говорив, що у мене сир домашній, але можна взяти і магазинний будь-якої жирності, головне, щоб він не був мокрим.

Крок 8. По закінченню 15-20 хвилин тісто ділимо на 4 частини.

Крок 9. Кожну частину для зручності скачуємо в колобок.

Крок 10. Підготуємо дощечку: посиплемо її борошном – на ній будемо класти наші готові вареники.

Крок 11. Тісто починаємо розгортати.

Крок 12. потрібно Розкачати тонкий пласт і нарізати на квадратики.

Крок 13. На кожен квадратик потрібно покласти начинку – по чайної ложки сиру.

Крок 14. А тепер ліпимо вареники, роблячи з квадратика трикутник і защипывая всі краї, як показано на фото.

Крок 15. Готові вареники кладемо на дошку, посипану борошном.

Крок 16. В цей час вже можна ставити на вогонь воду для варіння вареників. Не забуваємо її посолити – чайну ложку солі сміливо насипте.

Крок 17. Я варю в чавунці, у вас це може бути звичайна каструля, головне накрийте кришкою і дайте закипіти.

Крок 18. Поки вода закипає, наліпити всі вареники.

Крок 19. Як вода закипить, кидайте вареники варитися.

Крок 20. Розтопіть вершкове масло.

Крок 21. після того, Як вареники спливуть наверх – вони приготувалися.

Крок 22. Відкиньте їх на друшляк.

Крок 23. Полийте вареники з сиром розтопленим вершковим маслом.

За бажанням подавайте зі сметаною.

Дуже смачні, солодкі вареники з сиром

Відкрию секрет: такі вареники особливо гарні, коли і сир, і сметану, і яйця, і масло – все домашнє або фермерське.

І розлітаються вони просто моментально.

Друзі, обов’язково приготуйте! Не так багато метушні, як може здатися – зате задоволення таке!.. Приємного апетиту! Їжте смачно і всього вам доброго!

Солодкі вареники з сиром приготовані на воді в домашніх умовах

Мій улюблений рецепт вареників з солодким сиром. Найбільше подобається подавати їх із солодкими вершками, йогуртом, корицею та полуничним соусом. Смакота!

Загальний час приготування: 1 година 40 хв. Калорійність — 458 ккал.

Інгредієнти на 50 пельменів

Для тіста:

  • 250 гр. борошна
  • 140 гр. води
  • 20 гр. вершкового масла
  • 0,5 чайної ложки солі

Для начинки:

  • 500 гр. сиру
  • 2 жовтки
  • 50 гр. цукру або за смаком
  • 1 чайна ложка екстракту ванілі або 1 столова ложка ванільного цукру

Для подання:

  • збиті вершки
  • кориця
  • полуничний соус — полуниця, змішана з цукром

Як приготувати вареники з сиром

Робимо тісто для пельменів:

1. Борошно змішуємо з сіллю.

2. У маленькій каструлі нагріваємо воду з маслом, поки вона не стане дуже гарячою, але не доводимо до кипіння.

3. Перелити воду в муку.

4. Перемішуємо ложкою, поки інгредієнти не будуть повністю об’єднано.

5. Замішуємо тісто руками або кухонним комбайном з допомогою крючковідного наконечника. Тісто має бути добре підготовленим, м’яким і гладким.

6. Тісто обернути поліетиленовою плівкою і дати постояти 30 хвилин.

Готуємо сирну начинку:

1. Змішуємо жовтки з цукром (їх можна тільки розмішати виделкою), можна використовувати ту ж миску, в якій замішували тісто.

2. Додаємо залишилися інгредієнти в начинку і перемішуємо до однорідності суміші.

Ліпимо пельмені:

1. Тісто ділимо на дві частини.

2. Першу частину розкачуємо на злегка посипану мукою стільницю (мені подобаються силіконові килимки для розкочування).

3. Ріжемо кола (для цього можна використовувати тонкостінний стакан).

4. Викладаємо ложкою начинку на кожен кружечок тіста.

5. Складаємо удвічі і скріплюємо краю.

Готуємо пельмені:

варимо Вареники у великій каструлі в підсоленій воді на середньому вогні.

1. Кидаємо В каструлю 10-12 штук за раз. Через деякий час помішуємо дерев’яною ложкою, щоб вони не прилипли до дна каструлі.

2. Як тільки вареники спливуть, варимо ще 1-2 хвилини.

3. Виймаємо з каструлі і перекладаємо на тарілку.

Таким чином варимо залишилися.

Подавати зі збитими вершками і корицею, йогуртом і корицею, полуничним соусом (змішана полуниця з цукром).

Приємного апетиту!

Як приготувати тісто на молоці для вареників з сиром

Перше, що потрібно зробити, якщо ви вирішили приготувати вареники, це приготувати тісто. Щоб тісто для вареників вийшло смачним, спробуйте приготувати тісто на молоці. Для цього вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • 500 грамів пшеничного борошна
  • 1 яйце
  • Половина чайної ложки солі
  • 1 склянку дуже холодного молока
  • 1 столова ложка цукру

В глибоку миску просійте борошно, додайте сіль і цукор, вбийте яйце, вилийте склянку молока. Добре перемішайте тісто. Якщо тісто вийде рідкуватим, додайте ще трохи борошна і перемішайте руками. У вас повинно вийти круте тісто, яке не липне до рук. Тісто накрийте рушником і залиште полежати приблизно півгодини, тим часом приготуйте начинку для вареників з сиром.

5 ідей, як приготувати солодку начинку для вареників з сиром

Начинку для вареників з сиром можна приготувати абсолютно по-різному. Коли задумувалася ця стаття, навіть не підозрював, що існує так багато варіантів начинки для вареників з сиром. Підібрав п’ять солодких варіантів. Всі рецепти розраховані на 500 грамів сиру, тобто більш ніж на 50 вареників.

1. Солодкі вареники з сиром

  • 500 грамів сиру
  • 1 яйце
  • 3 столові ложки цукру
    Щіпка солі
  • 1 столова ложка розтопленого вершкового масла

2. Солодка начинка з сиру з ваніллю

  • 500 грамів сиру
  • 1 яйце
  • 1 столова ложка цукру
  • 1 чайна ложка ванільного цукру
  • Щіпка солі

3. Вареники з полуницею та сиром

  • 500 грамів сиру
  • 300 грамів полуниці
  • 1 яйце
  • Щіпка солі
  • Цукор за смаком

4. Вареники з чорницею і сиром

  • 500 грамів сиру
  • 250 грамів чорниці
  • Цукор за смаком (чорницю потрібно розтерти з цукром у блендері, потім додати в блендер сир)

5. Вареники з сухофруктами і корицею

  • 500 грамів сиру
  • 2 яєчних жовтка
  • Щіпка кориці
  • Цукор за смаком
  • 3 столові ложки родзинок і 5-10 штук кураги

Як заморозити вареники і смачно приготувати

Як заморозити пельмені:

Вареники, як і пельмені можна заготовити в великій кількості і заморозити. Піднос або дерев’яну дошку посипати борошном, щоб вони не прилипли. Відправити у морозильну камеру холодильника. Після заморожування перекласти в контейнери або пакети.

Як приготувати заморожені вареники:

Заморожені пельмені не розморожуємо (кидаємо заморожені прямо в киплячу воду). Такі пельмені готуємо тільки до тих пір, поки вони не спливуть на поверхню води, не довше.

При приготуванні заморожених пельменів важливо не кидати занадто багато у киплячу воду, температура води дуже сильно знизиться, і пельмені лопнуть. Готуємо близько 8 шт.