Рецепт варення з червоної смородини на зиму. Як зварити густе варення

Привіт, друзі! Я вже ділився з вами тим, як я заготовляю на зиму полуничний джем, як варю ароматне варення з чорної смородини, малини. А сьогодні розповім, як заготовив ще кілька баночок густого варення з червоної смородини.

Зізнаюся, це найбільша моя улюблена солодка заготівля до тонких млинців.

Варити такий джем нескладно, головне набратися терпіння, щоб почистити смородину. Так кожну ягідку доводиться відокремлювати, але результат вас неодмінно порадує. Відмінний варіант до чаю і млинців!

Рецепт густого варення з червоної смородини на зиму без стерилізації

Для приготування джему з червоної смородини знадобиться власне сама ягода і цукор.

Скажу, що робити можна на око – все залежить від смаку.

Але приблизно, пропорції такі:

  • смородина червона – 1,5 кг;
  • цукор – 0,7 кг

Якщо ягода дуже кисла, візьміть трохи більше цукру і варіть по своєму смаку.

Як приготувати густе варення з червоної смородини

Крок 1. Промийте ягоду під проточною водою. Приберіть сміття, яке розуміється наверх.

Крок 2. Злийте воду, коли наверх не буде більше спливати нічого.

Крок 3. Тепер потрібно кожну ягоду очистити зі стебелечка.

Крок 4. Ось так повинно вийти. Ягідка до ягідці.

Крок 5. Ягідки всі залишаються ціленькими, але якщо яка і пом’ялася, не переживайте – нам все одно далі її пропускати через комбайн для подрібнення.

Крок 6. Тепер порційно, в чашу кухонного комбайна, закладаємо смородину, додаємо кілька ложок цукру.

Крок 7. І подрібнюємо все на середній швидкості.

Крок 8. Має вийти ось така кашка — ягідне пюре.

Крок 9. Так подрібнюємо всю смородину з цукром. Перекладаємо всі пюре в каструлю, де буде варитися варення. Для експерименту я додав пару жмень цілих ягід.

Крок 10. Ставимо майбутнє варення на середній вогонь. Варимо у посуді з товстим дном.

Крок 11. Почне закипати, можна помішувати, але не знімайте пінку – це натуральний пектин, за рахунок якого джем загусне.

Крок 12. Через 20 хвилин варіння вміст почне міняти колір, а пінка загусати.

Крок 13. Ще через 20 хвилин пінка почне збиратися, утворюючи товсті смуги на поверхні джему.

Крок 14. А ще через 20 хвилин воно повністю загусне.

Крок 15. В загальній складності варення варилося в межах години. Гарячим розподіляємо по банках.

Крок 16. І швидко закручуємо банку.

Крок 17. Даємо банках охолонути.

Густе варення на зиму з червоної смородини

Варення зі смородини прекрасно зберігається навіть у ніші в темному місці при кімнатній температурі.

Заварюйте чай, спечіть млинці або сирники і приємного апетиту!

Джем виходить густий, його можна і на хліб намазати і використовувати у випічці.

Друзі, використовуйте момент і заготовте на зиму такі ласощі. У зимовий холодний вечір ох, як приємні спогади про літо. Я аромат літа вже зберіг, чого і вам раджу! До нових цікавих і смачних рецептів!

Подивитеся ще 5 рецептів приготування солодкого десерту на зиму.

Простий рецепт домашнього варення із червоної смородини без кісточок

Терпке варення із червоної смородини, в якому максимально використовуються ці прекрасні літні ягоди. Смачно на тостах і ідеально підходить для приготування печива взимку.

Загальний час приготування: 40 хвилин. Кількість порцій: 4 маленькі баночки. Калорійність на баночку: 2357 ккал. Вуглеводи: 589 гр. Білки: 42 гр. Жири: 6 гр.

Інгредієнти

  • 1,2 кг червоної смородини
  • близько 250 мл (1 склянка) води
  • близько 700 – 750 г цукрового піску

Приготування

Крок 1. Вимийте ягоди і покладіть їх у каструлю. Стеблинки можна не видаляти.

Крок 2. Налийте води, вона повинна покривати ягоду.

Крок 3. Доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні близько 20 хвилин, періодично помішуючи.

Крок 4. Відкиньте на сито і перетріть ягоду ложкою.

Крок 5. Зважте ягідне пюре. Помістіть його у велику каструлю і додайте таку ж кількість цукру. Добре перемішайте.

Крок 6. Варіть варення, часто помішуючи, щоб цукор розчинився. Як тільки суміш закипить, варити протягом 4-5 хвилин.

Крок 7. варення Розлийте по стерилізованим банкам.

Зберігати в холодильнику. Для зберігання в коморі, варення краще простерилізувати у киплячій воді протягом 5 хвилин.

Густе варення намазати на шматок м’якого хліба — чудовий десерт до чаю.

Домашнє варення з червоної смородини на зиму без кісточок

Рецепт не складний і містить покрокове пояснення процесу. Маючи під рукою таку цінну шпаргалку, не тільки досвідчена господиня, але й початківець кулінар, з легкістю приготувати смачне і корисне ласощі.

