Хочу запропонувати вам цікавий рецепт заготівлі на зиму. Будемо маринувати огірки з кабачками в літрових банках без стерилізації. Це дуже простий варіант дуже смачних хрустких овочів, які можна приготувати дуже швидко.
Взимку це буде чудова закуска для вашого обіднього столу, так і в свято, гості з задоволенням скуштують такі чудові овочі. Обов’язково попросять дати рецепт приготування.
Ми кожен рік обов’язково заготовляємо кілька баночок. Вони добре стоять навіть у коморі і не вимагають особливих умов зберігання. Літрова банка самий оптимальний варіант для таких заготовок. Відкрили і відразу з’їли, залишків ніколи не залишається. Навіть розсіл випивається, дуже смачний. Зручно і без проблем.
Можливо вам буде цікаво дізнатися мої рецепти маринованих заготовок:
- Асорті з огірків, помідор і кабачків
- Мариновані огірки з помідорами
Рецепт маринованих огірків на зиму з кабачками без стерилізації
Ця закуска відмінно підходить до м’яса, рибі. Я дуже люблю з гарячим картопляним пюре. Ідеальне доповнення на обід і на вечерю. Спробуйте.
Сьогодні будемо маринувати огірки з кабачками на зиму. Для закачування приготували три літрові банки.
Інгредієнти:
- 3 молодих середніх кабачка
- 9 невеликих огірків, кілька штук маленьких (для заповнення порожнеч)
- Невелика морква
- 1-2 головки часнику
- Червоний болгарський перець
- Гілочки кропу і петрушки з розрахунку по 1 гілочці на банку
Для маринаду
- Цукор — 8 столових ложок
- Сіль — 4 столових ложки
- Оцет 9% — 240 мл
- Перець запашний горошком
- Перець чорний горошком
- Коріандр
- Лавровий лист
- Гвоздика
- Вода-2 л
Приготування огірків з кабачками на зиму
Три літрові банки потрібно простерилізувати. Найпростіші способи можете вибрати тут. Кришки для закачування потрібно прокип’ятити 5 хвилин.
Починаємо з підготовки інгредієнтів. Моркву миємо, чистимо і ріжемо на тонкі кружечки. Болгарський перець очищаємо від насіння, нарізаємо соломкою. Чистимо часник, обполіскуємо зелень. Огірки закладаємо в холодну воду на 40-50 хвилин.
В банку кладемо по 1 гілочці кропу і петрушки, 1-2 зубчики часнику, 3-4 кружальця моркви і кілька штук солодкого перцю.
Зливаємо воду з огірків, обрізаємо з обох сторін кінчики.
Беремо кабачок, відміряємо шматок по довжині огірка, відрізаємо.
Цю частину ріжемо на 4 частини по довжині, а залишок ріжемо кружальцями.
Закладаємо овочі в банку вертикально, по черзі — огірок, кабачок і в центр кабачок.
Решту заповнюємо маленькими огірочками і кружальцями кабачки.
Зверху закладаємо часточку часнику, кілька кружалець моркви і соломок солодкого перцю. Так заповнюємо всі 3 банки.
Кип’ятимо воду в каструлі, обережно заливаємо в овочі, накриваємо кришками на 15 хвилин.
Поки прогріваються овочі, готуємо маринад. Ставимо в каструлі на вогонь 2 літра води.
Висипаємо в воду 8 столових ложок цукру і 4 столових ложок солі. Все розмішуємо до повного розчинення.
Поки готується розсіл, огірки прогрілися. Зливаємо обережно гарячу воду з банок з допомогою зливний кришки, марлі або друшляка.
Тепер додаємо спеції, по половині чайної ложки коріандру, 1-2 гвоздики.
Кидаємо по 2 горошини запашного перцю, по половині чайної ложки чорного перцю горошком і лавровим листом.
Коли розсіл закипить, виливаємо 240 мл оцту, даємо покипіти ще 1 хвилину. Відразу ж заливаємо його в банки до самого верху. Накриваємо кришками, закатуємо.
Мариновані на зиму огірки з кабачками
Перевертаємо догори дном, накриваємо пледом або товстим рушником і залишаємо до повного охолодження.
Охолоджені заготовки можна прибирати в льох, або в комору. Через місяць можна знімати пробу і насолоджуватися смаком маринованих, хрустких овочів.
Хто спробував приготувати також, напишіть в коментарях, як Вам на смак моє пропозицію заготівлі огірків з кабачками.