Вітаю, вас, дорогі друзі черговим рецептом. «Ну, як смачно приготувати печінку?», – запитала мене нещодавно передплатниць, написавши мені на пошту. До речі, мої електронні адреси є у вітальному слові в рубриці «Про блог» – пишіть, я завжди радий будь-якому спілкуванню.
Найчастіше запитують як приготувати курячу печінку, (я розповідав, подивіться), але в цей раз мова йшла про свинячий. В принципі, різниця невелика, але в цей раз приготуємо великими шматками.
Так от, пропоную приготувати такий біфштекс з печінки – продукту, до речі, дуже корисного.
Печінка свиняча, смажена у борошні на сковороді великими шматками
Рецепт досить простий, на приготування багато часу не йде, ну а подача може складатися із зелені, овочів, а також, наприклад, грибочків.
Головне в цій справі правильно вибрати печінку. Я взяв свинячу – вона ніжніше яловичої і швидко смажиться. Вибрав шматок без плівки і прожилок.
Харчова цінність на 100 гр. — Калорійність: 249.4 ккал. Білки: 23.3 гр. Жири: 11.5 гр. Вуглеводи: 13.0 гр. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.
мінімальний Набір продуктів. Сіль, перець, трохи борошна, і, звичайно ж, сама печінка.
Склад:
- свиняча печінка – 0,5 кг;
- борошно – 2 столові ложки;
- сіль, перець чорний (мелений) – за смаком;
- масло (рослинне, нерафінована) для смаження.
Друзі, це дуже швидке і смачне блюдо.
Отже, як приготувати біфштекс зі свинячої печінки
Крок 1. насамперед потрібно промити під проточною водою і просушити паперовими рушниками субпродукт, а після нарізати ось так уздовж на шматки – приблизно за 1-1,5 сантиметра товщиною кожен.
Крок 2. Можна промокнути ще паперовими рушниками, щоб прибрати сукровицу, а після розкладіть шматочки на обробну дощечку і накрийте харчової плівкою.
Крок 3. Це потрібно для того, щоб зручніше було відбити печінку і не розліталися бризки по всій кухні. Відбивайте печінку злегка, не забувайте, що це не м’ясо і не потрібно прикладати для цього багато зусиль.
Крок 4. Зніміть плівку, посоліть і поперчіть печінкові пласти.
Крок 5. Потім обережно переверніть кожен пласт і приправте з іншого боку сіллю і перцем.
Крок 6. В сковорідку налийте трохи олії і розжарте її.
Крок 7. Перед смаженням кожен шматочок печінки потрібно обваляти в борошні.
Крок 8. З однієї, потім з іншої сторони. Робіть це спритними рухами, щоб борошно при зіткненні з мокрою печінкою не перетворилася у клейстер.
Крок 9. Відправте відбиту і запанированную в борошні печінку на сковороду і смажте на середньому вогні її 2-3 хвилини.
Крок 10. Потім переверніть і обсмажте з іншого боку теж 2-3 хвилини (можна вже накрити кришкою).
Крок 11. Якщо є кілька грибочків, наріжте їх по ходу крупненько.
Крок 12. І обсмажте разом з печінкою.
Крок 13. Готову печінку зніміть спочатку на тарілку, якщо потрібно промакните паперовою серветкою зайве масло.
Біфштекс з печінки готовий!
Свиняча печінка, приготовлена великими шматками в борошні на сковороді
Друзі готуйте такий біфштекс хоч на перекус, хоч на сніданок, обід або вечерю.
І необов’язково до такої печінці гарнір. З цих шматочків можна робити бутерброди, а можна подати їх із зеленню, кислими або свіжими овочами.
до Речі, ось і наші грибочки знадобилися!
Обов’язково спробуйте цей простий рецепт і приємного апетиту! Наступного разу теж буде щось просте, але легке, цікаве і смачно!
Ще варіанти приготування цього дивно смачної страви.
Печінка свиняча приготована на сковороді з цибулею в домашніх умовах
Цей рецепт приготування свинячої печінки відрізняється тим, що попередньо, вона маринується.
