Омлет на сковороді — прості рецепти з овочевою начинкою всередині

Всім привіт! Нещодавно на сніданок готували омлет. Захотілося зробити що-небудь оригінальне. Днями читав про особливості Японської кухні і там був один цікавий рецепт для сніданку. Вирішив скористатися і приготувати Японський омлет омурайсу – одне з найпопулярніших страв країни висхідного сонця. Вперше він був приготований на початку XX століття і став кулінарної візитною карткою країни. Спробувати цей омлет можна в дорогих ресторанах, закусочних швидкої їжі або у торговців вуличної їжі.

Омурайсу – улюблене блюдо японської дітвори. Найчастіше блюдо по західній традиції формують у вигляді довгастого рулету з начинкою або смажений рис з овочами покривають омлетом зверху. Для основи беруться курячі яйця і коров’ячі вершки. Традиційна начинка для омлету готується з смаженого рису з різними овочами. Ця добавка дуже зручна для закладів харчування. Адже вранці відвідувачів можна нагодувати омурайсу з рисом, який залишився від вечері. Це дуже економно і зручно.

Крім рису в начинку додаються овочі, шматочки м’яса або птиці. Зустрічаються варіанти начинок з креветками або грибами. Успіх і популярність цієї страви в розмаїтті оформлення від простих овалів до дитячих мініатюр з рисових ведмедиків під яєчним ковдрою. Майстерні кухарі можуть зробити омлет в смужку, в горошок або навіть у вигляді троянди омурайсу.

Омлет на сковороді — простий рецепт з яєць з начинкою всередині

Страву традиційно подають з кетчупом. Іноді цим соусом малюють смайлики, геометричні фігури і квіти. Бувають, що японці пишуть на омлети свої побажання ієрогліфами або зізнаються в коханні.

Омлет не завжди виходить з першого разу. Слід врахувати, що начинка досить важка, а млинець – м’який та ніжний. Тому не перекладайте омурайсу лопаткою. Ще один нюанс – формувати рулет потрібно до тих пір, поки він ще напіврідкий. Тоді місця випадкових розривів заповнить рідка маса. Для нашого японського омлету ми вибрали куряче філе і зелений горошок (морозиво або консервований). Соєва олія можна замінити на рослинний аналог. Ну що, приступимо.

Інгредієнти на 2 порції

Час приготування 20 хвилин. Харчова цінність на 100 г: Калорії — 229.5 ккал. Білки — 11.2 гр. Жири — 15.2 гр. Вуглеводи — 12.0 гр. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

  • яйця – 2 шт.
  • відварений рис – 2 ст. л.
  • куряче філе – 70 гр.
  • вершки – 30 мл
  • зелений горошок – 20 гр.
  • цибуля-порей – 5 гр.
  • соєва олія – 25 мл
  • сіль, перець – за смаком.

Як приготувати омлет на сковороді з начинкою

Крок 1. На сковороді раскалим масло. Викладемо нарізаний тонкими кільцями цибулю-порей і подрібнене кубиками куряче філе. Будемо смажити компоненти протягом пари хвилин, помішуючи, до золотистого кольору.

Крок 2. Додамо рис і зелений горошок. Прогреем начинку, злегка посолити і поперчити.

Крок 3. Яйця уб’ємо в миску. Додамо вершки і трохи солі.

Крок 4. Перемішаємо основу омлету дерев’яними паличками. Виходить не гірше, ніж віночком.

Крок 5. Сковороду змастимо соєвим маслом, розігріємо. Встановимо тихий вогонь. Виллємо омлетну суміш і легкими рухами паличок будемо зрушувати готові краю до центру, щоб вийшла цікава структура. Поки омлет рідкий нічого не порветься.

Крок 6. На вологий омлет по центру укладемо начинку як на фото.

Крок 7. Закриємо її з одного боку вільним кінцем омлетного млинчика, злегка притиснемо силіконової лопаткою.

Крок 8. Аналогічно поступимо з іншим краєм. Омлет норовить розкритись – просто потримайте лопатку зверху.

Крок 9. Тарілку для подачі нагріваємо у МІКРОХВИЛЬОВІЙ печі протягом хвилини. Накриваємо тарілкою сковороду і акуратно перекладаємо омлет.

Смачний омлет з начинкою в домашніх умовах

Чистим кухонним рушником додамо омурайсу акуратну форму. Прикрасимо блюдо помідорами чері і кільцями цибулі.

