Привіт всім читачам! Любителям субпродуктів присвячується. Іноді не знаєш, що приготувати на вечерю, чого хочеться і сам не знаєш, що. Починаєш придумувати з того, що є в холодильнику і підходить для бажання «не знаю чого». Потім виникає ідея, а чому б не спробувати ось так зробити. Все, рішення прийнято, приступаємо до кулінарним фантазіям. Ось і це блюдо було створено з того, що було. Вийшло фантастичне блюдо, яке стало хітом нашого меню. Вечеря пройшов чудово.
Хочу поділитися своїм незвичайним блюдом і дуже смачним. Поєднання тушкованої капусти з печінкою чудове і незвичайне. Якщо просто обсмажити печінку, без додавання капусти, то печінку може здатися сухуватою. Печінка, вважаю, може бути не тільки куряча, але і яловича, але не пробував, тому на ваш розсуд.
Тушкована капуста на сковороді — рецепт приготування з томатною пастою
Приготував перший раз, так смачно вийшло, що пальчики оближеш, дуже ніжний і чудовий смак. Поповніть і ви своє щоденне, а може і святкове меню дуже простим у процесі, смачним і корисним стравою.
Мінімум зусиль та інгредієнтів вас порадує, а ось результат дуже здивує. Може когось здивує і насторожить поєднання капусти і печінки, але повірте ці два продукти ідеально підходять один одному.
Час приготування: 1 година, кількість порцій: 8. На 100 грам: Калорії — 144.2 ккал. Білки — 8.0 гр. Жири — 7.3 гр. Вуглеводи — 11.6 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.
Нам знадобляться прості продукти:
Ингредиенты:
- Качан капусти – 1 кг
- Печінка куряча – 400 гр.
- Морква – 1 шт.
- цибуля Ріпчаста – 1 шт.
- Томатна паста – 2 ст. ложки.
- Сіль – за смаком.
- Цукор – 1 чайна ложка.
- Перець мелений чорний – за смаком.
- Борошно – 50 — 100 гр.
- Рослинне масло – 3 – 5 столових ложок.
Як приготувати тушковану капусту:
Крок 1. Ріпчасту цибулю очистити і нарізати на маленькі шматочки.
Крок 2. Моркву промити, очистити і натерти на тертці.
Крок 3. Білокачанну капусту нашаткувати.
Крок 4. Поставити сковороду на вогонь і наливаємо рослинна олія, прогріваємо.
Викладаємо нарізану ріпчасту цибулю.
Обсмажуємо 5 – 10 хвилин.
Крок 5. Додаємо натерту моркву і обсмажуємо 5 хвилин.
Крок 6. Додаємо томатну пасту.
Крок 7. Викладаємо нашатковану капусту.
Крок 8. Додаємо сіль за смаком.
Крок 9. Кладемо цукровий пісок, 1 чайну ложку.
Крок 10. Наливаємо трохи кип’яченої води.
Накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо 20 хвилин, до м’якості.
Крок 11. Курячу печінку потрібно промити, обсушити паперовим рушником. Видалити всі плівки і нарізати на невеликі шматочки.
Крок 12. Скласти в тарілку і посолити за смаком (близько половини чайної ложки).
Крок 13. Додати чорний перець за смаком.
Крок 14. Підготовлену печінку обваляти в борошні.
Крок 15. Ставимо сковороду на вогонь і наливаємо рослинне масло, прогріваємо.
Крок 16. Акуратно викладаємо печінку на сковороду і обсмажуємо з двох боків до легкої скоринки. Обсмажуємо швидко, щоб не пересушити печінку.
Крок 17. Тушкована капуста і печінку готові, тепер нам потрібно все з’єднати і потримати під кришкою 2-3 хвилини.
Все добре перемішуємо і чудове блюдо готове! Ніколи раніше й не подумав би про таке блюдо, а зараз спробувавши, сміливо раджу всім приготувати і здивувати своїх близьких.
Дуже смачна тушкована капуста в домашніх умовах
Страву можна приготувати і на свято, порадувати і здивувати своїх близьких.
Мені здається, що це блюдо буде прекрасною начинкою для пирога. Замісити смачне домашнє дріжджове тісто, викласти начинку і святковий пиріг прикрасить будь-який святковий або новорічний стіл.
Тушкована капуста з печінкою, дуже ситне і ніжне блюдо, можна подати його так, без гарніру, а можна подати з картопляним пюре або вареним рисом.
Всім приємного апетиту і гарного настрою!