Сьогодні давайте приготуємо пиріжки з зеленою цибулею і яйцем в духовці. Це моя найулюбленіша випічка з дитинства. З холодним молоком просто обалденно смачно. Тісто зробимо на сухих дріжджах на кефірі. Воно виходить м’яким, повітряним.
Борошно краще брати пшеничне вищого сорту, обов’язково її просійте. Кефір обов’язково підігрійте трохи перед замісом тіста, по жирності він може бути будь-хто.
Такі смачні пиріжки гарне доповнення до обіду або на перекус, прекрасний сніданок. Їх можна їсти з молоком, солодким чаєм. Мені вони подобаються гарячими з молоком, а холодні з томатним соком. Спробуйте і ви.
Пиріжки з зеленою цибулею і яйцем в духовці з дріжджового тесту на кефірі
Ингредиенты
Для тіста:
- 15 столових ложок борошна (300-350 гр)
- Стакан кефіру (200 гр)
- 0,5 склянки рослинного масла
- 0,5 пакетика сухих дріжджів (5-6 грам)
- Столова ложка цукру (без гірки)
- Сіль (0,5 чайної ложки)
- Сире яйце
Для начинки:
- 4 варених яйця
- Пучок зеленого цибулі
- Сіль
Рецепт пиріжків з зеленою цибулею і яйцем
Починаємо з тіста, це займе певний час. Будемо готувати дріжджове, на кефірі.
Виливаємо в глибоку миску, зручну для замісу тіста, кефір. Він позичений бути теплим або хоча б кімнатної температури. Додаємо рослинне масло і столову ложку без гірки, цукру.
Висипаємо дріжджі, розмішуємо і даємо постояти хвилин 5-10, щоб дріжджі розійшлися.
Висипаємо просіяне борошно в миску з кефіром, додаємо сіль. Спочатку розмішуємо ложкою, а потім замішуємо тісто руками. Воно повинно вийти, м’яке і не липнути до рук. Можливо, вам потрібно буде додати ще трохи борошна.
Готове тісто перекладаємо в зручну посуд, накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 30-40 хвилин.
Поки підходить тісто, готуємо начинку. Чистимо відварені яйця, дрібно рубаємо чи можна натерти на крупній тертці, цибулю дрібно шаткуємо.
Змішуємо начинку в окремій мисці, солимо. Ми користуємося «Приправычем» .
Тісто підійшло, збільшилося в об’ємі в 2 рази, злегка обминаємо його. Включаємо духовку на розігрів на 180 градусів.
Припыляем борошном обробну дошку, ще раз вимішуємо пару хвилин.
Разделям на 10 рівних частин, у нас вийшло 11. Скачуємо кульки. Накриваємо рушником і даємо постояти хвилин 15.
Розминаємо пальцями кожну порцію. Можна розкачати качалкою, але тісто м’яке, податливе, тому так зробити простіше і швидше.
Викладаємо по столовій ложці начинки в середину кожної заготовки.
Формуємо пиріжки, добре закріплюючи шов.
Викладаємо готові у форму або на деко швом вниз.
Сире яйце вбиваємо в блюдце, розмішуємо його і пензликом змащуємо кожен пиріжок зверху. Відправляємо форму в розігріту духовку випікатися. Ми ще зазвичай включаємо конвекцію.
Хвилин через 20-25 перевіряємо сухий зубочисткою. Спеклися пиріжки, накриваємо рушником, даємо їм відпочити хвилин 15.
Час випічки може бути трохи більше або менше, це залежить від духовки, борошна, начинки. Обов’язково перевірте готовність.
Дуже смачні пиріжки з зеленою цибулею і яйцем на кефірі
Вийшли дуже м’які, смачні пиріжки. Це мої улюблені пиріжки з дитинства, такі пекла моя бабуся. Гарячі пиріжки чудово йдуть з холодним молоком.
Прекрасна випічка, завжди виходить просто на відмінно. Спробуйте спекти вдома і порадувати свою сім’ю такою смачною їжею.