Сьогодні знову млинці! Дуже вже люблять в нашій сім’ї це блюдо. Нещодавно приготували найсмачніші млинці на молоці з дірочками, а сьогодні вирішили зробити фаршировані м’ясом. У мене на озброєнні кілька м’ясних начинок. Так і тісто для млинців готуємо по-різному, в залежності, які продукти під рукою.
Сьогодні познайомлю з найбільш цікавими варіантами фаршированих млинців з м’ясом. Якщо, наприклад, вам сподобався склад тіста з першого рецепта, а начинка з другого, то можете запросто приготувати так. Адже це зовсім не принципово. Будь-який з сьогоднішніх рецептів тесту передбачає еластичні і тонкі млинчики, ідеально відповідні для фарширування. Та й сама начинка у всіх випадках м’яка, не сипка і не рідка.
Вибирайте будь-який рецепт. А ще краще забирайте цілком статтю собі на озброєння, щоб частіше радувати себе й близьких такою смакотою.
Рецепт фаршированих млинців з м’ясом і рисом
М’ясо та рис – вже повноцінне блюдо. А ми зробимо його ще більш оригінальним, загорнувши в найніжніший млинець. Це дуже смачно, та й готується досить просто. Подивіться самі!
Ингредиенты:
Тесто:
- Молоко – 1,5 склянки
- Сіль – половина ч. л.
- Окріп – 1,5 склянки
- Рослинна олія – 3 ст. л.
- Цукровий пісок – 1 ст. л.
- Яйця – 3 шт.
- Борошно – 250 гр.
- Сода – щіпка
Обсяг склянки – 350 мл. Ви можете змінювати пропорції рідини. Наприклад, 1 ст. молока і 2 склянки окропу. Одним словом, рідкої частини тут має бути 3 склянки.
Начинка:
- Будь фарш (у даному випадку змішаний) – 500 гр.
- Відварений рис – 400 гр.
- Перець і сіль за смаком
- Цибулини середнього розміру – 2 головки
- Часник – 3-4 зубчики за смаком
Приготування:
1. Млинці ми приготуємо першими. Сирі курячі яйця розбиваємо в миску. Пересипаємо сюди сіль, пісок і соду. Віночком підбиваємо все більш-менш однорідний склад.
Далі вливаємо тепле молоко (кімнатної температури) і знову замішуємо.
Тепер беремо крутий окріп, озброюємося віночком і, постійно помішуючи, починаємо вливати рідину в яєчно-молочний склад. Якщо залити все відразу, то яйця можуть згорнутися від різкого потрапляння окропу.
2. Борошно просіваємо і дрібно вводимо до складу. Після кожної порції ретельно перемішуємо, щоб розчинялися всі грудки.
На завершення замішуємо сюди належну кількість масло.
Воно потрібно для того, щоб вироби були еластичними. Крім того, вам не доведеться змащувати сковороду маслом перед кожною порцією тесту.
3. Приступаємо до смаження. На млинцеву сковороду наливаємо трохи олії, розподіляємо його по всьому дну рівномірно. Коли посуд максимально нагріється, наливаємо сюди трохи тіста, відразу ж розливаючи його поворотом ручки в тонкий млинець по всьому діаметру дна.
На середньому вогні смажимо приблизно 1 хвилину з одного боку і 15-30 секунд з іншого. З часом сковорода буде нагріватися, тому час приготування буде зменшуватися.
4. Тепер те, чим ми будемо фарширувати наші заготовки. Цибулю нарізаємо кубиками середнього розміру, як на звичайну засмажку. Часник дрібно нарубаем з допомогою ножа або користуємося спеціальним пресом.
На сковороду наливаємо приблизно 3 ст. л. масла. Сюди ж відправляємо цибулю. Обсмажуємо його до м’якості і золотистого кольору, приблизно 10 хвилин.
Потім додаємо фарш. Разом смажимо приблизно 20 хвилин, до готовності м’ясного продукту. Хвилин за 5 до закінчення посолити і поперчити масу. А за 1-2 хвилини до висновку, додаємо часник. З ним довго обсмажувати не варто, щоб він не втратив свого аромату.
Знімаємо з вогню й даємо складу трохи охолонути. Перемішуємо його з попередньо відвареним рисом.
