Я великий шанувальник млинців. Одного разу у нас була тиждень млинців і ми приготували безліч пікантних рецептів, які з великим задоволенням поедались всією родиною.
Не буду довго описувати, що таке млинці, думаю, ви вже все знаєте. Готуються на дріжджах і без дріжджів. Розповім рецепти бездрожжевых, на молоці, тонких з дірочками. Хоча, якщо заглибитися в історію цієї страви, то традиційні російські млинці пеклися з густого дріжджового тіста і були досить об’ємним.
Тонкі млинці прийшли до нас з Франції, і стали називатися млинцями, вони можуть бути як з начинкою, так і без неї, адже тільки в тонкий можна загорнути начинку.
А тепер безпосередньо про рецептах, я постараюся розповісти про різні дрібниці і тонкощі приготування тонких млинців на молоці. Сподіваюся, що у вас все вийде, тому що в цьому немає нічого складного.
Класичний рецепт млинців на молоці, тонких з дірочками
Класичні тонкі млинці можуть бути солодкими і солоними. Тісто готується всього за кілька хвилин.
Інгредієнти на 4 порції
- 50 гр. простий борошна
- 1 яйце
- 150 мл. молока
- щіпка солі
- Масло рослинне або вершкове (для випічки)
Як приготувати тонкі млинці
Починаємо приготування тіста, для цього насамперед просіваємо борошно.
В глибоку миску висипаємо борошно і додаємо дрібку солі. Вбиваємо одне яйце.
Наливаємо столову ложку молока і починаємо віночком перемішувати. Поступово, у кілька прийомів підливаємо молоко, продовжуючи перемішувати рідке тісто.
Тісто повинно вийти без борошняних грудочок і злегка загуслим.
Нагріваємо сковороду. Для випічки краще використовувати чавунну або з товстим дном. Нагріту сковороду змащуємо шматочком вершкового масла або пензликом рослинним. Зачерпываем ополоником трохи тіста і наливаємо, одночасно повертаємо її, щоб рідке тісто розтеклося по всій поверхні.
Приблизно через 1 хвилину краю підсохнуть, їх можна легко підняти. Як тільки нижня частина зазолотиться, обережно, лопаткою, перевертаємо млинець на іншу сторону. Готуємо ще близько однієї хвилини.
Готовий млинець перекладаємо на тарілку, змащуємо шматочком вершкового масла. Продовжуємо випікати інші. Не забуваємо злегка перемішати тісто, перед кожною порцією. Складаємо готові стопкою. Гарячі млинці подаємо зі сметаною або варенням.
Начинка для млинців
Млинці — це відмінне пікантне або солодке блюдо, тому можна поекспериментувати і приготувати різні добавки. Ось деякі з моїх улюблених.
До млинців подаємо — лимон і цукор, полуницю, різне варення, кленовий сироп, морозиво, паста Nutella, бекон і яйця, шинку і сир і, звичайно, сметану з цукром або сіллю.
Тонкі млинці на молоці, дуже смачний рецепт
Хочу відзначити, що якщо ви задумали приготувати млинцевий торт, то цей рецепт не дуже підходить, тут млинці хоч і тонкі, але досить щільні, з них ідеально робити млинці з начинкою. Для млинцевого тіста краще робити тонкі на кефірі з дірочками.
Інгредієнти
- молоко — 500 мл
- яйця — 3 шт.
- борошно — 200 гр.
- масло вершкове (або рослинне) — 30 гр. (2 столові ложки)
- цукор — 30 гр. (2 столові ложки)
- солі — 2-3 гр. (1/2 чайної ложки)
Із зазначеної кількості інгредієнтів у мене виходить близько 15 млинців діаметром 22 див.
Приготування
Готуємо всі інгредієнти. Яйця, молоко і масло дістаємо з холодильника заздалегідь, щоб продукти були кімнатної температури. Масло можна використовувати як рослинна рафінована рослинна (без запаху), так і вершкове. Воно надає млинців більш рум’яний і вершковий смак. Якщо ви використовуєте вершкове, розтопіть його і дайте охолонути.