Загальний час приготування: 1 годину 10 хвилин. Харчова цінність на 1 порцію: Калорійність: 346 ккал. Жири: 14 гр. Вуглеводи: 21 гр. Білки: 32 гр. Холестерин: 646 мг. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.
Для початку наріжте м’ясо тонкими пластиками товщиною близько 2,5 див. Потім замаринуйте печінка в мисці або пакеті в маринаді з вустерширського і соєвого соусів з яблучним оцтом і олією авокадо.
Інгредієнти на 4 порції
- Печінка, приблизно 500 гам
- 1 цибулина, нарізати товстими кільцями
- 1 столова ложка вершкового масла
- ¾ склянки борошна
- по ½ ч. л. паприки і кайенского перцю
- 50 мл соєвого соусу
- 1 столова ложка яблучного оцту
- 1 їдальня ложка олії авокадо плюс 1 столова ложка для смаження
- 0,5 ст. л. вустерширського соусу
Як приготувати смажену свинячу печінку
- Нарізати м’ясо тонкими смужками
- Перекладіть її в миску або пакет на блискавці, влийте приготовану суміш вустерширського і соєвого соусів з маслом авокадо і ложкою яблучного оцту. Кілька разів струсніть, щоб печінка була повністю покрита сумішшю. Залиште маринуватися протягом 1 години.
- Нагрійте масло в сковороді на середньому вогні обсмажте цибульні кільця, поки вони не почнуть корічневеть, потім перекладіть в тарілку і відставте в бік.
- Змішайте борошно, паприку і кайенский перець в невеликій мисці.
- Шматки печінки обваляйте в борошняної суміші і обсмажте в сковороді з рештою олією авокадо на середньому вогні. Перевертайте шматки досить часто, щоб вона не горіла.
- Після приготування, приблизно через 5 хвилин, зніміть з вогню і дайте постояти кілька хвилин, потім посипати обсмаженою цибулею і подавайте до столу.
Свиняча печінка з цибулею — рецепт приготування на сковороді
Якщо ви любите печінка, вам сподобається цей простий і смачний спосіб її приготування.
Загальний час приготування: 52 хвилини.
Інгредієнти на 4 порції
- 500 гр. свинячої печінки
- 1 склянку молока
- 1 цибулина (очищена)
- 1/2 склянки борошна
- сіль (за смаком)
- 3 столові ложки олії авокадо
- перець (за смаком
Як приготувати печінку на сковороді смачно
1. Печінку промити і видалити тонку зовнішню оболонку (якщо вона є). Наріжте її шматочками товщиною 1-1,5 см
2. Скибочки замочити в молоці на 0,5 — 1 годину.
3. Наріжте цибулю кільцями, а потім наріжте кільця на четвертинки.
4. У великій сковороді на середньому вогні розігрійте 3 столові ложки олії.
5. Обваляйте шматочки печінки в борошні і підрум’яньте (близько 3 хвилин з кожної сторони).
6. Приправте за смаком сіллю і перцем. Додайте цибулю і готуйте, поки цибуля не стане м’яким (близько 5 хвилин). Будьте обережні, щоб не пересмажити, інакше печінка буде жорсткою.
7. Подавати з картопляним пюре або будь-яким іншим улюбленим гарніром, за смаком.
Смажена печінка з цибулею на сковороді, приготовлена з борошном
Це блюдо, при бажанні, можна приготувати з обсмаженими скибочками яблука. Щоб зробити печінка більш ніжною, я б запропонував замочити її в молоці перед смаженням.
Харчова цінність на порцію: Калорійність: 804 ккал. Білки: 67 гр. Жири: 26 гр. Вуглеводи: 70 гр. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.
Інгредієнти на 4 порції
- 1 кг свиняча печінка
- 4 цибулини
- 700 мл цільного молока
- 750 гр. картоплі
- 50 гр. вершкового масла
- 2 столові ложки солі
- ¼ ч. л. меленого мускатного горіха
- 130 гр. борошна
- сіль
- перець
- рослинна олія (для смаження)
Крок 1. печінку Замочити в молоці на 2 години. Через 2 години перекласти на сито і дати стекти. Нарізати її пластиками товщиною 1 див.
