Як смачно приготувати омлет на сковороді — прості рецепти без молока

Всім привіт! Сьогодні поділюся рецептом страви французької кухні. Готувати будемо смачний сніданок. Франція – країна з винятковою культурою харчування. Ні один з жителів цієї країни не буде їсти на бігу або поспішно. Справжній француз відмовиться від фастфуду та бутерброда, він обов’язково акуратно сервірує стіл, розкладе прилади і тільки після цього з насолодою поїсть. Цьому відношенню до їжі всіх французів привчають з дитинства.

Всі французькі рецепти дуже чіткі, з вивіреними пропорціями, які не допускають ніяких імпровізацій. Основна вимога – якісні та свіжі продукти. На сніданок французи воліють легкі закуски – солодку випічку, чорний кави і трохи солоних закусок.

найпопулярнішими стравами до сніданку залишаються відварені яйця і омлет. Пропонуємо вам приготувати класичну версію французького омлету по простому рецептом. Це блюдо відрізняє виняткова ніжна структура, яка досягається завдяки тонкощам обсмажування.

Рецепт простого омлету на сковороді — швидко і смачно без молока

Рецепт французького омлету не допускає введення води або молока. Маса не збивається, а просто перемішується. За рахунок чого ж виходить така приголомшлива структура і пишність? Про це ви дізнаєтесь, коли дочитайте статтю до кінця.

На наш смак, омлет виходить, як би недожаренный, трохи вологий. Виріб готується на повільному вогні, як би нудиться. На французькому омлеті ніколи не буває засмаженою скоринки.

Час приготування 15 хвилин. Харчова цінність на 100 г: Калорійність — 322.6 гр. Білки — 13.1 гр. Жири — 29.5 гр. Вуглеводи — 1.3 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.

Склад:

Перед приготуванням дістаньте продукти з холодильника заздалегідь, краще якщо вони будуть кімнатної температури.

  • яйця – 3 шт.
  • сир твердий 50% – 50 г
  • масло – 40 г
  • сіль, перець – за смаком.

Приготування

Для приготування страви потрібно сковорода, на якій яйця повинні вільно ковзати. Для омлету з двох-трьох яєць візьміть сковороду діаметром 18-22 см.

Крок 1. Вимиємо яйця, витремо рушником. У миску для збивання омлету вбиваємо яйця, намагаємося щоб в масу не потрапила шкаралупа. Додаємо по дрібці солі і перцю. Проколюємо виделкою жовтки і збиваємо масу протягом 1 хвилини.

Крок 2. Відразу ж встановлюємо сковороду на середній вогонь і викладаємо вершкове масло. Воно повинно розтопиться і добре нагрітися. При появі пухирів знімаємо сковороду з вогню.

Цей французький омлет готується тільки з вершковим маслом. Краще масло з жирністю 82%.

Крок 3. Розтоплене масло виливаємо в яєчну суміш. Одночасно інтенсивно збиваємо масу виделкою так, щоб яйця не згорнулися від гарячого масла.

Крок 4. Виливаємо отриману масу в сковороду. Встановлюємо тихий вогонь. Акуратно силіконової лопаткою підхоплюємо краю силіконової лопаткою і підтягуємо їх від краю до центру так, щоб вийшли хаотично розташовані складки. Досвідчені кулінари додатково підкручують їх. При цьому слід не допускати розривів. Цей прийом і додасть пишність виробу.

Крок 5. Коли маса перестане текти, але все ще залишається вологою, викладаємо половину натертого сиру.

З добавок допускається використання тертого сиру, трохи овочів і зелені для прикраси.

Крок 6. Французький омлет складається в три оберти. Одну третю частину загортаємо на протилежну сторону. Зручно це зробити силіконової лопаткою.

Аналогічно поступаємо з іншою частиною. Виходить акуратний згорток овальної форми. Злегка приминаем підрівнюємо його.

Простий смачний омлет з сиром без молока

Тарілку для подачі прогріваємо в СВЧ печі і накриваємо нею сковороду. Перевертаємо омлет на тарілку. Гарячий омлет відразу посипаємо рештою сиром і прикрашаємо кільцями болгарського перцю або іншими овочами. Зверху на омлет викладаємо листя кінзи або петрушки.

Страву можна доповнити сирним соусом і хрусткими тостами. Часто на омлет викладають відварні лісові гриби або овочі. Страва не зберігають, не розігрівають і не готують великими порціями.

Рецепт омлету без молока з тунцем і лимоном на сковороді

Омлет з тунцем і лимоном незвичайний, але відмінно підходить для сніданку або швидкого перекусу.

Час підготовки: 15 хв. Час приготування: 10 хв. Загальний час: 25 хв. Харчова цінність на 100 г: Калорійність — 180.2 ккал. Білки — 15.6 гр. Жири — 12.5 гр. Вуглеводи — 1.3 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.

Інгредієнти на 2 порції

  • 4 яйця
  • 160 гр. консервованого тунця
  • 0,5 маленької цибулини
  • 1 лимон (цедра)
  • петрушка
  • сіль
  • перець
  • оливкова олія першого холодного віджиму

Як приготувати омлет з тунцем і лимоном

Спочатку збийте в мисці яйця з невеликою кількістю солі і перцю.

Наріжте петрушку і цибулю і додайте їх до яєць разом з тунцем і тертою цедрою лимона.

Нагрійте трохи олії в сковороді з антипригарним покриттям, потім вилийте яєчну суміш і готуйте на середньому або повільному вогні, поки вона повністю не схопиться, потім переверніть його з допомогою лопатки приготуйте другу сторону.

Омлет з тунцем і лимоном готовий, ви можете подавати його гарячим, теплим або навіть холодним, в залежності від вашого смаку.

Як смачно приготувати омлет на сковороді з борошном без яєць і молока

Це оригінальний рецепт приготування омлету на сковороді з борошном з нуту. Процес приготування простий, може бути з’їдений як гарячим , так і холодним. Веганські варіант класичного, оскільки завдяки використанню борошна з нуту готується смачний омлет без яєць і без сиру.

В рецепті можна також додати терті овочі безпосередньо в тісто, наприклад, цибулю або кабачки, час приготування залишиться незмінним.

Час підготовки: 10 хв Час приготування: 15 хв. Загальний час: 25 хв + 1 годину. Харчова цінність на 100 г: Калорійність — 200.1 ккал. Білки — 6.2 гр. Жири — 8.4 гр. Вуглеводи — 24.9 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.

Інгредієнти на 2 порції:

  • 150 грамів борошна з нуту
  • 350 мл газованої води
  • 8 гр. оливкової олії першого холодного віджиму
  • 2 гр. солі
  • оливкова олія першого холодного віджиму (для смаження)

Як приготувати омлет з борошна з нуту без яєць і молока

Просійте борошно з нуту в миску. Додайте газовану воду невеликими порціями і перемішуйте до однорідності.

Коли у вас вийде однорідне тісто, додайте масло і сіль. Потім перемішайте ще раз і дайте постояти годину.

Нагрійте трохи олії в сковороді з антипригарним покриттям. Вилийте в нього рідке тісто і готуйте близько 10 хвилин, потім переверніть з допомогою лопатки на іншу сторону. Готуйте ще близько 5 хвилин.

Ваш омлет з борошном з нуту готовий до подачі. Подавати теплим з чаєм або кавою. Холодним він не буде менш смачним.

Приємного апетиту та успіхів у кулінарії!!!