Всім доброго дня! Сьогодні робимо домашню випічку. Хочу поділитися з вами цікавим рецептом пиріжків з курячою печінкою і рисом, будемо випікати в духовці. Печені пиріжки з хорошого дріжджового тіста можуть замінити повноцінне друге блюдо. Деяка сухість печінки ми размягчим цибулею і рисом, з додаванням вершкового масла.
У цьому варіанті дещо незвичайне приготування тіста. Спочатку розкачуємо на кілька великих млинців, які стопкою розкачуємо ще раз в один великий. Виходить схоже на листкове тісто. Робили так перший раз, але вийшло відмінно, обов’язково спробуйте цей спосіб.
Про випічку з дріжджового тіста розповідав у статтях — кілька рецептів ніжних як пух, що тануть у роті пиріжків, обов’язково подивіться:
- Пиріжки з картоплею
- Пиріжки з яблуками
- Ечпочмак по-татарськи з м’ясом
- Пиріжки з капустою
Рецепт пиріжків в духовці з дріжджового тіста з курячою печінкою і рисом
Кожна господиня знає, як приготувати пиріжки з печінкою і рисом і у кожної господині свій рецепт. Я хочу запропонувати вам свій цікавий рецепт приготування пиріжків. Цікаве дріжджове тісто, злегка нагадує листкове тісто, з нього пиріжки виходять хрусткими, повітряними і дуже смачними.
Час приготування: 2 ч, кількість порцій: 10 — 12 шт. На 100 грам: Калорії — 291.7 ккал. Білки — 9.5 грам. Жири — 12.0 грам. Вуглеводи — 36.4 грам. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.
Для начинки знадобиться:
Ингредиенты:
- Печінка куряча – 300 гр.
- Рис (будь-який) – 200 гр.
- цибуля Ріпчаста – 1 шт.
- масло – 80 гр.
- Рослинна олія – 2-3 столових ложки.
- Зелена цибуля – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Для тіста:
Ингредиенты:
- Сіль – 1 чайна ложка.
- Яйце – 1 шт.
- Молоко – 200 мл
- Клітковина – 1 столова ложка.
- Вода – 200 мл
- Дріжджі – 7 гр.
- Борошно – 700 гр.
Приготування розділимо на три частини, перша частина приготування начинки, друга, заміс тіста і третя сам процес випікання.
Як приготувати начинку з печінки з рисом
Крок 1. Нам необхідно відварити рис, тому добре промиваємо і ставимо каструлю з водою і рисом на вогонь. Солимо за смаком (близько 0,5 чайної ложки). Варимо до готовності рису, зливаємо і промиваємо.
Крок 2. Ставшиїм відразу ще одну каструлю з водою на плиту і додаємо сіль (для варіння печінки).
Крок З. Печінку добре промиваємо, видаляємо плівки. Коли вода закипить, закладаємо печінку і варимо 10 – 15 хвилин.
Крок 4. Ріпчасту цибулю чистимо, ріжемо на дрібні кубики.
Крок 5. Нарізаємо тонкими кружальцями, зелену цибулю.
Все для начинки готове, необхідно всі інгредієнти з’єднати.
Крок 6. Варену печінку ріжемо на дрібні шматочки.
Крок 7. Ставимо сковороду на вогонь, наливаємо 2-3 ложки рослинної олії, прогріваємо.
Викладаємо нарізану ріпчасту цибулю і обсмажуємо 5 хвилин.
Крок 8. Потім додаємо нарізану печінку і перемішуємо.
Крок 9. Слідом кладемо вершкове масло і даємо йому розтопитися.
Крок 10. Висипаємо відварений рис і добре перемішуємо.
Крок 11. Додаємо зелений лук і перемішуємо.
На цьому етапі можна додати сіль за смаком, за бажанням трохи меленого перцю.
Всі ароматна і смачна начинка готова! Відставляємо в сторону, щоб охолола.
Приготування тіста:
Крок 1. Беремо глибоку миску, додаємо 1 чайну ложку солі.
Крок 2. Вбиваємо одне яйце.
Крок 3. Потім наливаємо тепле молоко (близько 38-40 градусів).
Крок 4. Потім вливаємо теплу кип’ячену воду.
Крок 5. Висипаємо пакетик сухих дріжджів.
І слідом додаємо 1 столову ложку клітковини (можна і без неї).
Все добре перемішуємо вінчиком.
Крок 6. Борошно обов’язково просіяти через сито. Додаємо поступово, невеликими порціями, одночасно розмішуючи.
Висипавши все борошно, руками замішуємо однорідне, м’яке і еластичне тісто, обертаємо харчовою плівкою і ставимо в тепле місце на 40 хвилин.
Крок 7. Тісто має піднятися і збільшиться, як мінімум в два рази.
Злегка обминаємо, викладаємо на робочу поверхню.
Приготування пиріжків в духовці
Крок 8. Ділимо тісто на 16 однакових грудочок.
Крок 9. Потім кожен клубок розгортаємо в тонкий коржик і викладаємо на тарілку.
У нас має на одній тарілці бути 8-10 коржів, складених один на одного. Обернути харчовою плівкою і поставити в холодильник на 30 хвилин.
Крок 10. Тісто знову підніметься, попри холодну температуру.
Крок 11. Беремо всі маленькі коржики і розгортаємо в велику тонкий коржик, потім скручуємо в рулет.
Крок 12. Нарізаємо на рівні шматочки.
Крок 13. Робимо невелике поглиблення.
Крок 14. Заповнюємо кожен нашої приготовленої і постигла начинкою.
Скріплюємо, формуємо кожен пиріжок, перевертаємо і викладаємо швом вниз на деко.
Попередньо деко застеляємо пергаментним папером. Змащуємо кулінарної пензликом, поверхню збитим жовтком, з додавання невеликої кількості молока.
Ставимо в заздалегідь розігріту духовку до 200 градусів на 30 хвилин.
Смачні печені пиріжки з печінкою і рисом
Пиріжки вийшли золотистого кольору. Дістаємо з духовки, накриваємо столовим рушником, даємо відпочити 20 хвилин.
Все готово, спеклися пиріжки хрусткі, смачні і цікаві на зовнішній вигляд.
Можна подавати на стіл до свіжо завареному чаю або з холодним молоком.
Приготуйте за моїм рецептом і здивуйте всіх своїх рідних незвичайними пиріжками.
Приємного апетиту і гарного настрою!!!