Яйця потрібно добре вимити, вбиваємо три штуки в ємність для збивання, насипаємо цукор і сіль. Перемішуємо міксером, вінчиком або виделкою до отримання однорідної маси. Тут нам не потрібно збивати яйця в піну, нам просто потрібно ретельно перемішати, поки сіль і цукор повністю не розчиняться і суміш не стане однорідною.
Додаємо до яєць невелику частину молока, приблизно 100-150 мл. Не заливаємо відразу все молоко, тому що з додаванням борошна більш густе тісто легше замісити до однорідного стану.
Якщо вилити відразу все молоко, швидше за все, в тесті залишаться незмішані грудочки борошна, і вам надалі доведеться проціджувати тісто, щоб від них позбутися. Перемішуємо все до однорідної маси.
Готуємо тісто
Просіваємо борошно в ємність для тіста. Це необхідно для того, щоб наситити борошно киснем і очистити її від можливих домішок, тому рекомендую не пропустити цей пункт.
Замішуємо тісто, краще це зробити міксером. Воно досить густе і його слід перемішати до однорідного стану без грудок. Тепер додаємо молоко, що залишилося і знову перемішуємо.
Попередньо розтоплене і остигле масло вершкове або рослинне, виливаємо тісто. Перемішуємо до однорідності, повинно вийти досить рідким, приблизно як вершки.
При випічці першого млинця визначиться консистенція — правильна чи ні. Якщо дуже густе, додайте трохи води або молока, якщо воно рідке — трохи борошна.
Випічка млинців
Що ж, тепер, коли тісто готове, пора смажити млинці. Я віддаю перевагу використовувати спеціальну сковороду, а ще краще — відразу дві, так виходить удвічі швидше. Сковороду змащуємо олією тільки перед смаженням першого млинця, далі цього не потрібно. Масла, яке ми додали в тісто, буде достатньо.
Проте все залежить від сковороди, якщо млинці все ж прилипають, то змащуємо її кожен раз перед заливкою тесту. Змащуємо силіконової пензликом або просто серветкою, змоченою в олії.
Отже, добре розігріваємо сковороду, адже саме на гарячій виходять пористі млинці з дірочками, і це те, чого ми намагаємося досягти. На погано розігрітій, дірки на млинці не вийдуть.
Виливаємо тісто на гарячу сковороду і одночасно обертаємо по колу так, щоб тісто покрило дно рівним тонким шаром.
Млинець потрібно перевертати, коли тісто схопиться зверху і перестане бути липким, а краї почнуть трохи темніти. Підчіплюємо блін лопаткою і акуратно перевертаємо на інший бік. Обсмажуємо з іншого боку. Піднімаємо край лопаткою і переконуємося, що він не пригорає. Коли млинець внизу стане рум’яним, знімаємо зі сковороди.
Готові викладаємо на велику плоску тарілку, накриваємо кришкою або фольгою, щоб вони залишалися гарячими. Якщо любите більше маслянисті млинці, змащуйте кожен топленим маслом, це зручно робити силіконової пензликом.
Після того, як спекли все, перевертаємо стопку так, щоб нижній млинець виявився зверху, за час випічки нижні стануть більш м’якими.
Відразу подаємо на стіл, поки гарячі, зі сметаною, згущеним молоком, медом, варенням або будь-якою іншою начинкою, яка вам подобається. Приємного апетиту!
Млинці на молоці, дуже смачний перевірений рецепт
Є багато смачних способів подання цих м’яких і ніжних млинців. Зі сметаною або з цукром, окропивши свіжовичавленим лимонним соком. Мені дуже подобаються з фруктовими сиропами, такими як малиновий, полуничний і чорничний, варенням як домашнім, так і купівельними, а також з кленовим сиропом.
