Доброго всім часу доби!
Сьогодні на сніданок ми будемо робити омлет. Що тут такого, запитаєте, омлет вміють готувати все. Однак готувати його ми будемо не зовсім звичайним способом, до якого багато хто звик. Справа в тому, що робити його ми будемо в пакеті. Для приготування такого омлету немає необхідності використовувати рослинне масло, як в стандартному способі, а тому знадобляться тільки інгредієнти для самого продукту.
Виходить страва пишним, ніжним і дуже смачним. Прекрасний сніданок. Я постарався якомога докладніше розповісти цей рецепт. Спробуйте зробити, думаю вам сподобається такий варіант приготування.
Можливо вам буде цікавий мій рецепт «Омлет в духовці з шинкою і брокколі» .
Рецепт пишного омлету з молоком і яйцем з покроковими фотографіями
Нам дуже сподобався такий сніданок. Все дуже просто, швидко і ситно, зможе зробити кожен. А головне низькокалорійне, дієтичне.
На 100 грам: Калорії — 98.0 ккал. Білки — 6.5 гр. Жири — 7.0 гр. Вуглеводи — 2.2 гр. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.
Необхідні інгредієнти:
- Ковбаса — 150 г
- Яйце — 3 шт.
- Молоко — 150 мл
- Сіль — за смаком
Як зробити пишний омлет з молоком в пакеті
Як бачите, склад продуктів є практично у кожного. Що стосується ковбаси, то її можна брати як варену, так і копчену. Все залежить від смаку, але виходить однаково добре. До речі, до стандартних компонентів можна додати ще що-небудь, скажімо, помідори, сир. Взагалі, експеримент в кулінарії призводить до несподіваних результатів. Втім, багато страви так і з’явилися. Коли я другий раз робив омлет за такого способу, замість молока додав склянку спеціальної суміші для коктейлю. Це трохи солодкуватий густий напій. В результаті вийшов омлет з дещо несподіваним солодкуватим смаком.
Отже, готуємо для омлету необхідні інгредієнти.
Потім беремо ковбасу і нарізаємо її на невеликі шматочки.
Можна, звичайно, розмір вибрати свій, проте маленькі шматочки в омлеті «виглядають» набагато краще, ніж великі.
На наступному етапі беремо тарілку і розбиваємо туди яйця.
Потім виделкою добре перемішуємо розбиті яйця, щоб жовток змішався з білком в однорідну масу.
Тепер беремо склянку молока і виливаємо його в яйця. Після чого, так само добре все перемішуємо до однорідної маси. Додаємо за смаком сіль.
І, нарешті, додаємо останній інгредієнт, ковбасу. Висипаємо її в молочно-яєчну суміш, розмішуємо.
Потім беремо каструлю, наливаємо в неї воду і ставимо на вогонь. Завдання – довести воду до кипіння.
Поки вода в каструлі готується закипати, беремо приготований заздалегідь пакет. Він повинен бути товстим, що б не розплавитися в окропі. Можна використовувати так само і рукав для запікання.
В цей пакет виливаємо з тарілки омлетну суміш.
Залишаємо поки чекати, коли вода в каструлі закипить. Ось, нарешті, закипіла і вода.
Тепер беремо пакет і акуратно кладемо його в киплячу воду. Зав’язувати не обов’язково.
На цьому поки все, залишається почекати хвилин 10-15, поки омлет приготується. За цей час можна дістати тарілки, виделки. Якщо ви хочете прикрасити ваше блюдо зеленню, то нарізаємо цибулю або якусь іншу зелень на ваш смак.
Час варіння підійшло до кінця, вимикаємо вогонь і дістаємо пакет з омлетом з каструлі.
Пишний омлет з молоком приготований в пакеті
Викладаємо омлет з пакету на тарілку. Якщо ви виклали його не розваливши, у мене він з одного краю трохи розсипався, то у вас вийде рулет або омлетная ковбаска.
Але, так чи інакше, а перед подачею такої омлетный рулет нарізаємо на шматочки і подаємо до столу.
Подавати можна як сам омлет, так і додавати до нього за смаком свої компоненти, наприклад, кетчуп. І обов’язково шматочок м’якого свіжого хліба. Якщо ви вирішите спекти свій домашній ароматний, м’який і дуже смачний заливний хліб, скористайтеся моїм рецептом.
Приємного апетиту!