Крок 2. Цибулю нарізати тонкими кільцями. Картоплю очистити і нарізати кубиками.
Крок 3. Приготуйте пюре: відваріть картоплю в каструлі з підсоленою водою до готовності. Злийте воду і розімніть картоплю у великій мисці. Нагрійте молоко і масло в каструлі з сіллю і мускатним горіхом. Додайте суміш молока і масла до картоплі і добре перемішайте до густоти пюре.
Крок 4. В глибоку тарілку або миску насипати борошно. Обваляти шматочки в борошні.
Крок 5. Нагрійте масло в сковороді на середньому вогні, перекладіть печінка в сковороду і обсмажте до коричневого кольору. Переверніть і продовжуйте готувати до коричневого кольору з обох сторін. По готовності перекласти в тарілку і приправити сіллю і перцем з обох сторін.
Крок 6. Обваляти кільця цибулі в борошні. Розігріти рослинну олію в іншій сковороді на середньому вогні. Додати цибулю і обсмажити до хрусткої скоринки. Покладіть цибулю на тарілку з паперовим рушником, щоб видалити масло.
Подавати смажену печінку з обсмаженими кільцями цибулі і картопляним пюре. Насолоджуйтесь!
Як смачно приготувати свинячу печінку в борошні з цибулею на сковороді
Простий і смачний рецепт свинячої печінки, за цим рецептом можна готувати також і яловичу, телячу, курячу або індюшачу печінку.
Харчова цінність на порцію: Калорійність: 358 ккал. Вуглеводи: 28 гр. Білки: 27 гр. Жири: 15 гр. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.
Інгредієнти
- 500 гр. печінки свинини
- 1 склянку молока
- 1/3 склянки борошна
- 280 гр. лука
- 1 велике яблуко
- 3 столові ложки вершкового масла
- 0,5 чайної ложки солі або за смаком
- ¼ чайної ложки свіжомеленого чорного перцю, або за смаком
- 1 столова ложка свіжої петрушки або чебрецю за бажанням
Як приготувати
- Печінку промити і обсушити. Наріжте її смужками, близько 1,2 див. Покладіть шматочки в невелику миску і залийте холодним молоком мінімум на 30 хвилин до однієї години.
- Поки вона замочується, зваріть картоплю і зробіть пюре.
- Цибулю нарізати півкільцями. Розтопити 1 столову ложку вершкового масла у великій сковороді, додайте щіпку солі. Обсмажте цибулю, постійно помішуючи, на середньому вогні протягом 10-15 хвилин. Вони повинні бути золотисто-коричневими і злегка карамелизованными. Відрегулюйте смак сіллю і перцем.
- Перекладіть його в миску і тримайте в теплі, поки будете готувати печінку в тій же сковороді.
- Поки смажиться цибуля підготуйте інші інгредієнти. Наріжте яблуко кільцями, очистивши від шкірки і, видаливши серцевину. Вийміть печінка з молока і обсушити паперовими рушниками. Покладіть борошно на велику тарілку і обваляйте шматочки в борошні.
- В окремій сковороді розтопити ще столову ложку вершкового масла. Обсмажити яблука по 3-4 хвилини з кожного боку до золотистого кольору.
- Розтопіть вершкове масло на сковороді, яку ви використовували для приготування цибулі. Обсмажте печінку на середньому вогні. Вона повинна бути темно-коричневою зовні і тільки з відтінком рожевого всередині. Перевірте, відрізавши один шматок посередині. Не пережаривайте\, інакше вона буде сухою.
- Перекладіть цибулю до печінці, акуратно перемішайте і прогрійте. Відрегулюйте смак сіллю і перцем. При бажанні посипати свіжою зеленню петрушки або чебрецю.
Бажаю успіхів в кулінарії і приємного апетиту!