Ну і останній штрих. Нанесемо цікаві зигзаги у вигляді кетчупу японської традиції і подамо омлет з пилу-жару.

Омурайсу виглядає незвично і, напевно, здивує ваших близьких. У омлету приємний смак. Омурайсу дуже ситний, його можна подати на сніданок або вечерю. Доповнити подачу можна соусом деміглас або соєвим аналогом.

Рецепт омлету приготованого на сковороді в домашніх умовах

Японський омлет, приготовлений c рисом і овочами, має маслянистий, солодкий, пікантний смак і низький рівень вуглеводів! Ця страва дуже швидко готується і дуже смачне!

Харчова цінність на 1 порцію: Калорії: 400 ккал. Вуглеводи: 11 гр. Білки: 15 гр. Жири: 32 р. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Інгредієнти на 2 порції

Начинка

  • 400 гр. рису ширатаки
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 100 гр. жовтої цибулі
  • 3-4 шматочка бекону або шинки
  • 0,5 склянки замороженої свіжого гороху і нарізаної моркви
  • За смаком сіль
  • За смаком мелений чорний перець
  • 2 столові ложки кетчупу, плюс ще для подачі

Для омлету:

  • 4 великих яйця, 2 яйця на порцію
  • 2 столові ложки вершків
  • Щіпка солі
  • 1 столова ложка вершкового масла

Як приготувати омлет

Приготувати рис

1. Приготувати рис з рекомендації на упаковці. Добре промити, злити воду. Обсмажте на сковороді на середньому вогні без масла, щоб видалити вологу, близько 2-3 хвилин.

Можна використовувати звичайний відварений рис.

2. Додайте вершкове і оливкове масло, бекон, нарізаний невеликими кубиками і цибулю, порізану на дрібні кубики. Обсмажте протягом 2-3 хвилин, потім додайте заморожений горошок, моркву і 2 ложки кетчупу. Добре перемішати, приправити сіллю і перцем за смаком. Обсмажуйте до готовності.

Замість бекону або шинки використовуйте м’ясо копченої курки або індички.

3. Перекладіть рис у 2 невеликі миски, акуратно ущільніть масу. Накрийте тарілками для подачі і переверніть. Миски на час залиште, не знімайте, щоб рис залишався теплим під час приготування омлету.

Приготувати омлет

Використовуйте антипригарну сковороду, щоб омлет можна було легко зняти зі сковороди. Робіть порційно, за 2 рази.

4. Злегка збийте 2 яйця, 1 ст. л. вершків і дрібкою солі до тих пір, поки яєчний жовток і білок змішаються.

5. Розігрійте сковороду на середньому вогні, поки вона не стане теплою, але не розжареним.

6. Покласти і розтопити ½ ст. л. топленого масла. Зменшити вогонь до середнього. Додайте яйця і відразу ж обертаючи сковороду, розподіліть по всій поверхні. Обсмажте до готовності. Повторіть процес для другої порції.

7. Зніміть миску з однієї порції рису, акуратно лопаткою, перекладіть омлет з сковороди поверх рису. Зверху полити кетчупом і прикрасьте петрушкою. Подавати гарячим.

Як приготувати смачний омлет з начинкою всередині на сковороді

Цей простий японський омлет роблю з рисом швидкого приготування, подрібненої куркою, яйцями і великою кількістю овочів, приправлених кунжутним маслом, соєвим соусом і кетчупом.

Загальний час приготування: 20 хвилин. Харчова цінність на порцію: Калорії: 636 ккал, вуглеводи: 53 гр, білки: 25 г, жири: 36 гр. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Інгредієнти на 2 порції

  • 2 склянки приготованого білого рису (можна рис швидкого приготування)
  • ½ склянки вареного або копченого м’яса курки, нарізаного невеликими шматочками
  • 2 столові ложки кунжутного масла
  • ¼ склянки білого або жовтого цибулі, нарізаного дрібними кубиками
  • ¼ склянки соєвого соусу
  • 1 столова ложка кетчупу
  • ½ склянки замороженої овочевої суміші (горох/морква/кукурудза), (розморозити)
  • 4 великих яйця
  • сіль і перець — за смаком
  • ¼ склянки тертого сиру (будь-якого)
  • 1 столова ложка оливкової олії

Як приготувати омлет на сковороді

1. Збийте в мисці 4 яйця і одну ложку оливкової олії, відставте на час в сторону.

2. На середній сковороді розігрійте 1 столову ложку кунжутної олії, обсмажте нарізану кубиками цибулю на середньому вогні протягом 2-3 хвилин, поки цибуля не стане прозорим.

