Вітаю, вас, мої дорогі у себе на кулінарної сторінці! Якщо вам, як і мені набридли звичайні котлетки, приготуйте курячі фрикадельки з сиром всередині. Начебто той же фарш, але вже за різноманітніше блюдо.
Ну і до таких фрикадельок подайте не просто звичне картопляне пюре, а овочеве пюре, додавши до картоплі брокколі: і за кольором, красиво, і корисності більше.
Курячі фрикадельки з фаршу — рецепт приготування в домашніх умовах
А ще все це зверху прикрашається морквою. Загалом, все просто, але оригінально в подачі і дуже смачно. Ось основні продукти для трьох порцій.
Харчова цінність на 100 г: Страви — Калорії 136.1 ккал; Білки 5.7 гр; Жири 10.1 гр; Вуглеводи 5.7 гр. Соус — Калорії 156.6 ккал; Білки 3.9 гр; Жири 12.5 г; Вуглеводи 4.4 гр. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.
Щоб не возитися довго, візьміть готовий фарш. Сир у мене фета.
Склад:
- фарш курячий – 300 гр.
- сир фета – 120 гр.
- картопля – 5 шт.
- брокколі – 200 гр.
- моркву – кілька штук (за смаком
- масло вершкове – за смаком для пюре
- масло рослинне – для смаження фрикадельок
- сіль, перець, інші спеції – за смаком.
Для соусу:
- сметана (20%) – 50 гр.
- часник – 1 зубчик
- сік лимона – за смаком
- гірчиця (будь-яка, можна зернисту) – за бажанням і за смаком.
Я думаю, що можна замінити курячий фарш на будь-який інший м’ясний. Точно також і сир взаємозамінний та інгредієнти для соусу. Але я готую з вказаного набору продуктів, а ви дивіться, що у вас є. Отже, за готування!
Приготування:
Крок 1. Фарш посоліть, поперчіть, відбийте про миску або поверхня столу – загалом, приготуйте для формування фрикадельок. У нього не потрібно додавати яйце, але якщо він рідкуватий – додайте ложку-дві панірувальних сухарів. Вони вберуть вологу, і не забудьте нарізати на рівні шматочки і сир.
Крок 2. З фаршу скачайте 6 однакових кульки (по 50 г кожен), розплющить їх, покладіть на м’ясну корж кубик сиру і сформуйте такі фрикадельки.
Крок 3. На сковороді розігрійте 2 столові ложки рослинної олії і викладіть фрикадельки. Обсмажте з одного боку декілька хвилин до рум’яної скоринки. Потім переверніть на їх іншу сторону.
Крок 4. Як зарум’яняться фрикадельки, залиште їх ще на хвилинок п’ять на вогні, постійно перевертаючи.
Крок 5. Відваріть пюре, як зазвичай робите завжди, тільки до картоплі, додайте брокколі. Зварені овочі потовчіть, додайте в масу шматочок вершкового масла і трохи юшки, в якій вони варилися. Все добре перемішайте, можете навіть злегка товкачиком все збити до пишноти.
Крок 6. На сковорідці, в якій смажилися фрикадельки, при необхідності долийте ложку масла і посмажте з двох сторін скибочки моркви. Приблизно за 1,6-2 хвилинки на кожній стороні.
Крок 7. А тепер соус, тут все просто: подрібніть часник, додайте в сметану і додайте інші інгредієнти для соусу. Все перемішайте.
Курячі фрикадельки з сиром приготовані на сковороді
А тепер, друзі, сервірування страви: Розподіліть на три порції овочеве пюре, викладіть його по тарілках. Зверху покладіть по 2 фрикадельки і прикрасьте все обсмаженої морквою. Полийте сметанним соусом.
Ну, чим не повноцінний навіть обід? Для тих, хто не любить перша страва, цілком підходить. М’ясо плюс овочі і не забуваємо, що всередині фрикадельок є сир. Все це поїдається зі сметанним соусом. Різноманітність смаків, як стверджують французи, призводить до швидкого насичення. Так що якщо ви на дієті, то теж можете дозволити собі таку страву.