Ці млинці мають дивно м’яку і ніжну текстуру, просто чудові! Здоровий варіант сніданку, який можна приготувати заздалегідь.
Час підготовки 20 хвилин. Час випічки 20 хвилин.
Інгредієнти
Вологі інгредієнти:
- 2 яйця , кімнатної температури
- 450 грам води
Сухі інгредієнти:
- 200 грам просіяного борошна
- 60 грам сухого молока
- 50 грам цукру
- 1/4 чайної ложки солі
- 1/4 склянки пластівців зі злаків Nestle (за бажанням)
Інші інгредієнти:
- 20 грам вершкового масла, топленого
- 1 ст. л. вершкового масла
Приготування
Вбиваємо два яйця в мірний стакан і додаємо воду.
Збиваємо виделкою, щоб жовтки і білки добре перемішалися.
У великій мисці або мірній склянці змішати просіяне борошно, сухе молоко, цукор, сіль і пластівці Nestle.
Якщо ви готуєте млинці без пластівців, використовуйте 400 мл води, замість 450 мл
Приготування тіста для млинців:
Додаємо яєчну в суху борошняну суміш. Збиваємо вінчиком або блендером, щоб вийшло однорідне тісто. Воно повинно мати консистенцію світлого крему.
Виливаємо топлене масло, перемішуємо. Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо при кімнатній температурі 15-30 хвилин. Через 30 хвилин все готово для випічки.
Рідке тісто для млинців також можна поставити в холодильник на 1 — 2 години перед приготуванням. Якщо після охолодження тісто стає дуже густим, розведіть його невеликою кількістю води.
Випічка млинців:
Перед випічкою, розігріваємо сковороду з антипригарним покриттям на середньому вогні. Потім за допомогою кондитерської кисті змащуємо маслом дно. Наливаємо невелику порцію рідкого тіста, щоб воно покрило дно тонким шаром. Нахиляємо і прокручуємо сковороду, щоб тісто розтеклося по всій поверхні. Випікаємо приблизно 1-2 хвилини, поки краю не почнуть скручуватися, а верх не стане майже сухим.
Лопаткою перевертаємо блін, продовжуємо готувати ще 15-30 секунд або поки не підрум’яниться поверхню. Знімаємо готовий на тарілку. Продовжуємо готувати і складати їх стопкою.
Щоб млинці залишалися теплими, накрийте їх чистою тканиною або алюмінієвою фольгою. Є ще варіант, тримайте їх в духовці при 65 ° C, поки вони не будуть подані на стіл.
Такі млинці мають прекрасний смак навіть без всяких добавок і начинок.
Можете подавати з вершковим маслом, посипавши цукровою пудрою або збризнувши кленовим сиропом і свіжим лимонним соком.
Обов’язково подавайте їх гарячими і насолоджуйтеся!
Такі тонкі млинці можна приготувати в більшій кількості, на кілька днів вперед. Зберігати в холодильнику, а потім просто розігріти на сковороді з антипригарним покриттям. Вони будуть такими ж смачними, як і свіжі.
Млинці на молоці з дірочками, тонкі і дуже смачні
Новий легкий рецепт шоколадних млинців з нутеллою, відмінно підходить для частування гостей. Діти від такого десерту залишаються завжди в захваті і обов’язково просять ще.
Список інгредієнтів
- 300 мл молока
- 40 г вершкового масла
- 125 гр. борошна
- 25 гр. какао-порошку
- 3 яйця
- Щіпка солі
- 20 гр. цукру
- Подрібнені горіхи (мигдаль, волоські)
- Nutella
Приготування
Робимо млинцеве тісто.
В глибоку миску просіваємо борошно.
Насипаємо какао, сіль і цукор, збиваємо вінчиком сухі інгредієнти.
Вбиваємо яйця по одному, злегка перемішуючи, потім вливаємо розтоплене масло.
Потім додаємо тепле молоко і енергійно перемішуємо, щоб розчинилися всі грудочки.