3. Додайте рис, що залишилася 1 столову ложку кунжутної олії, соєвий соус, кетчуп і обсмажте суміш протягом 3-4 хвилин, поки рис не підрум’яниться.

4. Перекласти розморожені овочі і нарізану курку, перемішати і дати прогрітися близько 2 хвилин.

5. Перекладіть приготовану суміш в миску, накрийте кришкою, щоб не охолола, поки смажиться омлет.

6. Вилийте половину збитих яєць в сковороду. Нахиляючи, розподіліть суміш рівним шаром по поверхні сковороди. Посипте половину сиру поверх яєць.

7. Готуйте 1-2 хвилини, поки яйця не будуть майже готові.

8. Покладіть половину обсмаженого суміші в центр. Використовуючи кулінарний шпатель, складіть омлет навпіл.

9. Акуратно перекладіть на паперовий рушник. Промо і відправте на тарілку для подачі.

Повторіть процес смаження з залишками яєць і рисової суміші, щоб зробити другу порцію.

Подавати теплим, при бажанні зверху додати кетчуп. Хто страву любить погостріше, в рисову суміш додайте 1-2 чайні ложки соусу чилі.

приготований Омлет на сковороді з начинкою з овочів і рису

Пікантний смажений рис з яловичим фаршем, покритий вершковим омлетом і пікантним солодким соусом. У цьому варіанті готується страва двома великими порціями.

Час приготування 30 хвилин. Харчова цінність на 100 г: Калорії — 217.1 ккал. Білки — 7.1 гр. Жири — 13.0 гр. Вуглеводи — 18.0 гр. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Інгредієнти

  • 2 склянки відвареного білого рису
  • 1 невелика морква
  • 0,5 головки білого лука
  • 1/4 зеленого болгарського перцю
  • 100-120 гр. яловичого фаршу
  • 3 столові ложки рослинної олії
  • 8 яєць
  • 2 столові ложки молока
  • 0,5 чайної ложки солі

Пікантний соус

  • 2 столові ложки вершкового масла
  • 2 столові ложки борошна
  • 1 столова ложка вустерширського соусу
  • 2 столові ложки кетчупу
  • 2 столові ложки устричного соусу
  • 1 столова ложка меду
  • 1,5 склянки яловичого бульйону

Як приготувати японський омлет

1. Дрібно наріжте одну моркву, 1/4 болгарського перцю і половину цибулини на невеликі шматочки.

2. Приготувати пікантний соус. Розтопіть 2 столові ложки вершкового масла в невеликій каструлі на середньому вогні. Як тільки масло розтопиться, додайте 2 столові ложки борошна і постійно помішуйте близько 5 хвилин, поки не стане темніше за кольором.

Додайте 1 столову ложку вустерширського соусу, 2 столові ложки кетчупу, 2 столові ложки устричного соусу і 1 столову ложку меду. Перемішайте, а потім додайте яловичий бульйон. Дайте соусу загуснути протягом 2-3 хвилин, потім залиште на самому малому вогні, поки будете готувати рис, періодично перемішуйте, щоб не підгорів.

3. Нагрійте 1 столову ложку рослинного масла у великій сковороді на середньому вогні. Додати яловичий фарш, приправити сіллю і перцем і обсмажуйте до коричневого кольору. Коли м’ясо буде готове, додайте нарізані овочі і варіть близько 5 хвилин.

4. Відправте до м’яса з овочами рис, перемішайте, потім додайте 2 столові ложки кетчупу і ополоник, приготованого гарячого соусу. Добре перемішайте.

5. Покладіть половину рису в невелику миску, трохи ущільніть його, потім переверніть на тарілку. Сформуйте масу в половини кулі.

6. Розбийте 4 яйця в миску, додайте 1 столову ложку молока і чверть чайної ложки солі. Збийте яйця до однорідності.

7. Нагрійте невелику антипригарну сковороду на середньому вогні, додайте 1 столову ложку рослинної олії. Додайте яєчну суміш і відразу ж почніть збивати лопаткою, щоб розтеклося рівним шаром по всій поверхні дна сковороди.

8. Обсмажте до готовності, обережно зніміть омлет зі сковороди накривши їм приготований рис. Зверху полийте приготованим соусом. Той же процес зробите з наступними 4 яйцями, приготуйте другу порцію.

Виходить відмінний, ситний і смачний сніданок.

Успіхів в кулінарії і приємного апетиту!