Я готовий ділитися з вами ще багатьма рецептами. Шлях готування буде вам в радість, так само як і мені! До нових смакоти!
Ще кілька рецептів, які готував раніше, і також хочу поділитися з вами. Чудове блюдо, яке можна приготувати в різних варіантах і урізноманітнити своє меню.
Рецепт приготування домашніх курячих фрикадельок на сковороді
Ці курячі фрикадельки зроблені в азіатському стилі, ніжні, м’які і дуже смачні. Можна подавати практично з будь-яким гарніром. Легко і швидко.
Харчова цінність на порцію: Калорії — 142 ккал. Білок — 11,2 гр. Вуглеводи — 14,6 гр. Жир — 4,2 гр. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.
Інгредієнти на 12 шт
- рослинне масло для смаження
- 150 гр, панірувальних сухарів
- 20 гр. чашки нарізаної цибулі
- 30 гр чашки нарізаної свіжої кінзи
- 2 столові ложки дрібно нарізаного часнику
- 2 столові ложки соєвого соусу
- 1 столова ложка соусу Самбал
- ½ чайної ложки меленого імбиру
- ½ чайної ложки паприки
- ¼ чайної ложки меленого коріандру
- 450 гр. курячого фаршу
Приготування
Крок 1. Нагрійте масло у фритюрниці або великій сковороді до 175 градусів.
Крок 2. Змішати панірувальні сухарі, цибулю, кінзу, часник, соєвий соус, самбал, імбир, паприку і коріандр у великій мисці. Додайте курячий фарш і добре перемішайте вручну.
Крок 3. руками Сформуйте з отриманої суміші фрикадельки у вигляді кульок, діаметром, приблизно, 4 див.
Крок 4. Обсмажте фрикадельки в гарячому маслі, працюючи порціями, поки вони не підрум’яняться, від 3 до 5 хвилин.
Ви можете використовувати будь-який гострий соус на основі перцю чилі і будь-яке рослинне масло, який ви любите.
Пікантні курячі фрикадельки на сковороді в домашніх умовах
Приготування всього: 35 хв. Харчова цінність: Калорії — 179 ккал. Жири — 11 гр. Вуглеводи — 5 гр. Білки — 15 гр. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.
Інгредієнти
- 500 гр. курячого фаршу
- 3 зубчики часнику натертого на тертці
- 1 яйце
- 3 ст. л. панірувальних сухарів
- 1 ч. л. угорської паприки
- 2 ч. л. вустерширського соусу
- 1 ч. л. цибульного порошку
- 1 гілочка орегано, дрібно нарізана
- 5 гілочок чебрецю, дрібно нарізаного
- 1 ч. л. коричневого цукру
- 1 лимон, цедра
- сіль і мелений чорний перець
- 1 ст. л. вершкового масла
- 1 ст. л. оливкової олії першого віджиму
Зелений гарнір з песто
- 450 гр. нарізаних листя свіжої капусти
- 360 гр спагетті
- 40 гр горіхів пекан
- 200 гр. тертого пармезану плюс додатково для гарніру
- 80 гр. оливок без кісточок
- 2 зубчики часнику
- 150 мл оливкової олії першого віджиму
- сіль і мелений чорний перець
Приготування
Приготуйте фрикадельки
1. У великій мисці акуратно руками змішайте курячий фарш, часник, яйце. Додайте панірувальні сухарі, вустерширський соус, паприку, цибульний порошок, нарізані орегано, чебрець. Останніми посипте коричневим цукром, лимонною цедрою, двома пучками солі і перцю.
2. Сформуйте міні-фрикадельки розміром з тенісний кульку. Повинно вийти близько 28-30 шт.
3. Розігрійте вершкове і рослинне масло у великій сковороді на середньому вогні. Перекладіть фрикадельки на сковороду, обсмажуйте протягом 3 хвилин. Переверніть кожну на іншу сторону і готуйте ще 3 хвилини, поки не підрум’яняться з усіх боків до готовності.
Перекладіть на тарілку з паперовим рушником. Можна подавати, прикрасивши зеленню, але набагато смачніше з гарніром і в цей раз для подачі приготуйте спагетті з зеленим песто.