Розігріваємо сковороду змащуємо шматочком вершкового масла.
Наливаємо трохи тіста, повертаючи сковороду, домагаємося, щоб воно розтеклося рівним тонким шаром.
Коли краю підсохнуть, а низ злегка підрум’яниться, лопаткою перевертаємо блін, випікаємо ще 1-2 хвилини.
Перекладаємо випічку на плоску тарілку. Ложкою змащуємо поверхню нутеллою. Посипаємо подрібненими горішками.
Тепер з двох сторін загинаємо кінці млинця в центр і скручуємо у вигляді рулету.
Зверху поливаємо тонкою цівкою розтопленого шоколаду або сиропом і присипаємо горішками. Частування готовий, можна подавати на стіл до чаю. Приємного апетиту!
Швидкий рецепт тонких з дірочками млинців на молоці
Цей рецепт млинців підійде на будь-яке свято, особливий випадок або торжество. Та й так просто — захотілося смачненького, швидко завели тісто, всього 30 хвилин, і смачні млинці у вас на столі. Зробіть партію в ці вихідні.
Приготування 30 хвилин. Калорійність — 120 ккал. Всього жирів — 4,5 гр. Насичені жири — 2,5 гр. Холестерин — 35 мг. Натрій — 120 мг. Калій — 95 мг. Білок — 4 гр. Вуглеводів — 15 гр.
Інгредієнти на 8 порцій
- 1 склянка борошна
- 1 чайна ложка розпушувача
- 2 чайні ложки цукру
- 1 яйце (кімнатної температури)
- 1 склянку молока (кімнатної температури)
- масло
Приготування
- В чашу блендера вбиваємо яйце, просіваємо борошно. Включаємо блендер на низькій швидкості
- Невеликими порціями підливаємо молоко, продовжуючи перемішувати.
- Висипаємо розпушувач, цукор, можна додати трохи сіль.
- Перемикаємо блендер на середню швидкість, замішуємо тісто до повного розчинення всіх інгредієнтів і борошняних грудочок.
- На середньому вогні нагріваємо сковороду, змащуємо її шматочком масла.
- Наливаємо невелику порцію тіста, повертаємо сковороду так, щоб вийшов рівний, тонкий шар.
- Коли підсохнуть краї млинця, лопаткою перевертаємо на інший бік.
- Випікаємо приблизно, близько однієї хвилини з кожного боку. Поверхню млинця повинна стати золотисто-коричневого кольору.
- Випікаємо інші, складемо стопкою на плоску тарілку. Кожен зверху змащуючи маслом.
- Гарячими подаємо на стіл зі сметаною або солодким сиропом, варенням.
Приємного апетиту!
Поради з приготування млинців
Щоб приготувати ідеальні тонкі мереживні млинці, переконайтеся, що ваша сковорідка з антипригарним покриттям або товстим дном і вона рівномірно нагрівається. Змазана маслом. Потім налийте тісто і повертайте її так, щоб воно розтеклося тонким рівним шаром по всій поверхні.
Якщо ви налили занадто багато тіста і з нього вийшов товстий млинець, вилийте надлишки тіста назад в мірну чашку.
Щоб перевірити температуру жарочної поверхні, бризніть на неї кілька крапель холодної води. Краплі повинні негайно зашипеть. Якщо вони відразу випаруються, сковорода занадто гаряча, якщо вони просто починають закипати, то варто дати час нагрітися.
Щоб млинці вийшли всі одного розміру і товщини, скористайтесь мірним стаканом, щоб заливати однакову кількість тіста.
Якщо напекли багато млинців і не з’їли все відразу, складіть і загорніть їх у алюмінієву фольгу і поліетиленову плівку. Покладіть в холодильник, їх можна зберігати до 2 днів. Також можна заморозити на строк до 1 місяця. При необхідності, розігрійте в духовці або на сковороді з антипригарним покриттям.