5. Зараз всі млинці нам треба начинити. Для цього ви можете користуватися будь-яким перевіреним способом. В даному випадку, на край ми поклали ложку м’ясної маси, провернули 1 оборот, накрили двома боковими краями і згорнули остаточно в щільний рулет.
6. На сковороді гріємо ще трохи олії. Викладаємо рулети швом вниз. Смажимо з двох боків до появи більш рум’яної і апетитною скоринки.
І відразу, з пилу-жару подаємо страву до столу! Приємного всім апетиту!
Млинці фаршировані начинкою з м’яса і грибів в духовці
Млинці з м’ясом і грибами – вже смачно. А якщо додатково підрум’янити їх в духовці під сметаною і сиром, так це взагалі пісня! Тут я пропоную вам саме такий рецепт.
Ингредиенты:
Блины:
- Борошно – 600 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Молоко – 500 гр.
- Соняшникова олія без запаху – 50 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукровий пісок – 2 ч. л.
Начинка:
- Печериці свіжі – 300 гр.
- Фарш курячий (або інший) – 500 гр.
- ріпчасті Цибулини – 2 шт.
- Сир твердий – 100 гр.
- масло – 10 гр.
Крім того:
- Сметана – 30 грам
- Трохи вершкового масла
Приготування:
1. В одній посудині перемішуємо просіяне завчасно борошно з сіллю і цукровим піском.
До сухих компонентів вводимо рослинне масло і сирі курячі яйця. Потроху вливаємо молоко і починаємо замішувати тісто. Робити це можна міксером або звичайним ручним віночком.
зрештою маса повинна бути досить рідка, тоді і млинці вийдуть тонкими.
В залежності від вашої борошна, її може піти різна кількість. Тому, молоко в склад ми вводимо поступово і після кожного разу розмішуємо. Так надійніше, адже відразу видно консистенцію маси.
2. Сковороду добре розжарюємо з невеликою кількістю рослинного масла. І коли вона прогріється, наливаємо трішки тіста, відразу ж розливаючи його по всьому дну посуду. Смажимо з двох сторін до легкого рум’янцю. Для наступних порцій промасливать сковороду вже не потрібно.
3. Коли всі млинці будуть выжарены, переходимо до маси для фарширування. Ріпчасту цибулю очищаємо, потім дрібно шаткуємо його.
У сковороді розігріваємо трохи олії. Тут обсмажуємо цибулька пару хвилин до напівпрозорого стану.
4. За ці дві хвилини можна підготувати гриби. Якщо печериці великі, то їх треба почистити – прибрати плівку з капелюшка. Промиваємо їх гарненько, після чого обсушуємо від зайвої вологи. Нарізаємо їх довільними шматочками невеликого розміру.
Відправляємо в жарку до цибулі. Солимо, перчимо за смаком.
Перемішуємо і готуємо ще 5 хвилин на помірному вогні. За цей час гриби виділять воду і злегка потушатся в ній.
Перекладаємо в ту ж сковороду м’ясний фарш. В даному випадку він курячий. Якщо використовуєте інший, то часу на його приготування знадобиться трохи більше.
Солимо, перчимо. Ретельно перемішуємо, щоб фарш розійшовся на дрібні крупинки по всій масі. Тушкуємо хвилин 10-15 до повної готовності.
Обов’язково спробуйте на смак. Якщо не вистачає солі і якихось спецій, то відкоригуйте цей момент. Також можна ввести свіжу або сушену зелень за смаком.
За 10 хвилин до готовності раджу додати вершкове масло – так буде смачніше.
5. Переходимо до завершального кроку. Беремо форму, в якій будемо запікати наші рулети. Змащуємо її зсередини вершковим маслом, досить рясно.
Загортаємо в млинці начинку будь-яким зручним способом. Викладаємо заготовки у форму. Зверху поливаємо сметаною, потім посипаємо тертим сиром.
В духовку, попередньо розігріту при 200 градусах, відправляємо форму з млинцями. Підрум’янимо і без того готові рулетики хвилин 15. Як тільки з’явиться рум’яна верхівка, можна діставати.
Рецепт фаршированих млинців з м’ясом і яйцем
Простий і недорогий спосіб ситно нагодувати всю сім’ю. Дуже смачні виходять ці фаршировані млинці! Рука так і тягнеться взяти ще. У цьому розділі я покажу, як приготувати дуже смачні і еластичні млинці, а потім зафарширувати їх м’ясом і яйцями.