Приготуйте песто зелений
1. У велику каструлю налийте води, підсолити, доведіть до кипіння на середньому вогні. Бланшируйте нарізану капусту до яскраво-зеленого кольору, близько 1 хвилини. Після чого перекладіть капусту в холодну воду, потім на паперові рушники, дати стекти. Потім перекласти в чашу кухонного комбайна.
2. У воду, що залишилася в каструлі покладіть макарони і варіть у відповідності з інструкцією на упаковці.
3. Тим часом, у сухій сковороді на повільному вогні обсмажте горіхи пекан до аромату.
4. Додайте в кухонний комбайн пармезан, оливки і часник. Увімкніть на повільній швидкості, невеликими порціями додайте оливкову олію, до повного змішування. Спробуйте на смак, додайте сіль і мелений чорний перець.
Щоб подати, покладіть на тарілку трохи песто, зверху розкласти спагетті, покладіть фрикадельки і знову полийте соусом. Зверху можна прикрасити тертим пармезаном.
Рецепт фрикадельок з курячого фаршу з підливою на сковороді
Ці легкі фрикадельки з курячого фаршу в соусі виходять ніжні й ароматні. Інгредієнти, які визначають смак страви — часник, свіжі трави і вустерширський соус.
Час приготування: 1 годину 25 хвилин.
Ось список того, що потрібно, щоб зробити смачні фрикадельки з курячого фаршу:
Інгредієнти на 12 шт.
- 1 столова ложка оливкової олії
- 500 гр. курячого фаршу
- 1 ч. л. солі
- 1/4 склянки панірувальних сухарів
- 1/4 ч. л. меленого чорного перцю
- 1 ч. л. цибульного порошку
- 1 ч. л. нарізаного свіжого чебрецю
- 100 гр. дрібно нарізаної цибулі
- 1 столова ложка вустерширського соусу
- 1 яйце
Соус
- 1 столова ложка оливкової олії
- 1/4 склянки подрібненого жовтої цибулі
- 3 зубчики часнику, натертих на дрібній тертці
- 800 гр. дрібно нарізаних помідорів
- 0,5 ч. л. солі, за смаком
- 3 столові ложки нарізаного свіжого орегано
- 2 столові ложки нарізаного свіжого базиліка
- 1 лавровий лист
- 1 ч. л. пластівців червоного перцю
Приготування
Зробіть соус
1. Нагрійте оливкову олію в каструлі середнього розміру на середньому вогні. Покладіть нарізану цибулю і обсмажте близько хвилини.
2. Додайте часник і обсмажте ще кілька хвилин або поки цибуля не стане м’яким і ароматним. Час від часу помішуйте.
3. Покласти подрібнені помідори і доведіть соус до кипіння. Посипте сіллю, потім додайте трави і червоний перець.
4. Прикрийте каструлю кришкою, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть соус до легкого загустіння
Приготуйте курячі фрикадельки
1. Застеліть деко пергаментним папером і відставте в бік.
2. Помістіть всі інгредієнти для фрикадельок у велику миску і змішайте руками суміш, поки не стане однорідною.
3. Змастіть руки оливковою олією. Візьміть ложку суміші, скачайте в кулю розміром близько 3 див. Розкладіть заготовки на пергаментний папір на деко.
4. Поставте піднос з фрикадельками в холодильник і дайте їм охолонути не менше 30 хвилин.
5. Нагрійте трохи оливкової олії в чавунній сковороді або з антипригарним покриттям.
6. Акуратно додайте фрикадельки в сковороду і готуйте близько 3-5 хвилин або до золотисто-коричневого кольору. Обережно переверніть кожну на іншу сторону і обсмажте ще 3-5 хвилин.
7. Залийте гарячий соус в сковороду, накрийте кришкою і тушкуйте на середньому вогні близько 30 хвилин, до готовності.
Коли страва буде готове, прикрасити нарізаним свіжим базиліком і подавайте їх з пастою або картопляним пюре.
Ось такі прості і в той же час прекрасні фрикадельки зможете приготувати за цим рецептом. Успіхів у кулінарії і приємного апетиту!