Необхідні інгредієнти

  • червона смородина — 1,5 кг
  • цукор — 1,5 кг
  • вода — 300 мл

Як приготувати смачне варення із червоної смородини

  1. Червону смородину очистити від гілочок і черешків, перебрати, добре вимити і обсушити на паперовому рушнику.
  2. В емальовану каструлю налийте води, поставте на плиту і доведіть до кипіння на середньому вогні.
  3. Коли вода почне інтенсивно кипіти, Засипте ягоди, зменшіть вогонь наполовину і готуйте 10-15 хвилин.
  4. Зніміть каструлю з плити, злегка остудіть і протріть смородину через кухонне сито.
  5. Отримане фруктове пюре перелийте в каструлю, поставте на вогонь.
  6. Всипте цукровий пісок, дуже добре перемішайте і доведіть до кипіння.
  7. Варіть 30 хвилин, регулярно знімаючи утворилася на поверхні піну.
  8. Гаряче варення розлийте по стерильним банкам, загорніть металевими кришками.
  9. Переверніть догори дном, накрийте рушником і залиште остигати.
  10. Для зимового зберігання приберіть його в підвал або комору.

Густе варення з червоної смородини на зиму без води

Щоб варення із червоної смородини мала густу консистенцію, його треба робити без води. Кількість цукру, що використовується в рецепті, повинна становити половину ваги самих ягід. Приготування десерту займе майже цілу годину, притому на маленькому вогні і ні на хвилину не відходячи від плити. Тільки при такому варіанті обробки випарується максимальна кількість рідини, а ягідна маса не підгорить і загусне до потрібного рівня.

Необхідні інгредієнти

  • червона смородина — 1 кг
  • цукор — 1,5 кг

Як приготувати густе варення з червоної смородини

  1. Видалити гілочки і листя з червоної смородини, добре вимийте ягоди, обсушіть їх і перетворити на пюре за допомогою блендера.
  2. ягідну масу всипати цукор, ретельно перемішати і відправити на плиту.
  3. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть, щоб цукор повністю розчинився у фруктовому соку, близько 45 хвилин.
  4. Постійно помішуйте ягідну масу, щоб вона не прилипла до дна і не пригоріла.
  5. Коли обсяг продукту у формі зменшиться приблизно на 1/3 і варення добре загусне, ложкою розкладіть по стерилізованим банкам.
  6. Укупорьте кришками, переверніть і остудіть, накривши зверху ковдрою.
  7. Зберігати в сухому прохолодному, темному місці.

Як приготувати смачне, домашнє варення з смородини без варіння

Принадність такого варення в тому, що ягоди не піддаються термічній обробці і зберігають максимальну кількість своїх корисних речовин і вітамінів. Завдяки великій кількості цукру, воно не псується, не скисає. Чудово зберігається в прохолодному затемненому місці.

Інгредієнти для приготування варення

  • червона смородина — 1 кг
  • цукровий пісок — 2 кг

Приготування варення без варіння

  1. Очистіть червону смородину від листя і гілочок, видалите зіпсовані плоди в бік, а гарні ягоди ретельно промийте в проточній воді і обсушити на чистому кухонному рушник.
  2. Двічі перекрутіть смородину через м’ясорубку, а потім перетріть вийшло пюре через сито, щоб маса вийшла повністю однорідною.
  3. ягідне пюре тонкою цівкою всипати цукор і активно помішувати дерев’яною ложкою або лопаткою, поки гранули цукру повністю не розчиняться.
  4. Коли варення придбає густу, щільну консистенцію, расфасуйте його по стерилізованим банкам, укупорьте пластиковими кришками і поставте на зберігання в холодильник або льох.

Як приготувати варення з червоної смородини без води в мультиварці

Завдання дуже проста і зовсім не трудомістка. Господині потрібно лише підготувати ягоди, перетерти через сито до стану пюре, з’єднати з цукром, помістити в чашу агрегату і активувати необхідні програми. Решту зробить побутова техніка. Головне, не забувати час від часу помішувати варення в процесі приготування. В іншому випадку воно підгорить і набуде неприємний специфічний смак.

Необхідні інгредієнти

  • червона смородина — 1 кг
  • цукор — 800 г

Приготування варення в мультиварці

  1. Очистіть ягоду від листя і гілочок, ретельно вимийте і відкиньте на друшляк, щоб стекла зайва рідина.
  2. Протріть ягоди через кухонне сито, перекладіть вийшло пюре в чашу мультиварки.
  3. Всипати цукровий пісок, акуратно перемішати, щільно накрити кришкою.
  4. Встановити в меню управління програму “Випічка” і довести до кипіння.
  5. Коли поверхня маси почне активно пузиритися, увімкніть режим «Гасіння» і готуйте 45 хвилин.
  6. Кожні 10-15 хвилин піднімайте кришку і помішуйте, щоб не пригоріло.
  7. Після закінчення встановленого часу розкладіть по сухим стерилізованим банкам.
  8. Загорніть бляшаними кришками і остудіть до кімнатної температури.
  9. Зберігати в прохолодному, темному місці, захищеному від прямих сонячних променів.

Ось такі солодкі заготовки на зиму можна зробити з червоної смородини. Успіхів у кулінарії і Приємного апетиту!!