Радий вітати вас, дорогі друзі і пропоную черговий свій рецепт. Як завжди все просто і доступно, але з родзинкою. Думав, ну, як урізноманітнити меню? Взяти хоча б макарони: ну, макарони по-флотськи, макарони з сиром, макарони з підливою… а давайте-ка, приготуємо макарони з м’ясом індички, ловлення в шпинатному соусі з грибами.
Соус, звичайно ж, може бути і традиційно томатним або вершковим, але зараз такий багатий асортимент готових соусів в магазинах, що хочеться спробувати що-небудь отаке. Я віддав перевагу шпинатному, а взагалі вибір соусу за вами, як, втім, і сиру (і справді: як приготувати пасту без сиру?). Я присипав зверху пармезаном.
Макарони з м’ясом індички з грибами під сиром на сковороді
А щоб вже зовсім все виглядало незвично, виберіть фігурні макарони. Оскільки у нас в гостях була внучка, я вирішив купити фарфалле – такі макарошки у формі метеликів дуже подобаються дітям. До речі, їх придумали ще в 16 столітті.
Використовуйте свої улюблені макарони, головне, з твердих сортів пшениці. І ось які ще продукти нам знадобляться для приготування сьогоднішнього страви.
Грудку індички можна замінити на курячу, але все ж рекомендую дотримуватися цього набору продуктів.
Склад:
- макарони (ферфелле або будь-які інші) – 200 г;
- грудка індички – 350 г;
- гриби (печериці) – 200 г;
- соус (шпинатний або базиліковий) – 100 г;
- часник – 1 зубець;
- сир (пармезан або будь-який інший твердий) – 30 г;
- зелена цибуля – кілька пір’я для прикраси;
- масло (оливкова, можна соняшникова) – для смаження;
- сіль та інші спеції – за смаком.
Я нічого не додавав, навіть не солив страва, бо, як соус виявився приправленим і досить пікантним на смак. Сіль знадобилася лише при варінні макаронів і окремо при смаженні м’яса та грибів.
Як приготувати макарони з м’ясом та грибами
Крок 1. Почніть з варіння макаронів. Варіть їх традиційним чином в підсоленій воді, а за часом – як зазначено на упаковці. Я варив 12 хвилин. Після цього відкиньте їх на друшляк і збризніть оливковим маслом.
Крок 2. Наріжте грудку (якщо вона не шматочками), гриби на 4-6 частин, подрібніть часник, зелень порубаєте навскоси – підготуйте всі продукти для приготування страви.
Крок 3. Розігрійте сковороду з невеликою кількістю рослинної олії і обсмажте гриби на сильному вогні 2 хвилини, кілька раз перемішавши. Посоліть за смаком.
Крок 4. Далі в цій же сковороді окремо підсмажте протягом 4 хвилин таким же чином шматочки грудки індички, але перед цим закиньте подрібнений часник. Посоліть за смаком.
Крок 5. З’єднайте гриби з м’ясом.
Крок 6. Додайте шпинатний соус (чи який у вас є), при необхідності влийте 30-50 мл води, спробуйте на сіль. Якщо хочете – приправити страву улюбленими спеціями і, зменшивши вогонь, варіть 3-4 хвилини.
Крок 7. Після додайте макарони і потримайте страву на вогні ще приблизно хвилинку – щоб паста прогрілася.
Смачні макарони з м’ясом та грибами
Розкладіть макарони з індичкою, ловлення в шпинатному соусі з грибами по тарілках і прикрасити зверху зеленою цибулею.
Ну і натріть зверху пармезаном або іншим сиром, що є у вас вдома.
Друзі, ну от дуже смачно, ніжно і чудово! Все просто, але від цього блюда отримуєш і гастрономічне, і естетичне задоволення. Обов’язково приготуйте його! Приємного апетиту і до нових рецептів!
Як смачно приготувати макарони з м’ясом індички і грибами в сковороді
Час приготування всього: 1 година 5 хвилин. Харчова цінність на 1 порцію: Калорійність: 477 ккал. Вуглеводи: 74 гр. Білки: 33 гр. Жири: 5 гр. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.
Інгредієнти на 6 порцій
- дрібно нарізану цибулю (1 середня цибулина)
- дрібно нарізану селеру (3 стебла селери)
- 3 великих зубчики часнику, подрібнені
- дрібно нарізана морква (2 великі моркви)
- 1 столова ложка оливкової олії
- 300 гр. грибів шампіньйонів, дрібно нарізаних
- 2,5 чайної ложки солі
- 450 гр. дрібно нарізаною або фаршу філе індички
- 3 столові ложки томатної пасти
- 125 мл сухого червоного вина
- 800 гр. консервованих, подрібнених помідорів
- 50-70 гр. натертого сиру пармезан
- 0,5 ч. л. меленої кориці
- 2 ч. л. цукру
- 0,5 склянки води
- 125 мл знежиреного молока
- 500 гр. фетучіні або локшини
Приготування макаронів з індичкою
1. Нагрійте велику, глибоку сковороду на середньому вогні. Додайте оливкову олію. Як тільки олія нагріється, додайте цибулю, селеру, моркву і 1 чайну ложку солі. Перемішайте і обсмажте овочі до легкого розм’якшення, близько 2-3 хвилин. Додайте часник, продовжуйте готувати ще хвилину.
2. Додайте гриби, мелену грудку індички і ще одну чайну ложку солі. Продовжуйте готувати перемішуючи, поки м’ясо не буде приготовано повністю, близько 7-8 хвилин.
3. Додайте томатну пасту, перемішайте, готуйте ще 1 хвилину. Налити червоне вино і довести до кипіння. Зменшити вогонь, поки вино майже не випарується.