Ингредиенты:
Блины:
- Яйця – 2 шт.
- Молоко – 500 мл
- Борошно – 180 гр.
- Соняшникова олія – 2 ст. л.
- Сіль — 0.5 ч. л.
- Цукровий пісок – 2 ч. л.
Начинка:
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Яйця варені круто – 5 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль за смаком
- Варене м’ясо – 300 гр.
- Трохи рослинного масла
Приготування:
1. У велику миску для подальшого замісу наливаємо тепле молоко (кімнатної температури). Сюди ж розбиваємо яйця, які завчасно теж краще дістати з холодильника, щоб вони встигли трохи потеплішати.Наливаємо сюди олію і всипаємо просіяне борошно. Усе ретельно замішуємо міксером, щоб розійшлися всі грудочки.
Консистенцію тесту контролюйте за фактом. Адже борошно буває різна. Важливо розуміти, що маса повинна бути досить рідкою.
Балансувати консистенцію можна додаванням борошна або молока відповідно.
Ось така ллється і однорідна маса повинна вийти.
2. М’ясо для начинки можете брати абсолютно будь-який. Його відварюємо до готовності, потім охолоджуємо і крутимо м’ясорубкою.
Яйця відварюємо круто. Остуджуємо, очищаємо і тремо великою теркою прямо в миску з фаршем.
Цибулю дрібно шаткуємо, моркву тремо теркою. Ці овочі підсмажити на невеликій кількості рослинного масла до м’якості і рум’янцю. Перекладаємо їх у загальний склад начинки.
Перемішуємо, пробуємо на смак. За смаком солимо, приправляємо на свій розсуд. Перемішуємо.
3. Повертаємося до млинців. Тісто після замісу потрібно відпочити хвилин 10. Далі розігріваємо сковороду, трохи промаслив її. Виливаємо перший черпак тіста, розподіляємо по всьому дну. Блін повинен бути досить тонким, щоб потім в нього було зручно завертати начинку.
Коли знизу він подхватится, перевертаємо і румяним з іншого боку.
Кожну заготовку начиняємо підготовленою раніше масою з м’яса і яйця. Конвертики перед подачею обсмажуємо з двох сторін на вершковому або рослинному маслі.
Так вони стануть хрусткими і смачними. Приємного всім апетиту!
Фаршировані млинці з фаршем і капустою
Обожнюю млинці з м’ясом і капустою. На будь-якому столі вони знайдуть своє почесне місце. А готуються так смачно, що можна зробити навіть на сніданок, на швидку руку.
Ингредиенты:
- Лук
- Морковь
- Капуста
- Зелень і часник за бажанням
- М’ясний фарш
Всі інгредієнти за смаком
Млинці:
- Літр сироватки
- 4 ст. л. цукрового піску
- Сіль – 1 ч. л.
- 2 яйця
- 0.5 ч. л. соди
- Борошно до потрібної консистенції
- 3 ст. л. рослинного масла
Приготування:
1. На сковороду наливаємо трішки олії. Поки вона гріється, нашинкуем дрібно цибулю і натремо теркою морквину. Відправляємо ці овочі в смаження.
2. Капусту нарізаємо тонкою соломкою або кубиками, як вам зручніше. Її перекладаємо в ту ж сковороду. Разом смажимо до тих пір, поки капуста не почне рум’янитися. Тільки потім можна посолити і приправити за смаком.
Далі під кришкою тушкуємо її 10-15 хвилин, до готовності. На завершення додаємо дрібно нарізану зелень і, за бажанням, часник.
3. Переходимо до м’ясної частини. На сковороді знову нагріваємо трохи масла. Тут підсмажуємо дрібно нарізану цибулину до напівпрозорого стану. Потім додаємо фарш. Потрібно часто перемішувати масу, щоб фарш розбився на дрібні крупинки. Готуємо до тих пір, поки не залишиться сирих рожевих слідів.
Потім солимо, перчимо і румяним ще кілька хвилин. Далі перемішуємо капусту разом з м’ясом. Пробуємо на смак.
4. Поки остигає начинка, нажарим млинців. У посуд наливаємо сироватку, додаємо сіль, цукровий пісок і соду. Розбиваємо сюди ж яйця.
Перемішуємо міксером до однорідного стану. Починаємо вводити потроху борошно. Точну кількість назвати важко, тому дивіться за фактом. Тісто в результаті має бути досить рідким, як згущене молоко.
