Млинці з сиром — покроковий рецепт найсмачніших млинців

Всім привіт! Розповім оригінальний рецепт десерту, трохи незвичайного, але смачного. Це варіант млинців з сиром, виноградом і прекрасним сиропом. Це той самий випадок, коли з простих продуктів виходить вишукане блюдо з небанальним смаком, гідне святкової подачі.

Для того щоб все вийшло, важливо уважно вивчити рецепт, вибрати рекомендовані продукти і звичайно ж до процесу приготування приступити в гарному настрої. Правила приготування млинцевого тіста дуже прості і знайомі нам з дитинства.

Просеянная борошно змішують з яйцями, молочними продуктами, цукром і ароматними добавками. Для аромату в тісто додається ванілін або ванільний цукор.

На сторінках цього блогу раніше розповідав про фаршированих млинцях. Робили їх з м’ясною начинкою, додавали гриби, яйця, рис, капусту, теж виходили дуже смачні, подивіться.

  • Фаршировані млинці з м’ясом

Домашній покроковий рецепт млинців на кефірі з сирною начинкою

Для смаження млинців знадобиться товста чавунна сковорода з невисокими бортами. Після фарширування млинці з сиром нудяться в духовці і це надає їм особливий смак наче з печі.

Для солодкої приправи використовуємо особливий сироп. Ми взяли пекмез з кэроба, солодкий сироп ріжкового дерева. У кулінарії його називають замінником шоколаду Він досить рідко зустрічається в звичайних магазинах, його можна купити в східних, арабських крамницях або замовити в інтернет-магазині.

На 100 грам млинців з сиром: Калорії — 335.3 ккал. Білки — 8.8 гр. Жири — 17.5 гр. Вуглеводи — 35.9 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.

Склад:

На момент приготування у нас не виявилося кефіру, але була ряжанка, тому і в список інгредієнтів вніс цей напій.

  • виноград – 1 гроно
  • ряжанка – 120 мл
  • вода – 80 мл
  • борошно пшеничне в/с – 6 ст. л.
  • яйце – 1 шт.
  • рослинне масло – 1,5 ст. л.
  • ванілін – на кінчику ножа
  • солодка сиркова маса – 200 гр.
  • цукор, сіль – по щіпці.

Як приготувати млинці з сиром

Крок 1. В миску высыплем просіяне біле борошно, додаємо цукор, сіль і ванілін. Змішаємо компоненти сухим віночком.

Крок 2. Увіллємо ряжанку кімнатної температури, уб’ємо яйце. Взобьем масу блендером до однорідності.

В рецепті ми використовували ряжанку з жирністю 4%. Її можна замінити на кефір, йогурт або кисле молоко.

Крок 3. Тісто має бути по густоті як на оладки. Наллємо півтори ложки рослинної олії.

Крок 4. Додамо кип’яченої води так, щоб вийшло тісто як рідка сметана. Залишимо масу на 10 хвилин при кімнатній температурі.

Крок 5. Сковороду нагріємо, змастимо рослинним маслом. Увіллємо половину ополоника тесту. Сковороду будемо нахиляти зі сторони в сторону, щоб тісто рівномірно розподілилося по всій поверхні. Готуємо млинці з 2-х сторін приблизно по хвилині на бік.

Крок 6. Готовий млинець викладемо на тарілку. По центру розташуємо 1,5 столових ложок сирної начинки.

В начинку можна використовувати готову сирну масу, сир, сирний сир типу рікотти або будь-який м’який сирок. Враховуйте ступінь солодощі готового сирного продукту (іноді він буває дуже солодким).

Крок 7. Звернемо млинець трикутником або конвертом. Аналогічно оформимо інші вироби.

Крок 8. Форму для запікання злегка змащуємо маслом. Викладаємо млинці внапуск як на фото. Вимиємо виноград, видалимо гілочки. Ягоди разрежем навпіл, дістанемо кісточки. Укладемо на млинці.

Для рецепта знадобиться виноград без кісточок або великі ягоди, з яких кісточки видаляються без проблем. Ми використовували рожевий сорт – вийшло смачно і соковито.

Крок 9. Заповнимо форму і відправляємо в духовку, розігріту до 190 градусів. Накриємо форму фольгою. Будемо мучити блюдо 10 — 12 хвилин.

найсмачніші млинці на кефірі з сиром

Дістаємо з духовки, даємо трохи охолонути.

Готовий десерт будемо подавати у формі, в якій він готувався.

Страву можна доповнити свіжим виноградом, медом і гарячим чаєм. Їх краще не зберігати, відразу подавати на стіл, інакше вони втратять свій апетитний вигляд і аромат.

Ну і останній штрих – поливання. Млинці поллємо сиропом кэроба, прикрасимо листочками свіжої м’яти. Допускається заміна на карамельний, кавовий, шоколадний, молочний сироп або розведене живе варення з фініків. За бажанням можна млинці посипати цукровою пудрою.

Млинці з сиром та виноградам можна приготувати як закусочний варіант. Просто виключите цукор в начинці, до сиру додати сіль і зелень. Ця версія виходить не гірше десертній подачі.