4. Додайте залишилася сіль, подрібнені помідори, пармезан, корицю, цукор і воду. Довести до кипіння, зменшити вогонь і накрити кришкою. Тушкувати на повільному вогні 35 хвилин, періодично помішуючи.
5. Як тільки соус закипить, приправте за смаком сіллю, а потім додайте молоко. Продовжуйте тушкувати ще 15 хвилин.
6. Поки соус готується зварити макарони ( спосіб і час дивіться на упаковці). Злийте воду і перекладіть в приготований соус. Дайте прогрітися пару хвилин і можна подавати на стіл.
Кожну порцію зверху посипте тертим пармезаном.
Смачні спагетті з м’ясом індички з грибами і сиром, приготовані в сковороді
Ингредиенты
- 2 зубчики часнику дрібно нарізати
- 240 г дрібно нарізаних грибів шампіньйонів
- 2 столові ложки (30 мл) вершкового масла
- 125 мл білого вина або курячого бульйону
- 80 мл 35% вершків
- 1/4 склянки (60 мл) молока
- 500 мл нарізаної кубиками вареної індички
- Сіль і мелений перець за смаком
- 150 г сиру чеддер натертого на дрібній тертці
- 750 г приготовленої довгої пасти (спагеті, фетучіні)
- 125 мл в’ялених томатів нарізані смужками
- 3 столові ложки (45 мл) нарізаної свіжої петрушки
- 2 столові ложки (30 мл) підсмажених кедрових горіхів
Як смачно приготувати макарони з м’ясом індички
1. У сковороді розтопіть вершкове масло на середньому вогні і обсмажте часник і гриби протягом 3-4 хвилин. Перекласти зі сковороди на тарілку і відкласти в сторону.
2. Знову розігріти сковороду, налити вино і довести до кипіння. Додати вершки, молоко, гриби, індичку, сіль і перець, тушкувати кілька хвилин, не доводячи до кипіння, поки не прогріється.
3. Відкладіть 30 гр. сиру для гарніру. Що залишився сир додайте в сковороду і розтопити на середньому вогні, добре помішуючи.
4. Викладіть заздалегідь зварені макарони, нарізані помідори, петрушку і кедрові горішки. Добре перемішайте, прогрійте і відразу ж подавайте, посипавши сиром.
Ви можете приготувати соус і пасту заздалегідь. В потрібний час нагріти соус і додати інші інгредієнти.
Макарони приготовані на сковороді з м’ясом індички і грибами
Харчова цінність: Калорійність: 326 ккал. Вуглеводи: 34 гр. Білки: 16 гр. Жири: 14 гр. Дані розраховані автоматично тому можуть відрізнятися.
Інгредієнти
- 3-4 столові ложки оливкової олії
- 1 зубчик часнику (подрібнений)
- 1 середня цибулина (нарізати на кубики)
- 2 середніх солодких перцю (тонко нарізаних)
- 100-150 г грибів (тонко нарізаних)
- 0,5 чайної ложки орегано
- 0,5 чайної ложки базиліка
- ¼ чайної ложки солі
- 3 столові ложки білого вина за бажанням
- 3 стиглих помідора очищених від насіння і нарізані кубиками
- 140-210 р нарізаної вареної індички або курки на невеликі шматочки
- 600 грам варених макаронів
Приготування
1. Доведіть воду до кипіння у великій каструлі, додайте трохи солі, зваріть макарони до готовності.
2. У велику сковороду на середньому вогні налийте оливкова олія, додайте часник, цибулю, нарізаний перець, гриби, орегано, базилік і сіль, готуйте приблизно 10 хвилин, час від часу помішуючи.
3. Потім влийте біле вино, збільште вогонь до сильного і прогрівайте до тих пір, поки воно не випарується, приблизно 2 хвилини.
4. Зменшіть вогонь до середнього, покладіть нарізані помідори і готуйте ще 5 хвилин, час від часу помішуючи.
5. Перекладіть приготовану індичку (або курку) і добре прогрійте (спробуйте на сіль), додайте зварені макарони і 0,5 ополоника відвару від макаронів, тримати 30-60 секунд на сильному вогні, часто помішуючи.
Подавайте відразу ж, посипавши сиром пармезан за бажанням. Приємного апетиту!
Смачні макарони з м’ясним фаршем і грибами в домашніх умовах
Ингредиенты:
- 500 г фаршу з індички
- 375 г довга локшина (фетучіні)
- 1 столова ложка оливкової олії
- 4 нарізаних цибулі-шалот
- 2 зубчики часнику, подрібнені
- 300 г грибів, нарізаних
- 1/4 склянки сухого білого вина
- 375 мл молока
- 1 столова ложка листя чебрецю
- 1/4 склянки нарізаної петрушки
- 0,5 ч. л. дрібно натертої лимонної цедри
Як приготувати смачні макарони з фаршем і грибами
1. Приготуйте фетучіні згідно з вказівками на упаковці.
2. Тим часом розігрійте олію в глибокій сковороді, обсмажте цибулю-шалот, часник і гриби, поки гриби не стануть золотистими. Перекласти зі сковороди на тарілку, відкласти в сторону.
3. У гарячу сковороду додайте фарш і готуйте, поки він не підрум’яниться, розбиваючи великі шматочки дерев’яною ложкою.
4. Поверніть гриби в сковороду, влийте вино і молоко, додайте зелень і лимонну цедру. Приправити сіллю і перцем. Довести до кипіння. Зменшіть вогонь і готувати на повільному вогні протягом 4-5 хвилин.
5. Перекласти зварені макарони, перемішати і прогріти. Можна подавати на стіл.
Приємного апетиту!