Сюди вливаємо олію.
Знову все вимішуємо. Тепер можна приступати до смаження. Для першого виробу сковороду змастимо маслом. Потім вже не потрібно. Готуємо тонкі млинчики.
Кожен з них фаршируємо начинкою і звертаємо конвертиком. За бажанням, їх додатково можна обсмажити на олії вже згорнутому вигляді.
Прості і смачні млинці, фаршировані м’ясом курки
Легкий рецепт на обід або вечерю. Хоча подавати їх можна навіть на святковий стіл. Адже виглядають вони так красиво і презентабельно. Пропоную вам спробувати.
Інгредієнти:
- Тонкі млинці
- Відварене куряче філе – 150 гр.
- Твердий сир – 70-80 гр.
- Часник – на смак
- Сметана – 3-4 ст. л.
- масло – 50 гр.
- Цибулина – 1 шт.
Приготовление:
Як ви вже зрозуміли, рецепт млинців ми розглядати не будемо. Можете використовувати свій улюблений спосіб їх приготування або ж скористатися будь-яким з представлених вище.
1. Курочку відварюємо до готовності в підсоленій воді. По смаку в бульйон можна додати спецій. Остуджуємо м’ясо, потім нарізаємо дрібним кубиком.
2. Цибулину дрібно шаткуємо, потім обсмажуємо на невеликій кількості рослинного масла до напівпрозорого і трохи рум’яного стану.
3. В одній мисці перемішуємо м’ясо з обсмаженою цибулею. Через прес додаємо часник. Перекладаємо слідом сметану і сир, натертий дрібної теркою. Солимо, перчимо до смаку і перемішуємо.
4. Отриману масу загортаємо в тонкі еластичні млинці.
В принципі, їх уже зараз можна їсти. Як варіант, можна розкласти на деко і запекти під сиром. Але я пропоную посмажити їх додатково до рум’яної скоринки з двох сторін.
Смачні млинці з начинкою з м’ясного фаршу
Класичний варіант другої страви з тонких млинчиків, спечених на молоці. На мій погляд, особливо смачні, якщо подати зі сметаною.
Ингредиенты:
- млинці тонкі на молоці -20 шт.
- м’ясо (яловичина) — 700 гр.
- цибуля ріпчаста — 1 шт.
- масло вершкове — 1 ст. л.
- борошно пшеничне — 1 ст. л.
- рослинне масло
- лавровий лист — 2 шт.
- сіль
- перець горошком — 6-7 шт.
Спосіб приготування:
М’ясо яловичини промиваємо, обсушуємо і ріжемо великими шматками по 50-70 грамів.
Обсмажуємо шматочки з двох сторін на сковороді в рослинному маслі до появи скоринки. Перекладаємо в каструлю, заливаємо водою, щоб тільки покрити м’ясо.
Варимо під кришкою на слабкому вогні, обов’язково знімаємо піну.
Додаємо спеції — перець горошком. За 10 хвилин до вимикання кидаємо 2 лаврових листа.
Після чого дістаємо м’ясо з бульйону. Бульйон обов’язково проціджують через дрібне сито.
Остиглі шматочки пропускаємо через м’ясорубку. Цибулю чистимо, дрібно ріжемо і обсмажуємо на рослинному маслі до рум’яного кольору. Додаємо столову ложку вершкового масла, перемішуємо, поки повністю не розтане.
Всипати ложку борошна, добре смажимо її в олії близько 2 хвилин.
Потім додаємо фарш, наливаємо 1-2 столових ложки бульйону, додаємо спеції за смаком. Выпариваем рідина, начинка повинна вийти вологою, але при цьому не розтікалася по сковороді.
Фаршируємо заздалегідь спечені млинці — на кожен викладаємо 1-1,5 ложки начинки і звертаємо закритими рулетиками.
Все буде набагато смачніше, якщо після цього рулетики обсмажити на сковороді в рослинному або вершковому маслі до рум’яної скоринки з двох сторін
Приємного апетиту!
Ось і підійшла до завершення наша смачна добірка рецептів млинців з м’ясом. Тут є різні варіанти – з капустою, рисом, гречкою, грибами. Вибирай на будь-який смак.
Я сподіваюся, що вам знадобляться мої рецепти. Забирайте їх собі на замітку, дарую!